fbpx

Bunjac: ‘HDZ i SDP ne mogu smisliti referendume, zato ih novim zakonom i pokušavaju onemogućiti’ (Video)

Branimir-Bunjac - Skandalozni zakon

“HDZ i SDP ne mogu smisliti referendume, zato ih ovim Zakonom i pokušavaju onemogućiti. To je nastavak politike cenzure i totalitarizma. Znate li gdje nema referenduma? U Saudijskoj Arabiji, na Kubi, u Sjevernoj Koreji” – rekao je tijekom saborske rasprave o Vladinom prijedlogu zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma zastupnik Živog zida Branimir Bunjac. Podsjetimo, prema novom Prijedlogu zakona o financiraju političkih aktivnosti i promidžbe izjednačile bi se političke stranke i građanske inicijative.

“Ja bih se htio osvrnuti na to da se ne treba bojati mišljenja svog naroda. Ni u jednoj državi ne postoje tako rigorozni uvjeti za referendum kao u Hrvatskoj, a namjera ovog zakona je još više zastrašiti one koji bi htjeli sudjelovati u referendumu. Namjera je da se referendumi ukinu, kako je rekao, između ostalog, i g. Šuker 2015., a to je, uostalom i g. Kuščević pokazao uvođenjem “lex šerifa” gdje je “de facto” ukinuo bilo kakav referendum na lokalnoj razini dižući prag prikupljenih potpisa na nevjerojatnih 20% što znači da, ni uz najbolju volju, takav referendum više nikada neće biti održan.

Recimo u Švicarskoj je dovoljno 50.000 potpisa koji se skupljaju mjesecima, u Mađarskoj 200.000 koji se skupljaju 4 mjeseca, a Mađara ima skoro duplo više nego nas.

Sada se s ovim zakonom još dodatno želi zastrašiti sve one koji bi eventualno htjeli sudjelovati u referendumu. Stvarna je namjera da se ti referendumi ukinu.” – kazao je tijekom rasprave Branimir Bunjac.

“Zna li se koliki je broj birača u Hrvatskoj i koliko ih čini 10%?”

Na kraju se osvrnuo i na činjenicu da u Hrvatskoj nije poznat točan broj birača, pa vladajući tim brojem manipuliraju kako bi otežali referendumske inicijative.

“Doista mi danas ovdje razgovaramo o nekoj nadogradnji, a nemamo riješena temeljna pitanja. Kada govorimo o referendumu postavlja se pitanje koliko uopće u Hrvatskoj postoji birača. Proizvoljno se iz godine u godinu određuje koliko ima biračai onda se od građanskih inicijativa traži da prikupe 10%, a ni sami ne znamo o kojem se točno broju radi. Zapravo, znamo, ali se ti podaci falsificiraju.” – rekao je Bunjac podsjetivši na niz slučajeva manipuliranja brojem birača.

“Te brojke su potpuno irelevantne. Kod nas glasuju duhovi, umrli…” – rekao je i dodao:

“I kada ministar kaže nekoj inicijativi: morate skupiti, primjerice, 380 tisuća potpisa, on zapravo traži da skupe 11 ili 12% glasova. Dakle, već samim time je država stavila u nepovoljan položaj one koji skupljaju potpise, s namjerom da te inicijative onemogući.”

Izvor: Narod

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
53 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
uprise
Gost
uprise
2 godine prije

na ovog covjeka treba obratiti pozornost.u svim svojim govorima jaako pitko objasnjava situaciju u kojoj se nalazimo.koliko ga postujem i cijenim,toliko se bojim za njega.uz vladu gotovca,najveci hrvatski politicar zadnjih desetljeca.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  uprise

ako stvari staviš u stvarni kontekst političkog djelovanja Vladimir Gotovac prvorazredni intelektualac i stvarni domoljub, politički nažalost nula jer to liko vrijedi njegova političkja ostavština, Bunjac? Budemo vidjeli, političara se cijeni po potezima koje je i kako vukao, a ovaj ovdje je na razini priče, za sada,…. dakle usporedba ne stoji niti približno,…

Protiv Sistema
Gost
Protiv Sistema
2 godine prije
Reply to  uprise

Potpisujem sve rečeno. Daleko najsposobniji i najkompetentniji zastupnik u saboru. Ja si volim pogledati na youtube njegova izlaganja u saboru jednom tjedno. Kroz njegova izlaganja dobijem uvid u zekone koje želi progurati vladajuća klika te objektivnu analizu istih. Izlaganja su potkrijepljena brojnim podacima tako da mi je ujedno kvalitetan izvor informacija o brojnim temama. Uz Vladu Gotovca najveći političar zadnjih desteljeća!

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
2 godine prije
Reply to  uprise

Gotovac?
Taj nema veze sa ovim maestralim i britkim političarom nove generacije,
bez konkurencije u RH,
i sigurno budućem premijeru,
g. Branimiru Bunjcu.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  uprise

Pripomogao je i Hasanbegović koji je DOKAZAO da su hadezenjare i sdpenjare dva kraka iste hobotnice i da su i jedni i drugi PROTIV toga da se narod referendumima izjašnjava po pitanjima od krucijalnih interesa.Uz to je u sred sabora razotkrio njihovo licemjerje…Nije da nismo znali, ali ovo je izvrsno poentirano.Fljus,šakom posred čela…
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/video-govor-stoljeca-hasanbegovic-u-saboru-razvalio-hdz-i-sdp-kao-nitko-do-sada-1276460/

uprise
Gost
uprise
2 godine prije

sve sto bunjac govori,lako je primjenjivo na sve nase male,polupropale,drzave.univerzalan tip.

uprise
Gost
uprise
2 godine prije

kad dodjem sa posla,u sitne sate,uvijek se prisaltam uz logicno,dok grijem klopu u mikrovalnoj.i sad,jbt,vidim bunjca u kontextu,hahaa.ovo mi daje nadu u bolje sutra.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Čemu tolika patnja kada i onako mišljenje naroda nije obavezujuće.

Crvenkapica
Gost
Crvenkapica
2 godine prije
Reply to  Siniša

Pa, sad…ima situacija u kojima jest obvezujuće…a ne mislim na izbore…uključuje izraze ‘kuka’ i ‘motika’.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Crvenkapica
Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Crvenkapica

Zanimljivo, vido na šta naletih;nekakav “Otpor” iz Hrvatske….
https://youtu.be/kN-mcDCoEZg

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije

Referendum, “volja” naroda, jesmo li dovoljno bogati da za svaku glupost provodimo referendum?
Netko je već napisao, kod nas se referendum olako shvaća. Imamo nekoga, osobu ili organizaciju koja pokrene inicijativu za provođenje nekog referenduma, hoće li osoba ili organizacija sudjelovati u trošku provođenja istog?
Prikupljanje dovoljnog broja potpisa i samog referenduma nije isto.
A o ispravnosti i pravovaljanosti potpisa bi također mogli biti malo ozbiljniji, slažem se sa onim da je jedan neispravan podatak dovoljan
da se ponište svi potpisi. To bi uvelo ozbiljnost u prikupljanju istih.
Zapravo, poruka našim Saborskim zastupnicima, donesite zakon da ukoliko je izlaznost na izbore, od lokalnih do državnih ispod
70% birača važečeg biračkog spiska da su izbori nevažeći.
Izlaznost za referendume bi morala biti i veća od 70% a ne da o ićemu odlučuje 10% ili manje građana.
Tada bi broj potrebnih potpisa mogao biti i švicarskih 50.000 što je premalo ali hajde da vidimo.

zwizdan007
Gost
zwizdan007
2 godine prije
Reply to  Direktor

Ma kakvi troškovi? Na prvim sljedećim izborima (lokalnim, parlamentarnim, precjedničkim, evropskim) stavit na glasanje i sve do tad prikupljene referendume. Trošak je samo tiskanje listića. Tako se u Švici radi.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  zwizdan007

@zwizdan007, da, potpuno se slažem sa takvim pristupom ali je pitanje hoće li netko čekati 4 ili 5 godina do “njegovog” referenduma, ako hoće problem riješen. Ali nekako mi se čini da to nije cilj/svrha referenduma. Bi li vlast čekala referendum o ulasku u EU 3-4 godine. Slažem se da je referendum ozbiljna stvar i ne može se dopustiti bilokakve makinacije ili glupe inicijative. Evo, sad ću ja sa svojim istomišljenicima pokrenuti referendum za, smjenu vlade, predsjednika RH, promjenu ustava i trajnu zabranu rada HDZa te procesuiranje svih članova HDZa . da, da, svih, i onih koji nisu platili članarinu, te posebno financijski kazniti.
Skupiti ćemo pravovaljane potpise, referendum će proći sa 70% i šta tad? ništa od svega navedenog.
Hajde da se primimo nekog posla umjesto mlačenja prazne slame.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije
Reply to  Direktor

Ti bio derektor pa zglajzo, jesi li ti svaki dan lud ili samo kada ne uzmes tavbleticu?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Nema ovde volje da se nesto mijenja dzaba referendumi …. Kad krene nagon za promjene lako je za referndume i potpise…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Alen

Ako imaš političara za narod (po djelima ćeš ih poznati),a nemaš naroda da stane uz njega i taj će se nakon nekog vremena pitati-za koga ja sve to radim? Nezainteresiranošću,neaktivnošću,apatijom sudjelujemo u svemu lošem što nam se događa.Pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći,…sreća prati hrabre. “U očekivanju Godot-a” Drama u svojoj ideji portretira besmisao i besciljnost života. Ta ideja stavlja je u okvir teatra apsurda te povezuje s filozofijom egzistencijalizma. Likovi iščekuju Godota i tako postaju žrtva neke veće sile, koja protiv njihove volje upravlja njihovim životima i prisiljava ih na fizičku i duhovnu stagnaciju. Čitatelju nije jasno da li oni ne mogu ili ne žele otrgnuti se iz te situacije, iako se čini da sam pisac poručuje kako je stvar u ovom prvom. Nekoliko puta oni odluče otići, ali onda ih nešto zaustavi, nekakva nada ili strah (nada da će stvari biti bolje ako dočekaju Godota i strah da će biti gore ako ga ne dočekaju). Likovi su robovi vlastitih uvjerenja, što je izravno prikazano u simbolici lika Luckyja. On je rob koji dopušta da se njegov gospodar prema njemu odnosi kao prema životinji. On zbog toga nije sretan, ali kao da se boji da će… Pročitaj više »

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  Alen

Zar je Matija Gubec na ovim prostorima skupljao potpise za referendum.
Jesu Rumuni skupljali glasove , da svrgnu svog predsednika.
Nismo mi Svica, mi smo robovi po njihovom.

avatar
Gost
avatar
2 godine prije

Ma kakav referendum, još je tuđman rekao za raju da su stoka sitnog zuba, zar u RH postoji još itko dovoljno naivan
da misli da ovi današnji direktori svemira misle o nama imalo bolje.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije
Reply to  avatar

Hebo te taj Tudjman tumplek nepotumplani, koji je vise zla do dobra nanio Hrvatskoj, spisak njegoivih grijehova i pogresaka je podulji.

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Bunjac pokušava objasniti narodu da je u država banani. Iznosi on svoje zaključke vrlo dobro, čak mu je neki strani portal dao mjesto za njegove riječi. Što je lijepo od tog portala. Izgleda da Bunjac ne zna da državljani Hrvatske se rađe iseljavaju nego da se uhvate u koštac sa problemima koje stvaraju određeni ljudi na vlasti. Ako ne za sebe bar da to učine za svoju djecu na kojima ostaje sve. Plus puno ljudi kojima se obraća Bunjac zapravo rade u državnoj upravi, čak i oni koji ne rade tamo podržavaju ovo što se događa u Hrvatskoj, neki šuteći, neki dignuvši mali prst. Zaključak boli građane đon što je Bunjac rekao, ako ništa drugo za neke će ovo biti dobra tema uz jutarnju kavicu.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Redukcija referenduma je EU politika koju Plenković provodi.
Plenkoviću je sad najveća frka da se nebi stvorija pritisak za referendum za ulazak u eurozonu koju će on do kraja mandata dovest u fazu kako nema nazad, protiv čega je jedini izlaz ma slijedećim izborima glasat za one koji su protiv ukaska Hrvatske u eurozonu.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije

Slažem se da je HDZ ovim zakonom na putu da onemogući institut referenduma što je loše, loša je i politička poruka Šeksov manevar kojim smo propustili referendumom odlučiti o ulasku u NATO,… mislim da se referndum kao institut neposredne demokracije morao zakonski urediti, ali na način da se kvalitetno i precizno definiralo što može biti referendumsko pitanje, npr. inicijativa “U ime obitelji” je provukla u ime obitelji ustavnu definiciju obitelji, to je i zadnji referendum koji je prošao, mislim da je u tom referendumu zbog nejasnih pravila igre narod bio izmanipuliran, naime mnogi su dali podršku inicijativi jer su smatrali da se legitimiraju za obitelj, a protiv homoseksualaca, jelte, tko nije za obitelj? da zaključim, umjesto da se vlast uhvati u koštac sa referendumom i da ponekad sama potraži savjetodavno mišljenje naroda, vlast se odlučuje praktički onemogućiti referendum, šta sada? sada bi narod konačno trebao odgovorno birati na parlamentarnim izborima što bi bio sasvim dovoljan iskaz volje naroda, ali u ovom klijentelističkom polufeudalnom sustavu na čelu sa HDZ-om to se neće skoro dogoditi,…

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
2 godine prije

Kraće rečeno, RH je okupirana od HDZa.
Samo ustanak, kao Žuti prsluci, može spasit Hrvatsku.
I g Bunjac, kao premijer.
Policija, sudstvo, mediji, sve je pod kontrolom hdz, tako da bilo kakvi referendumi, izbori i dogovori su još veće i jače cementiranje ovih koji su sad na vlasti, i izgleda, ako ne budu na silu potjerani,
vladaće do potpunog sloma i bankrota RH.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije

Hrvatsku spasava samo zestoka NARANDZASTA REVOLUCIJA koja ce ponistiti HDZ KRIM KARTEL i uvesti narodnu vladavinu demokracije. U Hrvatskoj nema nade u bolju buducnost dok ma i u tragovima ekgzistira HDZ KRIM KARTEL.

Aurora
Gost
Aurora
2 godine prije
Reply to  IVE iz pecalbe

Ive slažem se ali kojem narodu su OBOJENE REVOLUCIJE donele dobro.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije
Reply to  Aurora

Aurora; E sada ako bi se trazila CRVENA revolucija onda bi to imalo druge konotacije, ako bi bila BEZBOJNA onda bolje da je ni nema, ako bi bila CRNA onda jao ti ga se nama. Dakle NARANDZASTA ili ZUTA ili SMEDJA

Aurora
Gost
Aurora
2 godine prije
Reply to  IVE iz pecalbe

Opet si u pravu Ive, nije bitna boja nego sadržaj.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Živi Zid je stranka-partija opasnih namjera, netko je rekao.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
2 godine prije
Reply to  Mikojan

To je Račan rekao za HDZ, još davne 90.
Opasna je za HDZ i SDP, u jednu ruku,
a u drugu riješenje,
jer očito da ni HDZ ni SDP nemaju nikakvog riješenja,
osim slijepo i poslušno radit što im kažu iz EU.
ŽZ će rasti.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

@Dečko sa ulice, naravno da će rasti, rastao je i HDZ zar ne ? Evo ga i dan danas raste. Ako ŽZ nastavi ovako rasti, ako dobiju udio u vlasti, na dobrom su putu da postanu opasniji od HDZa.

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Ja vjerujem da to “HDZ raste” je laž i glupost progurana kroz plaćene medije i namještene lažne kvazi komentatore na tv kao Ponoš i takvi smradovi,
a pravi rejting hdz je ustvari puno puno manji..
Ako legalno mogu zamračit 500M eura!!!! iz Agrokora, MILIONA. EURA!!!
Shvaćaš li količinu tog novca? To je samo jedna od “operacija”.
I niko im ništa ne može, još izdaju knjige, sveza bande ide vjerojatno do vrha bankarske EU…
Tako da lažirat rejting hdz u svim medijima i istraživanjima je pajo patak za odradit.
Puni su ko brod, MILIONA EURA, rade što god hoće, igraju se institucijama države, podmetanjem, falsificiranjem soom, snifanjem.
ŽZ ima neku drugu novu potpuno drugačiju vibru, ja vjerujem Bunjcu.

Euro
Gost
Euro
2 godine prije

Treba zvati Matiju Gubca.

Fitcher
Gost
Fitcher
2 godine prije

Referendumi su za ozbiljne države sa ozbiljnim i odgovornim građanima, a ne za primitivce koji su mentalno zarobljeni u 19. st. kakvi smo mi. I ono malo referenduma koji se jesu održavali o čemu su bili? Definicija braka, Istambulska konvencija. Tako da imamo i sreće što ih nismo imali više jer sigurno bi donjeli samo loše odluke jer generalno narodi na ovim prostorima su glupi.

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  Fitcher

40% glupih 60 % izgubljenih

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije
Reply to  Fitcher

Fitcher svaka ti je rijec na mjestu.

Stajerc
Gost
Stajerc
2 godine prije
Reply to  Fitcher

Generalizacija je majka svih gluposti …

Mercury
Gost
Mercury
2 godine prije
Reply to  Fitcher

@ Fitcher

Primjerice, ako je 60% ljudi protiv IK, a 40% za IK. I onda se potpiše IK, jel znaš kako se to zove?

Fitcher
Gost
Fitcher
2 godine prije
Reply to  Mercury

@ Mercury

Uzeo sam Istambulsku konvenciju kao primjer jer je to nevažna tema koju su forsirali EU birokrati. Već su drugi postojeći zakoni obavljali ono za što se navodno zalagala Istambulska konvencija. I sve dok se govorilo i djelilo ljude na račun te konvencije neki puno važniji zakoni su izglasani u tišini ispod “radara”. Na to sam mislio kad sam napisao da su većina ljudi na ovim prostorima glupi, jer si dozvoljavaju da ih se tako manipulira i odvraća pažnja nebitnim stvarima.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Lako je tražiti referendumu kad si s one strane vlasti, kad se za vlast tek boriš. Slično kao i poduzetnici koji su uvijek za slobodno tržište, slobodu natjecanja, sve dok ne osvoje tržišni udio kojeg onda gledaju monopolizirati, sprječavati konkurenciju da joj se petlja u posao. Tako i političari. Čim osvoje vlast, gledaju kako se obračunati s remetilačkim faktorima gladnih vlasti. Bunjac kao član Živog Zida i zamjenski zastupnik koji se već vidi kako privlači kamere k sebi u parlamentu u Strassbouru, o tomu bi mogao dovoljno znati gledajući samo kako se odvija bitka za vlast u njegovoj stranci. Osnivaju se dodatne stranke, izvlači se novac, protivnike se diskvalificira i utvrđuje svoja pozicija. Referendum u zemlji kao Švicarska potječe iz svijesti biračkog tijela o vlastitoj odgovornosti za kvalitetu života i on je savjetodavan. Ovdje je referendum uvijek pokušaj rušenja vlasti. A kad treba izaći na izbore, prije toga muški zapeti i godinama raditi na terenu, onda naših kampanjaca nema nigdje. Politika je ozbiljan, odgovoran posao i traži one s kapacitetima državnika. Takvih je malo, premalo.Između izbora se nalaze četiri godine, treba zapeti i raditi četiri godine. Biti u opoziciji je idealno za to – imaš konačno novac kao stranka, imaš… Pročitaj više »

Eddo
Gost
Eddo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Son of Alerik, Mislim da si ovoga puta promašio. Svaka čast gosp. Pernaru na tom činu, na taj način je pojasnio svima koliko je nakaradan način financiranja političkih stranaka u Hrvatskoj,

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
2 godine prije

HDZ KRIM KARTEL uzurpira demokraciju i vlast na svim nivoima.

Splitexpress
Gost
Splitexpress
2 godine prije

Problem je da su ove stranke napravile Zakon o referendumu po svojoj mjeri,u određenom trenutku,HDZ se dokopao vlasti i etablirao referendumom o samostalnosti,a SDP ga je prilagodio izglasavanju za pristup EU, u međuvremenu je to postalo izvor nereda,ali uostalom kao i država?Ali nije problem RH jedan zakon, generalno sve je problem,od početne definicije pa dalje?Kako su ono tepali,samostalna,nezavisna i demokratska,niti je samostalna,niti je nezavisna a još je manje demokratska?
Zastupnik Bunjac je prototip zastupnika,kako bi trebao biti,ali nažalost on je iznimka koja potvrđuje pravilo?

Slavonac
Gost
Slavonac
2 godine prije

Rece nas covjek,gudani ostali samo promjenili valove.Ne postivati RVE1481, glumiti nekog evropejca je bezobrazno i uvrjedljivo za ljude koji nemaju veze sa komunistickim nasledjem.Stititi i sakrivati svoje roditelje,dobivat izbore na domoljubju je licemjerno.

Zen
Gost
Zen
2 godine prije

.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Zen

dobar ti je upis. šteta što je nestao. sretno u inozemstvu.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 godine prije

Naravno da se zeli ukinuti referendum. Nece valjda ovce i robovi o necemu odlucivati???Demokratija je dobra samo dok su lutke na vlasti, cim nesto krene po volji naroda odmah se tome staje na kraj. Da je netko iz ZZ na vlasti, vec bi ga proglasili diktatorom i placena oporba bi ga uklonila ko Gadafija…

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Da li ovakav narod zaslužuje referendum? NE
Pravo glasa? NE

Histrion
Gost
Histrion
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Bunjca ne puštati u Bruxelles ili Strasbourg, puno je potrebniji ovdje!

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Histrion

Tih par istupa u Saboru su zanimljivi ali kakav će biti ako ikad dođe blizu vlasti? To me podsjetilo na Bernardića iz doba Sanadera/Kosorice, mladac je bio briljantan u Saboru, lagano iznenađenje, pomisliš ima nade za nas i onda se desila ona pobjeda u zagrebačkoj gradskoj skupštini gdje je on postao nešto, KATASTROFA u šta se taj lik pretvorio a to traje još i danas i gura SDP u provaliju bez povratka.
Možda Bunjac ući na tuđim greškama, možda.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Za Beru se od starta znalo da je ništa drugo nego bezlični aparatčik. Iako su ga mediji promovirali u novu nadu, osvježenje itd.

Anonim
Gost
Anonim
2 godine prije

Nije istina da na Kubi nema referenduma i da ih se brani sakupljati, i bili su referendumi koji su se proveli nakon sakupljenih potpisa,jasno dokazano i dokumentirano, inace sve ostalo je odlicno receno, ali samo neka ne koristi zapadnu propagandu za uspoređivanje.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Referendum nema nikakve koristi, jer plaćenici rotšildsko-hazarske mafije, koji sebe nazivaju “hrvatska vlada” se nikad neće držati volje naroda. jer oni rade za svoje gazde, koji ih plaćaju. Vidjeli smo to na primjeru referenduma o očuvanju braka kao zajednice muškarca i žene, u prosnicu 2013. Iako je dvije trećine onih koji su izišli na referendum, glasalo za to da se u ustav unese zakonska odrednica, da je brak jedino zajednica muškarca i žene, dakle, izjasnili su se protiv gej braka, Milanovićeva vlada je ipak uvela gej brak, samo pod drugim imenom, on da se Vlasi ne dosjete. Trik je ovaj; serviraš sarmu, ali je ne nazivaš sarma, već to nazoveš: “malo mljevenog mesa i riže umotano u list kiselog kupusa”. Tako je i Arsen Bauk, tada progurao gej brak, samo pod drugim imenom: životno partnerstvo. Ali u stvarnosti se faktički radi 100% o gej braku,. Jer kako su Index i Jutarmji ushićeno izvještavali, tako da su svršavali u gaće od veselja:; u procesu sklapanaja “životnog partnerstva” dođe matičar i dvojica gejeva razmjene prstenove i matičar ih pita uzajmno, hoćeš li uzeti toga i toga za svog partnera. ..itd. Dakle sve šotpuno isto kao i kod sklapanja braka između muškarca i… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik