Britanska vojska prikazala tenk Streetfighter II s mogućnošću da se vidi kroz oklop

Streetfighter II
12 komentara

Razvoj urbanog ratovanja, posebno u vezi s tenkovskom tehnologijom, dugoročan je projekt Britanske vojske koja surađuje s izraelskim proizvođačima i BAE systems koji omogućuje posadama da vide kroz metal.

Britanska vojska nedavno je objavila videozapis u kojem prikazuje svoj novi koncept Challenger 2, dizajniran za borbu u urbanim sredinama.

Nazvan Streetfighter II, blok-shema maskirne boje smeđe-bijele i plavkasto-sive boje podsjeća na stare teknove stacionirane u Berlinu u posljednjim danima hladnog rata. A britanska vojska ih je prikazala prije nešto više od godinu dana.

“Jedan od glavnih ciljeva Streetfighter-a je identificirati jaz između sposobnosti i potencijalnih neprijatelja, a zatim preporučiti tehnička rješenja za područja moguće taktičke nadmoći”, rekao je član Kraljevske tenkovske pukovnije, koji se identificirao kao kapetan Quant. u službenoj video prezentaciji.

“To su područja poput borbene moći, zaštite i preglednosti situacije oko tenka”, dodao je.

Novo vozilo uključuje izraelski sustav IronVision – prvi put ga je 2018. godine predstavio izraelski obrambeni ugovarač Elbit.

Ebit radi zajedno s britanskom vojskom na uvođenju IronVisiona u tenk Streetfighter II od siječnja 2019., otkrio je Janes 360.

IronVision se sastoji od kamere na vrhu vozila koja nudi pogled od 360 stupnjeva kroz specijalizirani zaslon s kacigama.

Originalni koncept Streetfightera uključivao je kameru od 360 stupnjeva na vrhu jarbola koji strši iz kupole, ali to je dopuštalo samo fiksna vidna polja, a ne prirodnu slobodu promatranja okolice.

Streetfighter IItenk
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alfa33
4 godine prije

Izgleda da se spremaju za urbano ratovanje,možda Bagdad,Mosul,….sve to dobro zvuči u teoriji,ali praksa zna biti zajeb.na stvar. Kad te čeka iza svakog zida ili zgrade netko tko ima rpg,a još ima i motivaciju i dobar razlog da te digne u zrak,moraš imati stvarno vrhunsku pješadiju da te štiti među zgradama. Sa ovom kamerom su šanse zasigurno veće što se tiče preživljavanja,sretno im bilo u metalnom kovčegu,ja biram radije kamen sa ramena(rpg) ako bih morao…..

Kgfjč
4 godine prije

Uzalud vam trud, svirači. I vas i izraelce će na biti prvo pleme koje dođete pokriti. Moderno oružje je smanjilo jaz između žrtve i kolonizatora. Vidi Hutije.

Ivo
4 godine prije

Dobra ideja, uz pretpostavku da ima više kamera.

Kile
4 godine prije

Neloša igra 1991.

Max
4 godine prije

Sve se čini vvrlo opasno.

politicki nekorektan
4 godine prije

….a,da stave jedan teleskopski jarbol sa bjelom zastavom ?nikada neznas, moze zatrebati…ja, to samo onako….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI