Britanska vojska prikazala tenk Streetfighter II s mogućnošću da se vidi kroz oklop

Streetfighter II

Razvoj urbanog ratovanja, posebno u vezi s tenkovskom tehnologijom, dugoročan je projekt Britanske vojske koja surađuje s izraelskim proizvođačima i BAE systems koji omogućuje posadama da vide kroz metal.

Britanska vojska nedavno je objavila videozapis u kojem prikazuje svoj novi koncept Challenger 2, dizajniran za borbu u urbanim sredinama.

Nazvan Streetfighter II, blok-shema maskirne boje smeđe-bijele i plavkasto-sive boje podsjeća na stare teknove stacionirane u Berlinu u posljednjim danima hladnog rata. A britanska vojska ih je prikazala prije nešto više od godinu dana.

“Jedan od glavnih ciljeva Streetfighter-a je identificirati jaz između sposobnosti i potencijalnih neprijatelja, a zatim preporučiti tehnička rješenja za područja moguće taktičke nadmoći”, rekao je član Kraljevske tenkovske pukovnije, koji se identificirao kao kapetan Quant. u službenoj video prezentaciji.

“To su područja poput borbene moći, zaštite i preglednosti situacije oko tenka”, dodao je.

Novo vozilo uključuje izraelski sustav IronVision – prvi put ga je 2018. godine predstavio izraelski obrambeni ugovarač Elbit.

Ebit radi zajedno s britanskom vojskom na uvođenju IronVisiona u tenk Streetfighter II od siječnja 2019., otkrio je Janes 360.

IronVision se sastoji od kamere na vrhu vozila koja nudi pogled od 360 stupnjeva kroz specijalizirani zaslon s kacigama.

Originalni koncept Streetfightera uključivao je kameru od 360 stupnjeva na vrhu jarbola koji strši iz kupole, ali to je dopuštalo samo fiksna vidna polja, a ne prirodnu slobodu promatranja okolice.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

12
Ostavite komentar

avatar
10000
 
6 Grupirani komentari
6 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
12 Komentatori
Stjepan VujecAd astraLucijaIvopoliticki nekorektan Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
alfa33
Gost
alfa33

Izgleda da se spremaju za urbano ratovanje,možda Bagdad,Mosul,….sve to dobro zvuči u teoriji,ali praksa zna biti zajeb.na stvar. Kad te čeka iza svakog zida ili zgrade netko tko ima rpg,a još ima i motivaciju i dobar razlog da te digne u zrak,moraš imati stvarno vrhunsku pješadiju da te štiti među zgradama. Sa ovom kamerom su šanse zasigurno veće što se tiče preživljavanja,sretno im bilo u metalnom kovčegu,ja biram radije kamen sa ramena(rpg) ako bih morao…..

Oko
Gost
Oko

Ovo su APP projekti (ako prodje, prodje) da se namakne lova od ministarstva. Rusi imaju sasvim drugaciji pristup upotrebe i modernizacije tenkova za urbane borbe. Pre svega tenk vide kao sredstvo podrske pesadije u urbanim uslovima gde se tenk ne istura ispred vec je iza van domasaja rpg-ova i treba da nastupi-dejstvuje-povuce se pre kontradejstva PTUR-a. Moderno umrezavanje, moderna sredstva veze i uvodjenje u upotrebu novih granata i upaljaca. Tipa četa u nastupanju naidje na utvrdjeni polozaj javi tenku, posada na monitoru u par sekundi prepozna cilj ( glonas ili sveze uneseno mapiranje bespilotnim), ako se gadja zgrada upaljac se aktivira nakon penetracije, ako se gadja raskrsnica “iza ugla” tada komp u par sek obradi laserom utvrdjenu distancu i naoruža upaljac na izlasku iz usta cevi topa tako da bez kontakta aktivira granatu koja ocisti rpg iza ćoska. Ako npr Rusi nastupaju od dole ka gore u obliku + dve granate ociste sve levo i desno .
Modernizacija verovatno ista ili jeftinija od britanske a učinak višestruko veći

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec

Kad će ti belosvjetski gusari & lopovi shvatiti da smo u 21. stoljeću, te daje vrijeme takve rabote završeno !!??XX

Kgfjč
Gost
Kgfjč

Uzalud vam trud, svirači. I vas i izraelce će na biti prvo pleme koje dođete pokriti. Moderno oružje je smanjilo jaz između žrtve i kolonizatora. Vidi Hutije.

Lucija
Gost
Lucija

A…primjena protiv vlastitog naroda?
Ne treba zabiravljati one umirovljenike u Engleskoj koji se griju u tržnim centrima. Kad zvizne kriza neće moći kriviti Brexit jako dugo…

Ad astra
Gost
Ad astra

Lucija, dao Bog da umirovljenici u tvojoj državi imaju standard kao oni u UK. Pričaš nešto što ne znaš. Ali da ti dam par informacija. Umirovljenici u UK često idu u trgovačke centre gdje uz kupovinu i doručkuju ili ručaju. Naime, ti centri imaju jeftine restorane s dobrom ponudom hrane. Koliko penzića u tvojoj državi prakticira ručati u restoranu na dnevnoj bazi. Kani se priča o onome što ne znaš.

Ivo
Gost
Ivo

Dobra ideja, uz pretpostavku da ima više kamera.

tihobl
Gost
tihobl

Jake ideje, stavili kameru na tenk sad kad svaki auto ima kameru. Sto ne naprave staklenu kupolu zilaviju od celika? E to bi vec bilo tehnicko dostignuce koje zasluzje clanak.

Ivo
Gost
Ivo

tihobi, nisi u pravu. Kroz staklo te debljine bi opet vidio mutno, a i tebe bi gledali kako češeš jajca dok voziš, pa bi ti bilo neugodno.
No poanta je u kacigi koja je povezana s kamerama, tako da doslovno vidiš tamo gdje okrećeš glavu, to je već konkretan napredak. Uz to vjerovatno kamera pokriva i mnogobrojne mrtve uglove koji postoje u tenku, oni unutra između ostaloga ne mogu vidjeti nikoga tko je unutar 3-5 metara od tenka. Ovo ako funkcionira je ogroman napredak.

Kile
Gost
Kile

Neloša igra 1991.

Max
Gost
Max

Sve se čini vvrlo opasno.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

….a,da stave jedan teleskopski jarbol sa bjelom zastavom ?nikada neznas, moze zatrebati…ja, to samo onako….

POVEZANE VIJESTI

Izbornik