Investitori smijenili izvršnog direktora Parler

Parler
2 komentara

Izvršni direktor Parlera John Matze, sada već bivši izvršni direktor, rekao je da je otpušten iz kompanije nakon odluke upravnog odbora, napominjući da nije igrao nikakvu ulogu nakon uklanjanja stranice sa Amazonovih servera.

„29. januara 2021. odbor Parlera pod kontrolom Rebeke Mercer odlučio je da momentalno ukine položaj generalnog direktora Parlera. Nisam učestvovao u ovoj odluci”, napisao je Matze u dopisu zaposlenima koji je u srijedu dobio Fox News.

„Razumijem da su oni koji sada kontrolišu kompaniju uputili neke informacije zaposlenima i ostalim trećim stranama što je nažalost stvorilo zabunu i podstaklo me da dam ovu javnu izjavu.“

Matze je rekao da se posljednjih mjeseci suočio sa „stalnim otporom“ kolega zbog njegove „vizije proizvoda“ i njegovog „snažnog vjerovanja u slobodu govora i pogleda na to kako treba upravljati sajtom Parler“.

„Radio sam beskrajne sate i neprestano se borio da pokrenem sajt lokaciju Parler, ali u ovom trenutku budućnost Parlera više nije u mojim rukama“, nastavio je. „Želim da zahvalim zaposlenima u Parleru, ljudima iz Parlera i pristalicama Parlera na njihovom neumornom radu i odanosti kompaniji.“

Parler je naišao na mnoštvo problema posljednjih nedelja pošto je Amazon Web Services u januaru uklonio stranicu društvenih medija sa svojih servera, nakon pobune na Capitol Hillu, tvrdeći da je dozvolila da se širi govor mržnje i prijetnje nasiljem.

Apple i Google su takođe izbacili Parler sa svojih platformi aplikacija uz sličan razlog.

Iako je veb lokacija vraćena na mrežu u ograničenom kapacitetu, sada obavještava korisnike o „tehničkim poteškoćama“, naglasivši da se nadaju da će „uskoro“ ponovo biti pokrenuta. Očekivalo se da će se ponovo pokrenuti nekad u februaru, ali suočava se sa kašnjenjima usred napora da se, između ostalih promjena, izvrši rebrendiranje, rekao je izvor iz Parlera za Fox. Izjave i druge poruke Matzea su i dalje bile vidljive na Parlerovoj početnoj stranici u vrijeme pisanja ovog članka.

Sada već bivši izvršni direktor rekao je da će “tražiti nove mogućnosti” gdje će se cijeniti njegova “vizija” i “tehnička pronicljivost”, ali je dodao da će malo odmoriti prije nego što potraži nove projekte.

John MatzeParler
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Frodo
3 godine prije

Trebalo bi se prebacivati simultani s jedne platforme na drugu. Svaki mjesec naciljati recimo What’s UP i ostaviti ga bez mnogo korisnika. Sljedeći mjesec naciljati Twitter pa onda Viber tako da polude. Neka varijanta Game Stopa. Njihova slaba točka je diskontinuitet u poslovanju. Ovo je samo ideja bez opetacionalizacije…

Noman
3 godine prije

Nije bio klimatski aktivist, šteta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI