Twitterov Jack Dorsey dao je ostavku – cenzura će sada biti još gora

Jack Dorsey
7 komentara

Twitterov Jack Dorsey dao je ostavku s mjesta izvršnog direktora i sada će cenzura na društvenim mrežama vjerojatno postati još gora. Nažalost, Twitter više ne vjeruje u slobodu govora.

Ramaswamy kaže da će novi izvršni direktor Twittera potaknuti još ”drakonske cenzure” – tvrdi autor knjige ”Woke, Inc.” Vivek Ramaswamy o odlasku Jacka Dorseyja i što to znači za budućnost Twittera.

Ta depresivna prognoza jedini je razuman zaključak iz vijesti od ponedjeljka da Jack Dorsey, izvršni direktor Twittera, napušta tvrtku kojoj je suosnivač 2006. godine.

Sa svojom bradom poput proroka, Dorsey je vjerojatno drugi nakon Elona Muska među tehnološkim rukovoditeljima u svojoj kombinaciji sjaja i neobičnosti. On je obožavatelj ledenih kupki i povremenog posta, javno je govorio o uzimanju LSD-a i – poput Muska – izlazio je s nekim od najljepših žena svijeta.

Twitterova cenzura je selektivna, provodi se protiv konzervativnih političkih čelnika sa stavovima koji su neukusni za „woke“ elitu u Silicijskoj dolini—i protiv nezavisnih novinara, koji su postavili pitanja o odgovoru na COVID koji autoritarci javnog zdravstva ne mogu tolerirati.

No, Dorsey je također godinama strastveno govorio o ulozi Twittera u služenju slobodi govora. “Vjerujemo da je naša svrha služiti javnom razgovoru”, rekao je u intervjuu za časopis Wired 2018. “I to zauzima stav oko slobode izražavanja i obrane slobode izražavanja kao temeljnog ljudskog prava.”

Nažalost, Twitter više ne vjeruje u slobodu govora.

U siječnju je Twitter zabranio tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, donijevši nevjerojatnu odluku da se čelniku Sjedinjenih Država ne smije dopustiti da koristi njegovu uslugu za komunikaciju. Ipak, do danas Twitter dopušta glasnogovorniku talibana Zabihullahu Mudžahidu da tvita svojim gotovo 500.000 sljedbenika.

I sam sam osjetio ubod Twitterove cenzure.

28. kolovoza usluga me zabranila, spriječivši me u komunikaciji s mojih 345.000 pratitelja, navodno zato što sam dao “dezinformacije” o Covidu. Da budemo jasni, te su se “dezinformacije” svele na istinito i točno izvješćivanje koje dovodi u pitanje vrijednost karantina, zatvaranja škola i drugih intervencija protiv Covida, sada uključujući cjepiva.

Twitterova zabrana bila je pogrešna i oklevetala me, te očekujem da ću u bliskoj budućnosti poduzeti pravni postupak protiv tvrtke.

Ali od sada sam bio isključen iz nedvojbeno najvažnijeg foruma za novinarstvo i javnu raspravu u svijetu. A činjenice i podaci koje sam već tvitao o COVID-u nisu dostupni. Twitter je blokirao bilo koga da vidi moju arhivu tisuća tweetova.

Autor: Alex Berenson, Fox News

Izvor: Fox News

CenzuraDruštvene mrežeJack Dorsey
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JureB
2 godine prije

Nemoj tako oni su se citav zivot borili i iz niceg napravili milijarde i sad pomazu cijelom svijetu..
😂😂

Garbaža
2 godine prije

Što ćemo sada sami na twitteru?

Cenzurirano
2 godine prije

“U siječnju je Twitter zabranio tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, donijevši nevjerojatnu odluku da se čelniku Sjedinjenih Država ne smije dopustiti da koristi njegovu uslugu za komunikaciju.”

Jeste vi čitali te objave?

Majstor je pozivao na puc i državni udar. Top je žestoki narcisoidni ludjak i sva sreća da više nema pristup botunima za nuklearne projektile

Boba Lazarević
2 godine prije

To je samo Twitter. Propast će, pa nije važno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI