Ruska vojska vrši inspekciju u Danskoj i Letoniji

Rusija SAD vojska
5 komentara

Ruska vojska će izvršiti inspekciju u Letoniji od 23. do 26. septembra, a u Danskoj od 24. do 27. septembra, javila je u ruska novinska agencija Krasnaya Zvezda (Crvena zvezda) i dodala da će misija biti sprovedena u skladu sa Bečkim dokumentom iz 2011. godine. o merama za izgradnju poverenja i bezbednosti.

“Od 23. do 26. septembra, grupa ruskih inspektora izvršiće misiju u Letoniji, na području koje pokriva oko 16.000 kvadratnih kilometara. Pored toga, od 24. do 27. septembra grupa ruskih stručnjaka planira da izvrši inspekciju oblasti u Danskoj.  Ova inspekcija bi talođe obuhvatila oko 16.000 kvadratnih kilometara “, navodi se u saopštenju.

Ruski inspektori će posjetiti obuke i prisustvovati brifinzima o vojnim bazama koje se nalaze u ovim oblastima gdje će biti informisani o vojnim aktivnostima koje se tamo odvijaju, uključujući vojnu vežbu Srebrna strela u kojoj učestvuju Letonija, Albanija, Kanada, Litvanija, Poljska, Češka, Španija, Italija, Slovačka , Slovenija, Crna Gora i Estonija.

Prema Bečkom dokumentu iz 2011. godine, svaka država članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ima pravo vršiti inspekcije u drugim državama članicama. Država koja vrši inspekciju takođe može pozvati i druge države da učestvuju u ovoj aktivnosti.

Ruska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tvingo
4 godine prije

brrrrr u ovoj ,,srebrnoj streli ,, sami snagatori ,imače Rusi puno posla prilikom inspekcije .

Iza_horizonta
4 godine prije

Dobro je da ne moraju da idu u inspekciju u Njemačku, ko zna koliko su bicikala nabavili 😄

Lucija
4 godine prije

Ruski vojni inspektori kontrolirati će između ostaloga:
“…vojnu vežbu Srebrna strela u kojoj učestvuju Letonija, Albanija, Kanada, Litvanija, Poljska, Češka, Španija, Italija, Slovačka , Slovenija, CRNA GORA i Estonija.
Ima da se ižljube…😊

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI