Porošenko predstavio ”novi” tenk T-72A – ”Ima čak klimu i novi mjenjač”

Porošenko
39 komentara

Jučer je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko pohvalio modernizirani tenk T-72A.

Prema riječima Porošenka, stručnjaci iz ”Kijevskog oklopnog zavoda” su na temelju iskustva oružanih sukoba u Donbasu proveli opsežnu modernizaciju tenka.

Novi stroj je opremljen klima uređajem, mjenjačem visoke učinkovitosti i dinamičnom zaštitom tipa ”Nož”, koji je postavljen na kupolu i kućište tenka.

tenk
FOTO: Ilustracija tenka ukrajinske vojske

”Također, zahvaljujući promjenama u državnom proračunu za 2017. će ukrajinska vojska dobiti i tenkove ”Oplot”. Ukrajinska vojska jača svaki dan”, napisao je Porošenko na svojoj stranici na Facebooku

No, komentirajući klima uređaj, mjenjač i zaštitu ”Nož”, vojni analitičar Rostislav Voronov tvrdi kako je modernizacija sovjetskog T-72A u ”Kijevskom oklopnom zavodu” još jedan od dokaza kako Kijev skreće pozornost stanovništva Ukrajine od ekonomskih i političkih problema u zemlji.

T-72A  je sovjetski tenk. Reći da je sada proizvod Kijeva je glupo, čak i apsurdno. Dinamički sustav ”Nož” je općenito smiješan, jer ima vrlo sumnjivu reputaciju. Njegova niska učinkovitost će uskoro postati legenda”,  rekao je Rostislav Voronov za portal iReactor

 

Osim toga, podsjetimo da je davne 1973. tvornica ”Uralvagonzavod” započela serijsku proizvodnju tenkova T-72, a 1985. je u SSSR-u vojska dobila moderniziranu verziju T-72A.

VIDEO ”novog” T-72A:

Бойовий танк Т-72А став ще більш захищеним та ефективним. Під час модернізації ДП “Київський бронетанковий завод” максимально врахував досвід українських військових в зоні АТО. Також завдяки змінам до Держбюджету на 2017 рік на озброєння в українську армію надійдуть танки «Оплот». Українська армія стає сильнішою з кожним днем! #GlorytoUkraine

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 20. August 2017

 

Porošenkotenk
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Crodaemon
6 godine prije

Lipo je i opituran 🙂

VeBi
6 godine prije

I kupola mu se rotira.

Seljak
6 godine prije

Ima i crveni kruzic na vrhu topa. Respektabilno.

Ante
6 godine prije

Hrvatska je napravila nešto slično Hrvatski tenk Degman, danas mu nema ni traga ni glasa, onaj jedan primjerak negdje trune u skladištu.

Proleter
6 godine prije

Potrosenka u tenk i poslati za donbas,narodna milicija donbasa ce vrlo rado sudjelovati u provjeri kvalitete preinaka na tenku u realnom vremenu i ratnim uvjetima.?

Ante
6 godine prije

Modernizacijom T-72 su najdalje otišli Rusi, mada i Poljaci i Indijci nisu daleko iza. Njihova zadnja verzija se naziva T-72B3(M) (2012-2017)s Relikt dinamičnim oklopom, novim topom, novom kontrolom vatre, novim projektilima i municijom.
I naš nekadašnji tenk M-84 (djelomična kopija T-72, koja je bilja bolja od org.) je bio dobar u svoje vrijeme. Modernije verzije M-95 Degman (Hrvatska) i M-2001 (Srbija) su u rangu s T-72(B2)/B3 ili čak T-90 (M-2001), ali zbog političkih pritisaka (kupi skupe i lošije odslužene tenkove NATO zemalja) i uništenih proizvodnih kapaciteta najvjerojatnije će biti napravljeno samo nekoliko komada (Degman trenutno 2, dok M-2001 samo prototip), no serijske proizvodnje najvjerojatnije ni neće biti… Baš šteta…

fb slo
6 godine prije

Kako, ugljen iz dijela Ukrajine sa ruskim stanovništvom nije dobar,
a tenkovi, čiste ruske proizvodnje, jesu dobri ?
Gledajuči ovi “novi” tenk, nekako me odnjelo do onih Pakistanaca, koji krase do bola one autobuse i tovornjake..,hehe

Alen
6 godine prije

Tdi , alu felge, branici u boji vozila itd…

Angela
6 godine prije

Dzabe ga je krecio! Ta “modernizacija” kako je naziva pompezno Potrosenko, je nezakonita i neefikasna! Kad je Ukrajina raspadom SSSR-a dobila T-72 koji su ostali u skladistima Odeskog, Kijevskog i Prikarpatskog vojnog okruga, vlasti su ih rasprodali. Nezakonita, jer u modernizaciji nije ucestvovalo preduzece “Uralvagonzavod” koja je konstruisala masinu. Potrosenko se hvali modernizacijom sovjetske tehnike, ali realnost ukrajinske vojne industrije je katastrofalna, jer je u totalnoj propasti i padu, zbog pogorsanja odnosa sa Rusijom, ne moze da proizvodi takoreci nista! Samo odredjene vrste oruzja. Njihova vojna industruja je u propadanju i zbog velikog i masovnog otpustanja radnika. Potrosenko je “tigar od papira” koga Rusija drzi za ….Rusija mu otkinula 40% teritorije, a ako bude mnogo sr..o uzece mu i ostatak! Nece mu pomoci ni kozne gace!

posmatrac
6 godine prije

Ove sare podsecaju na majnkraft!

EU dismr
6 godine prije

Mjenjač ima klimu ili ? ne ne, mjenjač se klima, a kupola ima klimu i nož (pravi kuhinjski). Sicevi imaju žuto-plave presvlake a spremaju i podno grijanje za zimu (auspuh ispod poda) ..

Mate
6 godine prije

Nove gusjenice?

cimbula
6 godine prije

kad su ameri prvi puta napali irak , broj tenkova je bio izrazito na iračkoj strani, topovi su bili sličnog ili istog kalibra, oklopi također,manevarske sposobnosti takaj…….ZAŠTO su ameri odnije pobjedu……dok su iračani iz T-72 ispalili 1(jedan) projektil , amerikanci su ispalili 4(četiri)…….

samo je ljudski faktor bitan……kao i uvijek…..

cimbula
6 godine prije

inače….takve oklope “naš” frederiko vukovarski jede za marendu…… 🙂

zax
6 godine prije

Ne pise nigdje. Sta je sa abs servo. Ima li to. Koliko kosta do registracije

PeroDD
6 godine prije

Od rusofila slušam desetljećima ode kakvo je nepobjedivo čudo T-72, a sad odjednom je tenk sranje za sprdnju????

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI