Poražavajući udarac slobodi govora

Trump - Parler
119 komentara

Upozorenja na cenzure, kao i razdragane objave, mogli su se vidjeti na mreži nakon što se platforma društvenog medija Parler, koja podržava konzervativce, početkom ponedjeljka doživjela pad sustava. Do pada je došlo nakon što su američke tehnološke kompanije poduzele korake kako bi ”blokirali medij.”

Nakon što su Apple i Google zabranili društvenu mrežu iz njihovih internetskih trgovina tijekom vikenda, Amazon je suspendirao Parler iz usluga internet hostinga, rekavši da je platforma, nakon prosvjeda koji su zadesili američki Capitol Hill, doživjela “neprestani porast nasilnog sadržaja.”

Isključivanje je izazvalo jako puno kontroverzi, jer se aplikacija od samog početka prodavala kao ”lakša” i prilagođenija verzija koja je bila ekvivalent Twitteru. Parler se također hvalio omogućivanjem veće slobode govora.

Američki konzervativci burno su reagirali na blokiranje Parlera. Brian Kilmeade iz FOX-a rekao je da je razvoj događaja bio “zastrašujući,”, voditeljica Maria Bartiromo nazvala je potez blokiranja “razornim udarcem na slobodu govora.”

Korisnici Twittera blokiranje su nazvali činom “cenzure”, a neki tvrde da je to dio većeg medijskog “čišćenja” desno-orijentiranih političkih aplikacija s interneta.

Neki su se, međutim, radovali gašenju Parlera. Jedan se korisnik grubo našalio rekavši da je gašenje Parlera ”sve desničarske luđake ponovno vratilo na Twitter.”

Nekoliko je korisnika otišlo toliko daleko da su obilježili Parlerovo gašenje kroz memeove. Neki korisnici Twittera američkim su konzervativcima ponudili limenku za telefoniranje, kao ekvivalent cenzure Parlera. Druga se osoba pozvala na zloglasni snimak izabrane potpredsjednice Kamale Harris, koja čestita svom kandidatu Joeu Bidenu na pobjedi na izborima, rekavši: “Uspjeli smo, Joe, uspjeli smo.”

Unatoč naizgled konačnosti blokiranja Parlera s mreže, njegov izvršni direktor John Matze ranije je rekao kako planira povratak aplikacije, napominjući, međutim, da će postupak trajati “duže nego što se očekivalo,” jer je većina platformi očito odlučila odustati od te aplikacije, slijedeći primjere Amazona, Applea i Googlea.

Parlersloboda govora
Pretplatiti se
Obavijesti o
119 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tko tu koga...
3 godine prije

Amerka je ustvari dozivjela ekvivalent kristalne noci, bojim se da je tisina nastala ovim cinom jedno zatisje pred buru.
“Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.” – JFK

3 godine prije

Pa treba posteno reci… Tzv “demokratija” – nikad nije niti postojala… To je jasno bio Hazarski izum – i oni su se sa tim izumom hvalili u onim njihovim “Protokolima cinoskih mudraca“… Jasno su dali do znanja da su Gojimi preglupi i prenaivni – te da su im dali igracku tzv “demokratija” u kojoj Gojimi vjeruju da nesto “odlucuju”, medjutim uvijek odlucuju Hazari, to oni koji “proizvode” tzv novac iz NICEG… Pa osnovne krilatice su im: “… U sili je pravo… Sila je u novcu…” I to je cijeli svijet mogao gledati sada na tzv “izborima” u SAD… Oni gluplji i indoktriniraniji – nikako nisu moglil da provale da su izbori ukradeni… Takvi (gluplji) nikada nece to niti provaliti, jer se ogromana masa DOKAZA sto pismenih, sto klipova – sa nevjerovatnom brzinom brise sa mreze… Tako da ce ti gluplji Gojimi – samo posluziti buducim Hazarskim nacistima (Antifa/BLM/LGBT…) – za… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Spacevoodoo
3 godine prije

Nije ovo sumrak demokracije nego sunčano jutro za “privatno vlasništvo” i “slobodno tržište”.
Lako za nas Balkance koju smo popušili “demokraciju” međutim Ameri od “demokracije” misle da je komunizam jer su ih toliko plašili s komunizmom, a nemaju ikakva iskustva s komunizmom.
Ameri i neznaju što im se dogodilo 🙃🙃🙃

Emiliano Zapata
3 godine prije

Bas me iskreno zanima sto ga je toliko motiviralo da se pod stare dane gnjavi s svime ovim?
Mogao je lijepo poput Hugh Hefnera docekati kraj u pidzami okruzen s dvadesetak mladih ljepotica…

Weteran
3 godine prije

Ako su te mreže registrovane kao “Privatno vlasništvo”, onda je sve po zakonu!?
“Zakon” je uvek pisan u korist Nekog !??
Nisu problem Klovnovi, “vlasnici” tih popularnih mreža!
Ko je Suvereni Vlasnik navedenih Društvenih mreža?

Karma
3 godine prije

Sad i onaj napumpani Swartzeneger prica bajke a neka prica i pogleda snimke kako su demokrati svrsavali pred TV kada su manijaci klali Gadafija live. Pred kamerama uz blagoslov Killary i co.
Skicofrenicari cas kao andjeli uglavnom demoni. Non stop ratovi i mrtvaci. Zvijeri i zlo.

Igor
3 godine prije

Dame i gospodo i Facebook, Tweeter i Instagram su privatne kompanije i imaju pravo izbaciti koga hocu, a vi kao korisnici (u kontekstu tih kompanija niste ni to nego samo resurs) mozete birati ako hocete ili necete koristiti njihove usluge. Isto tom logikom imaju pravo uskratiti koristenje njihovih servera nekoj kompaniji jer ti serveri su njihovo vlasnistvo. Prema pisanju autora, a i komentarima na ovom portalu moze se zakljuciti da vi te kompanije smatrate najvecim zlom svijeta (da bude jasno to je jedna od rijetkih stvari oko koje se slazem s vecinom komentatora i za razliku od mnogih ja sam ih prepoznao odmah i nikad nisam otvorio ni jedan profil) i sad se borite da vrate vase bogove (da bogove, je se ponasate prema Trumpu kao prema bogu ni sekudne sumljajuci u njegove rijeci i nedjela) kako bi oni mogli siriti evadelje lazi i postulate crkve teorije zavjera. Dajte barem… Čitaj više »

Podunajská
3 godine prije

U Americi nikad nije ni bilo demokracije, bilo je ispiranje mozga.
Muzikanti su stali svirati a plesaci pali na pod.

Priliv imigranata iz Europe je osiguravao cirkus s demokracijom.

Kazu Rusofobi u Rusiju idu samo Uzbeki a ja njima mogu reci iz Europe vise nitko ne ide u Ameriku, oni sto zelu tamo ici su iz Azije, Afrike i Latinske Amerike.

3 godine prije

Kolega,
I tzv “desnica i ljevica” su proizvod iste bande…
Radi se samo o obmani ljudske populacije tj “Gojima” (iliti “stoke”) – kako nas ti “iluminirani” iz vrha onog njihovog “Horusovog OKA” nazivaju…
A ta banda je ista u zadnjih 300 godina…
Kontrolira novac i informacije.

I to je vise nego dovoljno – za kontrolu cjelokupnog – Gojimskog svijeta…

Trt
3 godine prije

Trump nije bio dobar jel? Hajde da vidimo kako će im se ova ekipa svidjeti u narednim godinama u “progresive democracy”..

pantagana
3 godine prije

Yebes Trumpa, daj nesto o ovome……Ahahahahaaaaaaa

Russian navy commander ‘helped steal two 13-ton bronze propellers from a destroyer while it was in dry dock.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9138159/Russian-navy-commander-stole-two-13-ton-bronze-propellers-destroyer-dry-dock.html

3 godine prije zadnji put uredio pantagana
Komunjara
3 godine prije

Baš mi ga je žao. On tako dobar, nemoćan, susretljiv, brižan. S toliko toplih riječi koje je još imao za izgovoriti (mislim da Bibliju svaki put oči zasuze od gsnuća kad Trump progovori), s toliko genijalnih misli…a mi ostadosmo uskraćeni za to. Zašto nisu zabranili Tolstoju ili Camusu da pišu svoje budalaštine? Nego ovom visokoumnom čovjeku zabraniše da progovori još koju pametnu o granicama Izraela, južnom Libanonu, sirijskoj nafti, Iranu, Iraku, Kini, Rusiji, Turskoj, Palestincima, crncima, Meksikancima, Europi, islamu, klimatskim promjenama, medicini…šteta. Ostajemo i dalje u mraku bez lučonoše. Zbogom Izabrani

Alex
3 godine prije

Meni je došao policijski časnik doma na obavhesni razgovor zbog posta. Prijavio me neki smrad iz Zg.

Drago
3 godine prije

Tako mu i treba, kad blebeće kao balavac na mrežama, umjesto da je pohapsio i osudio na smrt gamad koja pokreće pljačke i palež i ovu prijevaru na izborima. Osobno, počinje mi se gadit njegovo blebetanje i nečinjenje onoga što i može i mora !

A neg.
3 godine prije

Sloboda govora kreće se u smjeru slobode kretanja. Doslovno!

Cергей Королёв
3 godine prije

Twitter’s hypocritical censorship: Misinformation on American vaccines banned, falsehoods about Russia’s Sputnik V permitted

Licemjerna cenzura Twittera: Zabranjene dezinformacije o cjepivima iz Amerike dopuštene neistine o ruskom Sputnjiku

3 godine prije zadnji put uredio Cергей Королёв
Mateja
3 godine prije

Če bi mu bilo mar za ljudi:
1.bi otroci v Jemnu ne umirali od lakote.
2. bi pomilostil svoje zmešane huligane, ki so vdrli v kapitol.
3. bi pomilostil Edwarda Snowdna in Juliana Assangeja.
4. bi ne dalal sankcij od katerih umirajo samo lačni otroci v Venezueli, Jemnu, Siriji, Severni Koreji itd.
5. bi kupil en velik strežnik, da bi Parler lahko bil gor na njem.

Dokazano je, da je vsak predsednik ZDA množični morilec, vojni dobičkar in da prebivalstvo še zdaj ne ve resnice, ki je: “Če bi volitve lahko karkoli spremenile, bi bile prepovedane.

Petar
3 godine prije

Pompeo trebao ici na turneju s namjerom da huska Europljane na mrznju, pljacku i rat. Europljani su odbili da ga vide. I veliki debeli ex CIA direktor je kancelirao putovanje. Jesu zalosno zavrsili on i njegov gazda narancasti. Narancasti ce uci u povijest ali po cemu? Zato sto je htio napraviti mnogo za Ameriku, zato jer je htio da cijeli svijet robuje izuzetnima? Zato sto nije bio postavljaen od deep state, dekadama ce se razbijati glava o njemu, sto je on htio, sto je on mogao, tko ga je sabotirao. Predsjednik pun protivrjecnosti. Bio je zato da Amerika grabi sakom i kapom, da druge gusi, ubija i pljacka i deep state ga nije zelio. Zar su se uloge okrenule? Zar je on postao veci drek od same deep state? Zar je deep state postala humanija od ovog neuravnotezene, pohlepne budale i starog jarca? Mr. Trump je miljarder, kruha nije nikad… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Petar
Sirius
3 godine prije

Sloboda govora opcenito slabo postoji. Posvuda ima nekom kome nesto smeta. Jel tako ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI