Društvena mreža Parler ponovno pokrenuta nakon što je nakratko bila isključena od strane Big Techa

Parler app
13 komentara

Aplikacija za društvene medije Parler ponovno je dostupna i u funkciji, nakon što je prošlog mjeseca maknuta s poslužitelja Amazon Web Services, nakon nereda koji su se odvijali na Capitolu. Parler je naime optužen za dopuštanje slanja nasilnih poruka koje su mogle dovesti do nemira na Capitolu, koje su bile slane putem Parlera.

“Nećemo biti zabranjeni. Dobrodošli natrag u Parler“, stoji u objavi na računu platforme, nakon što je privremeni izvršni direktor Mark Meckler ranije u ponedjeljak potvrdio da platforma sada radi putem novog poslužitelja.

Neki od 20 milijuna korisnika te platforme već su se prijavili, a za ostale se očekuje da će pristup ostvariti od ponedjeljka, rekao je. Novi korisnici trebali bi se moći pridružiti u idućih tjedan dana, potvrdio je Meckler.

“Kad su Parler u siječnju isključili iz mreže oni koji žele ušutkati desetke milijuna Amerikanaca, naš se tim okupio, odlučan u održavanju obećanja našoj visoko angažiranoj zajednici i sada smo se vratili snažniji nego ikada”, rekao je.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora dodao je da je “oduševljen” povratkom “vodeće platforme za društvene medije posvećene slobodi govora, privatnosti i građanskom dijalogu”.

Američki Parler osnovan je 2018. godine i brzo je privukao milijune korisnika zbog svojih manje restriktivnih pravila o sadržaju, u usporedbi s drugim platformama društvenih medija poput Facebooka i Twittera, koje su na udaru kritika zbog cenzure korisnika i proizvoljne primjene vlastitih ograničenja.

No, aplikacija je pogođena značajnim zastojima 2021. godine, posebno nakon njezine zabrane od strane Amazon Web Servicesa i uklanjanjem iz Google i Apple trgovina.

Nakon nereda na Capitolu, Amazon je otkazao poslovanje s Parlerom zbog toga što Parler navodno nije cenzurirao poruke koje su pozivale na nasilje i za koje se pretpostavlja da su uzrokovale nerede na Capitolu.

Nakon zabrana, tadašnji izvršni direktor Parlera John Matze svrgnut je s čela tvrtke od strane njegovog odbora, nakon čega je tvrdio da je naišao na “stalni otpor” zbog svog “snažnog vjerovanja u slobodu govora i mog viđenja kako bi se Parler trebao voditi.” Uoči novog ponovnog pokretanja, stranica se nakratko vratila na mrežu u veljači, ali su je snašli tehnički problemi.

Korisnici koji su se u ponedjeljak već ponovno prijavili, izvijestili su da izgleda kako su njihove prethodne objave obrisane.

Društvene mrežeParler
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Dobra vijest..ako Ce biti vođena kao do sada.samo je pitanje zakonskog okvira,tj.cenzure koja Ce se jos jace poceti stiskati oko slobodnih medija ove godine.pokusaji u hrvatskom parlamentu su dobar primjer.hvala.

Mahatma
3 godine prije

Promjenili su logo. Sad više nije simbol za Šekel.

3 godine prije

Super rade stari nalozi sad sam se ulogovao !

sokre
3 godine prije

problem je trenutno što se ne mogu registrirati novi članovi

3 godine prije zadnji put uredio sokre
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI