VIDEO: Ovo je bila osveta Rusije teroristima u Idlibu

Ruski odgovor - napad
30 komentara

Nakon nedavnog napada na rusku zračnu bazu Hmeymim u sirijskoj pokrajini Latkija, zrakoplovne snage Rusije su reagirale bombardiranjem šireg područja grada Jisr Al-Shugura gdje su bili koncentrirani teroristi.

Ni ovom prilikom teroristi nisu uspjeli pogoditi zračnu bazu i probiti rusku i sirijsku protuzračnu obranu, ali ruski je odgovor bio neminovan. Moskva se osvetila bacivši na njih bombe i krstareće projektile. Rusko ministarstvo obrane još nije objavilo snimke pogođenih ciljeva, ali je 3. studenog na You Tubeu objavljen video kojeg je snimio netko iz šireg područja meta ruskih zrakoplova.

VIDEO: Zračni udari ruskog zrakoplovstva protiv terorista u Idlibu

Neki mediji ističu da bi ovi napadi mogli biti znak moguće ofenzive sirijske vojske. Na ovaj zaključak ih navodi činjenica da je 31. listopada predsjednik Sirije, Bashar Al-Assad, teroristima uputio ultimatum da napuste Idlib ili da se predaju.

Sirijski predsjednik je u slučaju da teroristi ne odgovore pozitivno na ovaj ultimatum ostavio mogućnost pokretanja vojne kampanje za oslobađanje Idliba, posljednjeg „islamističkog rezervata“ u arapskoj zemlji.

Iako je pozornost svjetske javnost uperena na sjeveroistok zemlje, gdje su raspoređene sirijske i ruske snage, turska vojska i proturske islamističke milicije iz Sirijske nacionalne vojske, potom kurdske i arapske milicije iz SDF koalicije i na kraju američke trupe, Idlib je važan dio teritorija nad kojim Damask namjerava uspostaviti puni nadzor.

Osim ovih utvrda terorista, ruske i sirijske zrakoplovne snage su protekla dva dana bombardirale terorističke položaje na jugoistoku provincije Idlib u Al-Musharifahu, Al-Jadanu i Tal Al-Sheikhu. Na samom jugu Idliba su ruske i sirijske zračne snage provele brojne zračne udare na teroriste u području gradova Kafr Sejnah, Kafr Nabl i Rakaya.

Gađani su i identifcirani ciljevi u ravnici Al-Ghaab, dok se u nepristupačnim planinama zapadno od grada Kabanija vode svakodnevne borbe s ciljem slamanja otpora terorista i zauzimanja ovog strateški važnog grada iz kojeg se otvara put za napredovanje prema Jisr Al-Suguru, Arihi i Idlibu, glavnom gradu istoimene pokrajine.
VIDEO: Rijetke snimke akcija sirijske vojske u planinama Kabanija

Ruska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomi
4 godine prije

Nesto dugo se ceka no ovo oslobađanje Idliba

Zadranin
4 godine prije

To Rusi! Gazite ovu terorističku gamad, koju @ha ha voli i podržava.

Tooo! Gazi! 😂

P***!

Patetika
4 godine prije

Mislite, “borcima” u Idlibu?

kemičar
4 godine prije

volim miris pečene isilovine u rano jutro

dofviuenvewuvncwdicwdicwidcd
4 godine prije

Zadnja i na istom mjestu između đamije i vodotornja su termobaričke, to je pobilo i bakterije i viruse.

politicki nekorektan
4 godine prije

…..ucinilo mi se da sam vidio vesnu u masliniku…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI