Bugarska, Crna Gora i Makedonija ne odlučuju o ničemu – NATO im je oduzeo suverenitet

Sergej Lavrov
114 komentara

Ruska delegacija trebalo je da razgovara u Beogradu, dok su zemlje članice EU i NATO zatvorile vazdušni prostor, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova potvrdila je da su zemlje koje se graniče sa Srbijom zatvorile vazdušni prostor za avione ministra Sergeja Lavrova.

“Zemlje koje se graniče sa Srbijom zatvorile su jedinu vazdušnu rutu za avion Sergeja Lavrova koji je trebalo da otputuje za Srbiju. Ruska delegacija je trebalo da razgovara u Beogradu, dok su zemlje članice EU i NATO zatvorile vazdušni prostor”, Zaharova je rekla u emisiji italijanskog televizijskog kanala La7 kasno u nedelju.

Srpski dnevni list Večernje novosti prenio je ranije da su Bugarska, Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj prostor Lavrovljevom avionu zbog polijetanja za Srbiju.

Reakcija Moskve i Beograda na zatvaranje vazdušnog prostora za letjelice ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova trebalo bi da bude zajednička i izuzetno oštra, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta Federacije Konstantin Kosačov.

“Sadašnji demarš, naravno, nije u vezi sa avionom. On je usmjeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države. Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskih protesta, ali i konkretnih, praktičnih odgovora“, napisao je Kosačov na svom Telegram kanalu.

Kako je napomenuo Kosačov, sadašnje kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Makedonije da propuste Lavrovljev avion u Srbiju, bez sumnje, nije odluka ove tri zemlje. “Sve tri zemlje su ulaskom u NATO ozbiljno i dugo izgubile suverenitet, a Evropska unija za njih – i za članice i za tražioce – samo je paravan za ovu sramnu okolnost. Govorimo o NATO-u demaršu, a bez Sjedinjenih Država to ne bi moglo biti“, uvjeren je član Dume.

Prema njegovim riječima, ovakvim direktnim mješanjem u bilateralne poslove suverene evropske zemlje koje nisu članice alijanse, Rusije i Srbije, NATO pokušava da “zarobi i pokori” ostatak Evrope. Nakon toga slijedi širenje alijanse na ostatak svijeta, gdje je Kina strateški cilj broj dva nakon Rusije, naglasio je Kosačov.

euLavrovNATOrusijasrbijavazdusni prostor
Pretplatiti se
Obavijesti o
114 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sve naopako
1 godina prije

Sada ocekujemo ” specijalnu operaciju” oslobadjanja navedenih zemalja
Uuup, one su u NATO u
Lijep osjecaj kad si mali a guras prst u oko velikom bullyju a on cvili od bespomocnog bijesa!!!

nena
1 godina prije

Mislim da ce napokon srbi uzeti kartu i pogledati gdje se nalaze ali ovo je zaista smijesno.

1 godina prije

Ima ovdje nešto, što se mora ljudima objasniti.
Zašto su se amerikanci pokupili iz Afganistana?
Jedan od razloga je bio, pošto su pokušali osposobiti Afganistance, da umjesto američkih vojnika, oni umiru u ratu u Afganistanu.
Nije jim uspjelo.
Svaki put, kad su dali bojevu municiju takvim vajenicima, našao se jedan, koji se je okrenuo i pobio zapadne instruktore!
Znači, Afganistanci su bili pametniji od sve te EU gamadi, koja puza pod američkom čizmom!
Nisam si nikad ni u snovima predstavljao, da ču nekad živjeti u fašističkom sistemu nalik na onom u Njemačkoj 30-tih godina!

Schwarze Hunderte
1 godina prije

To je ” jednim udarcem – dvije muhe ” , ponizavanje Russije ( I to od koga ) a s’ drugs strane , do sada , najjasnija poruka vucicu — WE OWE YOU !!! Buduci da ODMAH , namesto Lavrova stize — Reichskanzler Scholz , komu se vucic MORA duboko poklonit – zeli li ” vladat ” ( zivjeti ) uopce ! Da je uopce I vucic neovistan – pa fino … Mogao bi on – odletjet za Moscow , namjesto Lavrova u Beogradu . NIKAD to smjehhljko iz Beograda , nece smjet ucinjeti . NIKAD !!! Dodik .. Vrlo vjerojatno .. Njega I onak , boli uho , obzirom sto Im je do sada sve , javno izrjekao .. Vucic I vucicevi , imaju silnih problema jer je mimo Srbijanska ustava , preuzeo SVE ovlasti na sebe I vlada preko CASTE , potpuno AUTORITARNO ! Poput – srijednja vijeka… Čitaj više »

Mirko
1 godina prije

Pa zasto da nas briga, kad po komentarima Srbima je bolje da im Scholz dolazi nego Lavrov.

neutralan
1 godina prije

Kako zapad sve planira a rusi nasjedaju, Rat koji rusija vodi je skup i placaju ga sami a ovamo svi zajedno salju oruzje i to je jeftino a vojsku trose ukrajinci kao i rusi i jos sto je gore ginu i jedni i drugi koji ne trebaju zapadu znaci samo je bitno da su rokaju a zapad ce doljevati ulja koliko treba u sve to se uplatu srbi koji su manji od makova zrna niti ih ko sta pita niti ce pitati jer jedanput davno nato batina je rekla svoje a rusi su cutali nisu imali cime doci da ih brane i tako sve u krug samo jedina je razlika sto sada vucko je puno pametniji i mudriji od milosevica jer zna kako je milosa prosao.

Legendarni Grk
1 godina prije

Neka se svemirskim brodom popne visoko u Svemir i onda neka se okomito spusti u Srbiju, tako da to bude u zračnom prostoru Srbije.
Ako to ne ide, onda treba organizirati specijalnu akciju rušenja NATO aviona, koji ionako samo smetaju, gdje god da su.

držnedaj
1 godina prije

Rusi su rastavili na proste činioce tigra od papira… samo još naivni i nesvjesni puše naivno foru… i krajnje vrjeme je bilo da se to učini i planeta demonkracije spasi

događaj
1 godina prije

Sovjetski Savez nikad nije zabranio americkim avionima da letu preko teritorija Istocne Njemacke za Berlin.

mrdo
1 godina prije

Da su samo te tri “države”, još bi bilo i dobro. Cijela Evropa je pod kaubojskom čizmom.

Neko ime
1 godina prije

Rumuniju i Hrvatsku se nije ni pokusalo pitati….znakovito, zar ne…

ogo
1 godina prije

To su beznacajne propale drzavice Balkana zanimljivije je viditi kako velika Njemacka plese
na country umjesto na polku.

ZZ Top
1 godina prije

Da Srbi imaju narodnu i antifasisticku vlast, danas bi Srbija bila dio Ruske Federacije,potpuno oslobodjena i neovisna od nato,eu i usa gangstera.

Medjutim Srbi, kao uostalom i Hrvati, Slovenci,Crnogorci, Makedonci,Bosanci, od 1991. godine ,na vlasati imaju instaliranu kvislinsku kliku razbojnika i nacionalista, koji su u stanju za 100 eura prodati i rodjenu mater a kamo li ne drzavu ili svoj narod.

Svaki narod ima svog Zelenskog i svoj Azov,medjutim na njemu je hoce li mu dopustit da vlada,mi smo potrosili sve sanse za ustanak i obranu nacionalnih interesa,nasa sudbina je zapecacena a Rusima preporucujem da nas nikada, ali bas nikada vise ne spasavaju od fasizmu, neka supci uzivaju u sistemu gdje ti je jedan euro ili dolar, i bog i drzava i majka i otac i djete i unuk.

mladen
1 godina prije

Jedna CG zabrani rusiji da leti a majko na sta su spali, ja sile i klinca.

ZZ Top
1 godina prije

Na kraju krajeva, gospodin Lavrov je mogao sjesti u avion,ladno preletiti sve nabrojene nato velesile i mirno sletiti na Batajnicu, vjerujem da budni cuvari neba iznad bugarske , crno gore i makedonije nebi ni znali da je netko ili nesto proletilo iznad njihovih supljih glava.

Podsjetiti cu nas, da je prije mjesec dana,sovjetski dron iz prahistorije,brzinom od 700 km/h preletio tri zone odbrane nato snaga ,letio sat vremena po najbolje branjenoj tocki nato na planeti te se mirno spustio u centar Zagreba.

Ma cak i to nebi bila tragedija,tragedija je da veliki vodja cijenjene nato clanice,svi njegovi ministri, vojni strucnjaci, analiticati i balisticari, jos uvijek nemaju pojma sto je to palo, sto bi tek bilo da je umjesto drona doletio iskander???

1 godina prije

Odziv Rogozina na taj hlapčevski čin?
Neče Sarmat tražiti dopuštenje, da leti u vašu zemlju!
I neki tu izjavu uzimaju kao neukusnu…
A ukusno jim je, da zabrane let Ruskog vanjskog ministra!!!!
I bagra misli, da ima ukus?

JoeP
1 godina prije

Bez obzira za koju stranu netko navijao ovdje nikome nije jasno što je krajnji cilj ovih događanja. Ne postoji ni teoretska šansa kako ruske obaviještajne službe unaprijed nisu znale kakav će biti razvoj situacije s letom Lavrova iz Moskve u Beograd. Zašto su Rusi ovo izveli nitko nezna osim samog vrha RF.
Opet se ponavlja ista stvar, a to je da obje navijačke skupine prde u prazno.
Rusija je pod uticajem drugačije ezoterije od zapada i to je na racionalnoj i logičkoj razini zapadnjacima neshvatljivo. Obični Rusi to prihvaćaju kao tako kako je, a zapadnjaci uključujući i one koji navijaju za Ruse, konstruiraju objašnjenja za nešto što jednostavno neznaju.

Max
1 godina prije

Nikad i nisu odlučivale ni o čemu. Pamte to Rusi.

Посматрач из бирцуза
1 godina prije

Занимљиво је јуначење тих “НАТО тигрова од папира”. Сачекајмо да видимо наставак. Руси добро и прецизно памте.

Vedran
1 godina prije

Tako je, svi ostali su supersuverene zemlje haha.
Zna li tko nesto malo vise o ovim masivnim postavljanjem LED javne rasvjete?
Jeli to neki ok upgrade ili misolovka ?

tuf
1 godina prije

Ovo je jedan od jasnijih dokaza da su u 2022-oj godini poništene sve međunarodne norme, diplomacija pa i međunarodno pravo. Nema više linija preko kojih se ne ide, gotovo je. Uzmite u obzir da se ovako po dnu kaljuže nije grebalo čak ni u najgora vremena hladnog rata – a međusobni (posredni i neposredni-tajni) sukobi su bili krvaviji u to doba.
Povratka na poštivanje normi, diplomacije, dijaloga i dogovora nema. Slijede samo rasplamsali sukobi sve većih razmjera, nakon čega će eventualno opet zavladati primirje.

hiber
1 godina prije

Zapravo su Bugari, Makedonci i Crnogorci spašavali Vučića. Lavrov je mogao Cirkonom preko Ukraine i Mađarske u Beograd.

Vedran
1 godina prije

NATO je oduzeo suverenitet cijelom EU

Legendarni Grk
1 godina prije

Evo nekoliko njihovih lažnih pucačina u kojima nema mrtvih, jer je sve odglumljeno: Na Boston maratonu 15.04.2013. bila je navodna eksplozija bombe u kojoj nitko nije poginuo i nitko nije ranjen: Jasno se vidi lažni tip bez obje noge koji uopće nije u šoku, nema nigdje krvi iako bi trebao teći potok, ženske koje prekrivaju kamere, mahanje rukama u smislu signalizacije kamermanima da priđu bliže, tip koji popravlja umjetno stavljene dodatke na njegove noge, itd. Na kraju se ispostavilo da je to bila samo dimna bomba. Nema mrtvih, nigdje nema leševa, samo glumci koji su izveli šuplju predstavu. Charlie Hebdo lažna pucačina u Parizu 07.01.2015. Kao prvo, auto “ubojice” je stao upravo na postavljenoj oznaci – crnoj crti na kolniku. Postoje i druge oznake za žrtvu – bijele točke slijeve i desne strane „žrtve“ – to je njegov teren za izležavanje. Glava policajca je „upucana“ iz blizine – nema nikakve… Čitaj više »

ZZ Top
1 godina prije

Pazi ovako,Rusi kontroliraju zracni prostor ukrajine pa i malo vise od toga;), od pocetka denacifikacije ukrajine kroz taj zracni prostor a na noge zelenskom, doletili su svi gangsteri iz EU, USA, V.B i natoa.
O posiljkama oruzja, instruktora i placenika da ne pisem…. e sad….
s druge strane Lavrovu, ministru vanjskih poslova Rusije zabranjen od iste te eu, usa i nato prelet do Beograda.

Pa majku mu staru,sta ti Rusi rade, zasto ne ruse sve sto preleti istocno od Alpa?

Гавран
1 godina prije

Došlo je dotle da se iz komentara malo šta može naučiti. Čast pojedincima koji koriste pamet i činjenice. Uglavnom dečije ruganje, čista laž i neskrivena pakost. Da li je u komentarima prevladala veštačka inteligencija sa svojom neodoljivom tupošću ?

Mirnesovski
1 godina prije

Nikad do sada nijedan diplomata nije spriječen da se bavi diplomatijom. Ovaj put su se svi kreatori ovog presedan preračunali. Posto se vučic opredijelio za švabe, ovo je njegov politički kraj, a možda i jos neki.

Janijevski D.
1 godina prije

“Psa kupiš hranom, čoveka parama , Vuka ni sa čim”

-Norveška narodna poslovica.

Lucija, prva
1 godina prije

Najvažnije: Lavrov sutra, 7.6. leti za Tursku.
Kako to da to može? Onda mu ne brane prelet?
🤨
Jel’ vi kužite o čemu ja pričam?
A nitko ne brani niti šefovima EU da lete u Moskvu.

Mirnesovski
1 godina prije

Moj komentar je izbrisan. Nema svrhe trošiti vrijeme.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI