Živi Zid održao presicu protiv fiskalizacije koja uništava male proizvođače i trgovce

Presica protiv fiskalizacije
66 komentara

Branimir Bunjac i Ivan Pernar su u organizaciji Živog Zida održali konferenciju za novinare na tržnici Dolac u Zagrebu, a na kojoj traže ukidanje fiskalizacije malim proizvođačima i trgovcima.

Umjesto da Hrvatska olakša rad svojim građanima, ona je nametnula fiskalne kase koje ne postoje u većini zapadnih zemalja. Mali proizvođači i trgovci su obvezni plaćati i do 400 kn mjesečno za opremu koja se koristi pri fiskalizaciji.

Fiskalne kase su uređaji koji putem mobilne internet mreže omogućavaju direktan kontakt s poreznom upravom, čime niti jedan račun ne može biti izdan bez prethodne registracije.

Živi Zid predlaže izmjenu postojećeg Zakona gdje bi se na listu, već fiskalizacijom izuzetih aktivnosti, dodalo male proizvođače i trgovce, što bi im uveliko olakšalo poslovanje na otvorenom prostoru i sajmovima.

Prema Ivanu Pernaru, veliki trgovački lanci su vjerojatno izlobirali ovaj, za trgovce i proizvođače, poguban zakon, što će prvima omogućiti monopol.

Hrvatska je zemlja malih proizvođača, koji su donedavno mogli preživjeti i živjeti od svoga rada. Danas se bore s jeftinom uvezenom robom čije su cijene rezultat raznoraznih stranih državnih poticaja i loše monetarne politike Republike Hrvatske.

Žalosno je vidjeti male ljude kako se muče s nečim što im više pravi štete, nego koristi. Ne samo njima, nego i državi.

Na konferenciji za novinare, mogli smo čuti i svjedočenje tih vrijednih, ali ogorčenih ljudi. Svi žele raditi pošteno, ali im sustav to ne dozvoljava. Došli su u situaciju da ih Porezna uprava kažnjava zbog nerazumijevanja poreznih inspektora i nerijetko tehničkih problema.

Nije nam promaklo ponašanje mainstream novinara koje nije briga za male ljude. Tijekom presice, mainstream novinari su pokušavali skrenuti pažnju postavljajući pitanja o nebitnim informacijama.

Pogledajte video konferenciju za novinare:

branimir bunjacfiskalizacijakonferencija za novinareŽivi zid
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
5 godine prije

Fiskalizacija je samo korak do totalne kontrole i bezgotovinskog društva di će, ako to dopustimo, algoritmi upravljat i ponekad gasit naš bankovni račun odnosno naš život u materijalnom svijetu.

Ganicus Prvi
5 godine prije

Ova fiskalizacija i registracija malih domacinstava OPG je samo ucilju unistavanja malih proizvodjaca i oduzimanje zemlje.Lakse je kontrolirati hranu preko 5 velikih korporacija nego kontrolisati 5000 malih proizvodjaca.

Zvrk
5 godine prije

MSM-u je ipak bitnija stvar poklonjeni sat.

Šok
5 godine prije

Sirotinja je i bogu teška.

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

HDZ svijesno radi na unistavanju drzave i pretakanju akumulacije u privatne dzepove podobnih.

Il-2
5 godine prije

Ovo je čista manipulacija činjenicama. Komedijaši u akciji. Budala povjeruje a pametan uključi mozak. Ovo me podsjeca na akciju index.hr-a kada su se obrušili na porezne inspektore zato jer su zatvorili cvjećarnicu zbog neizdavanja računa za jedan cvijet i ribarnicu zbog pola kile srdele, tj. računa od 10kn. Cvjećarnica i ribarnica ne prodaju dijamante i logično je da su im računi “sitni”, znači li to da ih ne trebaju izdavati? Index je tada manipulativno iznosio argumente trgovaca kako je inspektor pobjegao iz cvjećarnice prije nego je ona uspjela izdati račun (naravno, snimak nadzorne kamere koja bi potvrdila tu priču ne postoji)!, odnosno kako prodavačica na ribarnici nije izadala račun jer joj “nije radila fiskalizacija”. Index je tada svjesno obmanjivao čitatelje zato jer je uredništvo sigurno upoznato sa zakonom koji je jasan i kaže kako se gotovina ne može primiti dok se ne izda račun, a vrijeme za fiskalizaciju računa je… Čitaj više »

tedi
5 godine prije

A oni koji muljaju ne placaju porez jer su u kompi sa drzavom.I nisu u fiskalizaciji.

jezevakucica
5 godine prije

Neće tebi Roki nitko govoriti hoćeš li ti upotrebljavati fiskalnu ili ne!

bbbb
5 godine prije

Apsolutno su u pravu ovi iz ŽZ, e sad pitanje je za koga oni rade i čiji su projekt bez obzira na program. Kad se sjetim malih dućana po Zagrebu, prije pojave Emezete u Lučkom i ostalih monstruma trgovačkih centara, kako su cvjetali na sve strane. Sa vremenom sam skužio agendu trgovačkih centara koji su uništavali domaći sitni biznis i megabiznisom gutali Zagreb i Hrvatsku i bacali ga na koljena robovska. Danas je Ilica prazna od sitnog domačeg biznisa, uništeni su ko i stočari i poljoprivrednici i ostali zaradi monopola tame nad kolonijom u bilo čemu uz pomoč domaćih izdajnika koji radi sinekura izdaju i domovinu i narod donoseći zakone koji su SVI kontra interesa naroda i države a u korist zna se koga…………….

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Drage hrvati-ce vi ce te se koprcati u bijedi jos neko vreme ….a onda ce oni koji jos nisu smugnuli vani …taj ostatak ce s vremenom jedva docekati,cak moliti da vas neko uzme pod svoje svakojako pa i teritorijalno …da mozete da zivite ko i ostali Italijani,madjari,ausrijanci…Nije drzava za svakoga…

E moj druze zagrebacki propevaces ti na njemacki….

Mucke
5 godine prije

Mozes mozda potkrijepit tu tvrdnju sa nekim racunom od odvjetnika ili zubara npr.?

Diego Sparafucile
5 godine prije

Aha… fiskalizacija je napr. onemogucila Todoricu da napravi nered i muljazu?
Obicni tipe, da nisi ti obican troll? Simple as that.

kiki
5 godine prije

Može li se ovo potegnut kao ustavno- pravno pitanje ? Mislim na garantiranu slobodu poduzetništva.
Ili na jednakost pred zakonom. Nek’ Todorić plati…ispravite me ako griješim…Njofra oprostio par milijuna poreza…Milanović 600 milijuna. I to ndznam o kojem porezu se radi…

Maja
5 godine prije

afrikanizacija balkana…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI