Više od 1.200 terorističkih ciljeva uništile su ruske zračne snage u Siriji

Sirija - 1200 udara u jednom tjednu
19 komentara

Ruske zrakoplovne snage uništile su više od 1.200 terorističkih ciljeva u Siriji samo u jednom tjednu, a prema podacima ruskog Ministarstva obrane. Teroristi su do sada potjerani s 92,6% ukupnog sirijskog teritorija.

92,6% sirijskog teritorija je već oslobođeno od jarma terorističke organizacije ISIL, navodi se u infografici ruskog Ministarstva obrane objavljenoj u službenom ruskom vojnom odjelu Krasnaya Zvezda (Crvena zvijezda). U zadnjem tjednu, ruske zračne snage su uništile više od 1.000 terorističkih ciljeva, rekao je isti izvor.

“Zrakoplovima ruskog ratnog zrakoplova su izvršili 400 napada. Više od 1.200 ciljeva pripada međunarodnoj terorističkoj skupini.”, izvještava Ministarstvo obrane.

Istodobno, ruski su zrakoplovi opetovano krenuli na presretanje stranih zrakoplova, pri čemu je uočeno i presretnuto 16 zrakoplova.

Pored toga, ruska vojska nastavila je razminiranje Deir ez-Zor. Demineri su uspjeli otkriti i razminirati više od 6.800 eksplozivnih naprava, a što se vidi na predstavljenoj računalnoj grafici.

Od ožujka 2011. u Siriji traje oružani sukob između vladinih snaga i oružanih terorističkih skupina, uključujući ISIL i al-Nosra Front. Ipak, posljednjih tjedana sirijske vlasti, potpomognute ruskim zračnim snagama, ostvarile su značajan napredak protiv terorista koji su izgubili gotovo sve zauzete pozicije. Pitanje je vremena, kada će sirijski teritorij biti potpuno oslobođen od svih organiziranih terorističkih organizacija, kako bi se narod Sirije posvetio obnovi ratom razrušene zemlje.

izvješćerusko zrakoplovstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

Sve mi je bilo jasno u trenutku kada je bivši kvarcani predsjednik USA izjavio da borba protiv ISILa u siriji trajaće godinama a pogledom danas na kartu vidim da je ISIL na izdisaju…jasno je kome nije odgovarao krah ISILa.

Sarajevo
6 godine prije

Aktivisti grupe Isil brutalno pregazili rezimske djecoubice kod Eufrata.

jonbonjovi
6 godine prije

Meni je ova recenica veoma vazna:
“Istodobno, ruski su zrakoplovi opetovano krenuli na presretanje stranih zrakoplova, pri čemu je uočeno i presretnuto 16 zrakoplova.”
Negdje sam procitao da su sirijski MIGovi i ruski helikopteri prebaceni na aerodrom u Dar Ez Zoru i da dejstvuju.
Izgleda da se satanisticka bratija “uozbiljila” pa vise ne napadaju sirijsku vojsku. Ne smiju, pune gace.

Čađo
6 godine prije

Samo da se nadovrnem, dragi naš džihadi perica ponovo blista:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sirijski-general-ubijen-u-borbi-protiv-isisa–heroj-ili-zlocinac/1002248.aspx

Još po njegovom ispada da je on sa svojom postorjbom probio opsadu napaćenog Deir ez Zora a ne da je on u opsadi bio nekoliko godina…

1.komentar
6 godine prije

Evo Tilerson, a i ostali cinovnici i mass mediji za zapada u glas:
“Kljucan dogadjaj za poraz isila u Siriji je oslobadjanje Rake”.

Ne sme im se dozvoliti da napisu istoriju ovog rata.To je podjednako vazna bitka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI