„Naš dron su nad Golanom gađali Rusi, a ne sirijska Protu-zračna obrana“

Golan - Sirija
37 komentara

Kanal 12 izraelske televizije, najgledaniji komercijalni kanal u Izraelu, objavio je materijal o otvaranju vatre na bespilotni zrakoplov izraelske vojske koji se nalazio u sirijskom zračnom prostoru. Uz svoje izvore, Kanal 12 kanal citira i sirijske izvore na Telegramu.

U izvješću izraelskog televizijskog kanala se navodi da je vatru navodno otvorila „ruska vojska raspoređena na Golanskoj visoravni“.

„Bespilotni zrakoplov koji je pripadao Izraelu nalazilo se u sirijskom zračnom prostoru ne više od jedne i pol minute. U tom trenutku je na njega pucano s tla automatskim oružjem. Sirijske jedinice protuzračne obrane nisu sudjelovale u granatiranju drona“, izvještava spomenuti kanal izraelske televizije.

Činjenica da se sustavi protuzračne obrane Sirijske Arapske Republike nisu koristili protiv izraelskog bespilotnog zrakoplova je iz nekog razloga postala argument izraelskih medija za optuživanje ruskih trupa za granatiranje bespilotnog zrakoplova, piše ruski portal Politički obzor.

Istovremeno, izraelski mediji ne pišu ništa o tome zašto je dron ove zemlje ušao u zračni prostor Sirije, kršeći time granice suverene države.

Ne opisuje se vrsta ni drona, a prema nepotvrđenim izvještajima govorimo o izviđačkom dronu.

Incident s granatiranjem, prema izraelskim medijima, dogodio se noću s nedjelje na ponedjeljak iznad sjevernog Golana.

Prema naknadno objavljenim informacijama, koje je objavila izraelska televizija I24News, riječ je o izraelskom izviđačkom dronu Heron, koji je gađan u sirijskom zračnom prostoru, ali se nakon što je izbjegao vatru vratio neoštećen u bazu u Izraelu.

I24News navodi da se incident dogodio početkom tjedna. Dron je navodno ušao malo manje od kilometra u sirijski zračni prostor i ondje ostao 90 sekundi. Čitav incident su dokumentirali sirijski sustavi protuzračne obrane, navodi se u izvješću.

Dalje je rečeno da tijekom epizode nije bilo pokušaja obaranja bespilotne letjelice pomoću ruskih ili sirijskih zrakoplova, iako je navodno ruska vojska otvorila vatru iz automatskog oružja, zbog čega se dron i povukao.

U drugom izvješću, na kojeg se poziva Kanal 12 , navodi se da su Sirijci uspjeli “prevariti” izraelske snage tako što su na teren, umjesto pravih sustava protuzračne obrane, postavili lažne ciljeve.

Izvješće se odnosilo na napad koji se dogodio 20. studenog, kada je izraelsko zrakoplovstvo objavilo da je uništilo „veliki broj sirijskih sustava protuzračne obrane“, ali su, prema ruskim medijima, upravo zato postavljeni lažni ciljevi, prenosi I24News i dodaje da takozvane „Izraelske obrambene snage“ nisu htjele komentirati incident.

I24News

dronIzraelska vojskaRuska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
4 godine prije

Izraelcima bi preporucio da svoje dronove osiguraju kod Generali osiguranja.😁

Ivo
4 godine prije

Službena politika izrahella je da na svaki napad ‘ bezkompromisno uzvraćaju’. Sad ćemo vidjeti jeli to tako.
Ovo je doduše beznačajni incident, a rusi su im još dužni za onaj oboreni Iljušin i 15 poginulih. Vrijeme je da se to konkretno naplati.

Zadranin
4 godine prije

Najveći agresori na Bliskom Istoku.. izraelci.

Gamad.

P***!

Mikojan
4 godine prije

Zamisli, pa šta ćemo sad?
Nadam se da će Izrael žestoko uzvratiti zračnim napadom na Moskvu pa da riješimo to već jednom.

nekoime
4 godine prije

Kakve to veze ima tko je oborio izraelski dron u tuđem zračnom prostoru?????

Savovic Danilo
4 godine prije

Nebitno ko ga je gadjao,ako je tacno da je gadjan automatskim oruzjem znaci da je bilo samo upozorenje da je otkriven I da se vrati odakle je dosao,da nije to uradio bio bi oboren(nebitno cime). Iskoristicu priliku ovdje da koldgama sa portala koji vidim mnogo ne mirisu cionisticki entitet,kazem da se mnogo nd sjekiraju sto Izraelci provode napade na Siriju,rade to od pocetka rata znajuci da je Asad u nemogucnosti da pored svega otvori front I sa njima. Odbrani se koliko moze,zavrsava bitnije stvari a kad se rat konacno okonca I zemlja renovira I bude ono sto je uvijek I bila “biser Levanta” e tada ce doci na red I status Golana I sve ostalo. Imace prekaljenu I dobro istreniranu armiju,respektabilne pvo sistem,ruske baze u primorju(sto je velika stvar vjerujte) I ono od cega im se kosa na glavi dize:na granicama su dobili nikad jaci hezbollah(naoruzan preciznim raketama),jaku Siriju I… Čitaj više »

neko ime
4 godine prije

bendjone moze rezervirat zimovanje u sociju
2 dana Mediterana, o trosku porez.obveznika…

Ratko
4 godine prije

Jude su izdali Isusa izdat će i sve ostale.

Suze Roni
4 godine prije

To sto su Rusi na Golanu, jako je losa vijest za Izrael jer ce morat zaboravit na orgijanje koje su dosad nekaznjeno izvodili.

benty20
4 godine prije

Sad slijedi odgovor ruske strane: “Da smo ga mi gađali, mi bismo ga i pogodili!”

Max
4 godine prije

Dron se brzo povukao bit će da se prestrašio.

nessy
4 godine prije

Nisam shvato zasto se zale? Sami kazu da su bili na tudjem teritoriju cca 90 sec. Postoji li neki propis da se ne gadja Izraelske dronove do 90 sec. boravka na tudjem teritoriju? S to da ih nisu srusili? Da li bi izasli iz Sirije ili ne? Kako se kaze, sam pao, sam se udario, cemu placipizdjenje? pokrijte se usima. Cudi me da nisu zatrazili, u maniri, dobrog, konstruktivnog i miroljubivog susjeda, da im se vrate otpaci i krhotine drona, da ga poprave i posalju ponovo, u novu miroljubivu misiju, sa maslinovom grancicom u krvavim celjustima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI