Tko je Ivan Pernar, osebujni hrvatski političar koji je uzbunio Hrvatsku?

Tko je Ivan Pernar
14 komentara

Već nekoliko godina pratim hrvatsku političku scenu. Ne zbog političkih ambicija, nego zbog sterilnosti političke scene u Francuskoj u kojoj živim skoro 25 godina. Političke scene u kojoj je već sve poznato i gdje su predstavnici naroda samo izvršioci nesuverenih politika.

2011. godine na političku scenu izlazi Ivan Pernar – mladi aktivista, organizator prvih demonstracija u Zagrebu želeći smijeniti tadašnju predsjednicu vlade Jadranku Kosor.  To će biti početak vrlo bogate i interesantne karijere Ivana Pernara.

Po struci viši medicinski tehničar, Ivan Pernar je rođen u Zagrebu 1985. godine. U rodu je s poznatim istoimenim hrvatskim političarom i poslanikom HSS (Hrvatske seljačke stranke) koga je ranio 1928. godine Puniša Račić u Narodnoj skupštini Kraljevine SHS. Prve svoje političke korake je napravio kao aktivist Zelene akcije i član HDZ-a iz kojeg je izašao. Jedan je od osnivača pokreta Živi zid, koji se i danas bori protiv deložacija nelegalno ovršenih hrvatskih građana. Autor je dvije knjige: „Kako je nastao novac“ i „Mehanika novca“.

Dan kada je profit stavljen ispred općeg interesa

Sve počinje ekonomskom krizom u Hrvatskoj gdje hrvatski građani više nisu bili u mogućnosti podmiriti svoje mjesečne rate za kredite. Banke su u nezaduženoj Hrvatskoj financirale potrošnju umjesto malog poduzetništva i ekonomije. Toksični krediti koje su banke nudile u Hrvatskoj bili su strogo zabranjeni u državama odakle su te banke dolazile. Zbog hipoteka, preko noći hrvatski građanin postaje potencijalni beskućnik iako je par godina ranije 95% svih nekretnina u Hrvatskoj bilo u rukama tih istih građana.

Od pokreta do političke stranke

Nasilne deložacije u Hrvatskoj su bile povod za osnivanje pokreta Živi zid 2011. godine. koji je od 2014. registriran kao politička stranka pod nazivom Živi zid, koja je do tada djelovala pod nazivom Savez za promjene. Jedan od osnivača je bio Ivan Pernar.

Prvo uspješno sprječavanje nasilne deložacije obitelji Vukić iz Zadra od strane aktivista Živog zida se desilo 08. 11. 2012. Zahvaljujući pasivnom otporu u kojem su 24 aktivista svojim tijelima branili dom Vukića, snimka nasilne doležacije je privukla pažnju javnosti u Hrvatskoj i izvan nje.

Ivan Pernar u medijima

Zbog totalne ignorancije mainstream (vodećih) medija, Ivan Pernar je shvatio moć društvenih mreža gdje cenzure gotovo i nema. Određena doza nametljivosti i specifičan način komunciranja otvorila je Pernaru vrata prema javnosti koja se neće zadugo zatvoriti.

Govor Ivana Pernara prije doložacije obitelji Pavić koji objašnjava građanima i policiji što rizikuju svojom pasivnošću:

 

Ivan Pernar se obraća interventnim policajcima prilikom deložacije po nalogu RBA zadruge  Austrije:

 

Ivan Pernar se uključuje u emisiju „Puls Hrvatske“ te upućuje ozbiljne optužbe na račun guvernera HNB (Hrvatske narodne banke) Željka Rohatinskog i Bohačeka:

 

Ivan Pernar protiv Zorana Milanovića, predsjednika SDPa  Hrvatske:

 

Političar – najprljaviji i najvažniji posao današnjice

Povijest i život potvrđuju da samo osobe s velikim egom imaju političke ambicije. To su osobe koje padaju i uspinju se. Kada ih valjaju po blatu, one ne posustaju.  Često im i ljubavne avanture nisu strane. Znaju izdati, ali često budu i sâmi izdani. Društveni limiti im služe da ih ruše. Usamljene su. Sve to govori o izazovima koje rijetki mogu svladiti i dostići cilj kojeg su si zadali.

Ivana Pernara također prate raznorazne kontraverze. Mediji ga nisu štedjeli. Kao u vrijeme staljinizma, pokušavali su nam nametnuti informaciju o njegovom „psihološkom„ profilu. Slične metode danas nisu strane ni u zapadnim zemljama.

Njegovi bivši stranački partneri iz stranke Slobodna Hrvatska osnivači izvornog Živog zida, govore o njegovoj neiskrenosti. Smatraju ga demagogom i manipulatorom jer na sadašnjim deložacijama više nama članova Živog zida, pošto je većina aktivista iz stranke Slobodna Hrvatska. Preimenovanje stranke Živoga zida zbog untarstranačkih problema, tim izjavama daju određenu dozu kredibiliteta.  Ovo jasno govori  o političkoj borbi kao najprljavijem poslu unutar zajednice. Sve je dozvoljeno i samo najjači opstaju. Istinska prirodna selekcija.

Trnovit je put do zvijeda, a još teži do Sabora Republike Hrvatske

Unutar Živog zida pod utjecajem vodećih medija, te prije parlamentarnih izbora u Hrvatskoj 2016. godine, pojavila se sumnja u karizmatičnost i političku zrelost Ivana Pernara. Uklanjaju ga iz medijskog “izloga” stranke. Bio je to udarac za Pernara koji je samo zbog svoje visine virio iz zadnjeg reda na objavljenim fotografijama u medijima.

Pristaje biti zadnji na izbornoj listi VI izborne jedinice. Uz veliko iznenađenje s 15,66% glasova osigurava si mjesto saborskog zastupnika u Saboru Republike Hrvatske. Radi se o presudnom momentu kada ćemo upoznati tko je stvarno Ivan Pernar. Pernarov odgovor nakon pobjede medijma nije nedostajao.

Ivan Pernar: „Ako su mediji spremni praviti show i cirkus, ja sam spreman biti klaun“

https://www.youtube.com/watch?v=ZlRzgehtLkM

Dan kada hrvatski Sabor postaje popularniji od španjolskih serija

Odmah nakon izbora vodeći hrvatski portali i mediji i dalje su ismijavali Ivana Pernara. Ne treba izostaviti ni sve kvazi-javne osobe hrvatskog društva koje su na svaki pomen imena Pernar govorili da se radi o bezveznjaku, maltene idiotu. Njegove bivše stranačke kolege su bile ljute zbog Pernarove izdaje. Što je iskoristio rad aktivista koji su sada u stranci Slobodna Hrvatska, te time pridobio potreban broj glasova za ulazak u Sabor.

Nije trebalo puno čekati. U prvom Pernarovom obraćanju saborskim zastupnicima se osjetila trema, ali se također osjetio neuobičajeni govor koji je šokirao sve ministre novog premijera Andreja Plenkovića. Iznenađenje nije bilo manje ni kod svih saborskih zastupnika, pa i kod suradnika Ivana Pernara.

Novinari i raznorazni „psiholozi“ su iznova pokrenuli temu o Ivanu Pernaru. Medije su ispunjavali članci o njegovom atipičnom ponašanju. A onda je uslijedio novi šok. Govor koji  je Ivan Pernar održao u Saboru pravazilazi sve ono što su do sada građani Hrvatske čuli. Lavina na društvenim mrežama je krenula.

Mediji koji su do jučer ismijavali Ivana Pernara, te nakon što su shvatili da im medijsko tlo izmiče pod nogama polako ali sigurno okreću ploču za 180°. Najžešći kritičari postaju najveći „obožavatelji“. Saborske sjednice postaju gledanije nego španjolske serije. Svi komentiraju i dijele svaki novi video koji se pojavi na društvenim mrežama.

Politička budućnost Ivana Pernara

Bez obzira na razne afere koje ga prate, Pernar je zasigurno već ušao u povijest političkog života Hrvatske. Politički program koji nudi njegova stranka je jasno detektirao probleme koje muče, ne samo Hrvatsku, nego sve zemlje. O ekonomskim rješenjima koje nudi Živi zid se da razgovarati, međutim malo je stranaka u Hrvatskoj i okolnim zemljama čiji program govori o problemima malog čovjeka i o istinskom slobodnom tržištu.

Ivan Pernar će biti osoba koja je umanjila utjecaj turskih i španjolskih serija, te usmjerila pažnju građana prema Saboru – mjestu gdje se odlučuje o njihovoj sudbini.

hrPetar JASAKpolitičarsabor republike hrvatskeslobodna hrvatskazastupnikŽivi zid
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nikola Sukno
7 godine prije

Fantasticno. Ivana je bog poslao na zemlju da pomogne ljudima.

Safija
7 godine prije

Odavno me nije neko ovako zainteresovao kao sto je Pernar. Hvala na ovom članku

Tokic B.Braco
7 godine prije

Pametan covjek,pametno govori.Za njega bin zivot dao,dok je takav!

Feher karoly
7 godine prije

Zna kaj oče; rad ga slušam, takov čovek bi trebal i vu mađarski parlament. Fala ti gospon’ da sem te mogel spoznati.

Zac
7 godine prije

Ivane, nikada nisam pratio politiku, al ti kompa si cudo…svaka ti cast….treba potjerat ovu djubrad staru…

zineta
7 godine prije

Pravo pametan super samo nastavi

Samir
7 godine prije

Vrlo objektivno napisan članak o Pernaru što je danas rijetkost.

Nena
6 godine prije

Svaka cast jedini koji se ne boji reci istinu

mona
6 godine prije

Bravo gosp. pernar!

George Marijanovich
6 godine prije

Covek kao Ivan Pernar se neradja svaki dan. Svaka cast Gospodine Pernar.

Bruno
6 godine prije

Psihički nestabilni momcic koji nema pojma ni o čemu, ali puno galami. Galamom pokušava prikriti nedostatak znanja. Ništa posebno, momak možda ima dobre namjere, ali plitak je, a znanje mu je skromno. Meni likovi kao što je Pernar nebi mogli pričati apsolutno ništa. Čovjek mora biti stvarno glup da mu likovi poput Pernara nešto predstavljaju. Sumnjam da je taj momak ikad išta ozbiljno radio u životu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI