Izraelski rat protiv Gaze pretvorio je republikance u fanatike cenzure

Cenzura
11 komentara

Situacija se promijenila jer se republikanci, nekoć protivnici cenzure kada je ona uključivala ušutkavanje desničarskih stajališta, žale na previše slobode govora što se tiče javne kritike izraelskog rata protiv Gaze.

Senator Južne Karoline Lindsey Graham izjavio je na nedavnom saslušanju da se “TikTok koristi za uništavanje židovske države.” Teksaški senator Ted Cruz rekao je gotovo isto izvršnom direktoru TikToka Shou Chewu, tvrdeći da njegova platforma promiče “videozapise samoozljeđivanja i antiizraelsku propagandu.”

Senator iz Arkansasa Tom Cotton upitao je Chewa je li on ikada bio član Komunističke partije Kine (CCP), na što je Chew odgovorio da je Singapurac. Cotton je Chewu drugi put postavio isto pitanje, na što je Chew ponovio da je iz Singapura, a ne Kine.

Podrška Izraelu je prioritet broj jedan za DC

Graham, Cruz i Cotton su notorni republikanci, iako prema mnogima RINO (republikanac samo po imenu) sorte. Ipak, oni predstavljaju lice suvremenog konzervativizma koji se ponaša nevjerojatno licemjerno sada kada je Izrael predmet slobode govora koja im se ne sviđa.

Godinama ti isti konzervativci kukaju i žale se kako su njihova vlastita stajališta cenzurirana u cijelom spektru velike tehnologije, pozivajući da se platforme društvenih medija poput Facebooka kazne zbog ušutkavanja slobode govora Amerikanaca. Njihov ton se potpuno promijenio sada kada neki ljudi govore “zle” stvari o Izraelu.

Tijekom svoje špice, Cruz je predstavio takozvano “obavještajno izvješće” “Instituta za istraživanje mrežne zaraze” u kojem se tvrdi da TikTok cenzurira drugi sadržaj koji je kritičan prema Kini, dok dopušta da sadržaj koji je kritičan prema Izraelu ostane. Ispostavilo se da takozvani Institut za istraživanje mrežne zaraze financiraju “Izraelska koalicija u kampusu” i takozvana “Zaklada za borbu protiv mržnje”, od kojih je potonja posebno nešto što bi Cruz kritizirao prije 7. listopada.

Senator iz Missourija Josh Hawley također zaslužuje spomen jer je napravio apsolutnu budalu od sebe pokušavajući tvrditi da je Mark Zuckerberg, šef Facebooka (Meta), odgovoran za “ubijanje” djece onim što dopušta da se dijeli na društvenim mrežama.

Ovi takozvani konzervativci ne mogu manje mariti za zaštitu Prvog amandmana. Sve što žele zaštititi je Izrael, neka su prokleta prava Amerikanaca na slobodu govora.

“Ovi senatori su sudionici u genocidu u Gazi”, napisao je jedan ogorčeni komentator.

“Morate se zakleti na vjernost Izraelu prije sklapanja ugovora s vlastitom državom”, napisao je drugi, pozivajući se na priče poput ove koje govore ružnu istinu o američkoj politici.

CenzuragazaIZRAELSADsloboda govora
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
IuIu, pravi
2 mjeseci prije

Problem sa tim maloumnim desničarskim evangelistima u USA jeste što ih ima mnogo, što su istinski vjernici, i što su ufurani da je njima, i samo njima, nekakav bog dao zadatak da očiste Izrael od nejevreja, zato što je Isus bio jevrej, pa ne može da smisli te ostale u svojoj avliji.  Bog je, dakle, dao njihovoj Americi u zadatak da očisti Izrael, pa kada odrade posao do kraja, e onda dolazi smak svijeta, i Isus dolazi u posjetu, i oni, i samo oni, idu pravo u raj, u znak zahvalnosti od strane boga za dobro odrađen pos’o, a svi mi ostali iđemo pra’o u pakao, jer bog spašava samo svoju raju i svoje jarane.  U sve ostale spadaju, ne samo Pelestinci ili muslimani, već i ostale protestantske sekte, i vatikanska sekta. Svi, dakle, osim njih, evangelista.  Nisu ni jevreji pošteđeni. Od njih očekuju da se pokrste, odnosno postanu evangelisti,… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

To su uvijek i bili.

Motorola
2 mjeseci prije

Genocid nad Palestincima rade varvari bez vere, bez morala i varvari koji mrze boga.

tuf
2 mjeseci prije

U cionističke fanatike se ubrojao i Alex Jones, samo za informaciju onima koji ga iz nekog čudnog razloga vole.

trajko
2 mjeseci prije

Vrijeme je za SUD. zloDJELA su ubačena u naše naslijeđe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI