Sjeverna Koreja kaže da je uspješno testirano lansiranje supervelikih raketa

Testiranje raketa
5 komentara

Nedavno je Kim Jong-un naredio da oružane snage Sjeverne Koreje provode “odrađuju vježbe poput ratnih situacija” s “većim stupnjem intenziteta”. Svi projektili koji su lansirani ove godine slijedili su sličan obrazac i pomno su ih nadgledali Japan, Južna Koreja i SAD.

Sjeverna Koreja uspješno je testirala uzastopne paljbene sustave super velikih raketa, izvijestila je u petak novinska agencija Yonhap. Prema pisanju lista, vođa te zemlje Kim Jong-un vodio je test.

“Kroz uzastopnih ispitivanja potvrđena je superiornost i pouzdanost oružnog sustava”, navodi novinska agencija.

Kim je izrazio veliko zadovoljstvo rezultatima predstavljanja, izvijestila je državna novinska agencija KCNA.
Osim Kima, testiranje su promatrali visoki dužnosnici Radničke partije Sjeverne Koreje i najviši vojni dužnosnici zemlje.

U četvrtak, južnokorejski zajednički načelnici stožera priopćili su kako su identificirali dva projektila kratkog dometa ispaljena iz Yeonpoa u istočnoj pokrajini Južnog Hamgyonga prema Istočnom moru [Japansko more], a koji su, vjerojatno, veliki raketni sustavi velikog kalibra. Dvije rakete preletjele su oko 380 kilometara na visini od 97 kilometara.

Rakete su najvjerojatnije sletjele izvan japanske ekonomske zone. Ovo je već dvanaesti put ove vrste od svibnja.
Krajem listopada Pjongjang je lansirao dva projektila kratkog dometa koji su letjeli 370 kilometara na nadmorskoj visini od 90 kilometara prema Japanskom moru.

Najnovije pokusno testiranje koje je provela Sjeverna Koreja susrelo se sa svježim valom kritika Zapada. Posebno je Njemačka pozvala Sjevernu Koreju da započne ozbiljne pregovore sa Sjedinjenim Državama o njenom razoružanju.

Ujedinjeno Kraljevstvo pozvalo je Sjevernu Koreju da zaustavi svoje raketne testove i nastavi pregovore o denuklearizaciji sa Sjedinjenim Državama.

testiranje oružja
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Sjeverna Koreja ima bez konkurencije najpametniju politiku na ovome planetu.

Gledaju svoja posla, ne uzimaju kredite od MMF-a i ne pristaju na lihvu hazarske centralne banke, uredno razvijaju i testiraju nuklearno i svako drugo oružje, i redovno prijete nemilosrdnim uništenjem amerima i svima ostalima.

Da bi ih se ozbiljno shvatilo, svaku prijetnju potkrijepe s pokojom nuklearnom probom ili lansiranjem dalekometnih balističkih projektila.

Netko to zove suludom paranojom, ja to zovem smišljenim i znanstveno postavljenim elementima suverene vanjske politike.

Max
4 godine prije

S Koreja radi planske pokuse oni nešto ispale susjedi i njihovi saveznici se prestraše daju im neke ustupke i stalno tako.

bulog
4 godine prije

A zašto SAD, Velika Britanija, Francuska i ostali njihovi saveznici ne počnu s razoružanjem kao primjer, a prvenstveno s napadima na suverene državne

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI