Čeka nas apokaliptični vojni sukob, upozorava svijet mađarski ministar

Peter Szijjarto
35 komentara

Sprječavanje izravnog vojnog sukoba između NATO-a i Rusije sada je glavni zadatak svih, rekao je Peter Szijjártó

Međunarodna zajednica sada bi se trebala usredotočiti na to da trenutna eskalacija između Moskve i NATO-a ne preraste u izravni vojni sukob, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova. Govoreći za rusku novinsku kuću RIA Novosti tijekom boravka u New Yorku na 77. zasjedanju Opće skupštine UN-a, Peter Szijjártó je rekao: “Ako mene pitate, sada je najvažniji zadatak spriječiti da napetosti u odnosima između Rusije i NATO-a prerastu u otvoreni vojni sukob.”

Diplomat je upozorio da će posljedice biti katastrofalne.

Szijjártó je dalje rekao da se, kao i drugi iz njegove generacije, uvijek nadao da nikada neće doživjeti tako razoran rat kao što je Drugi svjetski rat.

“Ne želimo dovoditi postojanje planeta na kocku, jer izravni sukob između NATO-a i Rusije nema kraja, a svi znaju što to znači”, upozorio je. Prema Szijjártu, Mađarska, koja je i sama članica vojnog saveza, čini sve da spriječi ovaj scenarij sudnjeg dana. U petak je nagovijestio da Budimpešta neće žuriti s uvođenjem novih sankcija Moskvi, posebno onih koje se tiču opskrbe energijom. “To je definitivno crvena linija za nas. Ne želimo prisiljavati mađarski narod, koji ni na koji način nije odgovoran za rat, da plati za to”, rekao je Szijjártó.

Također je upozorio da europsko gospodarstvo klizi u recesiju, zbog kaznenih mjera protiv Rusije, koje su već na snazi.

eumađarskaNATOrusijasukob
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krim
1 godina prije

Mađari, AU, ww1, ww2, sada, uvijek na krivoj strani, dušu prodaju za 5 talira

skurija
1 godina prije

Ako dodje do rata gdje će se elita skloniti jer od zemlje neće ostati ništa
i nema pobjednika a mislim ni kraja

Mrčikola
1 godina prije

Koje su ovo pihzdarije i prckanje u mozak. Mađarski ministar vanjskih poslova, ili slični njemu, će spriječiti neki, ma, bilo kakav, sukob koji treba majstorima. Mada, s obzirom na to, kakve sve preparirane budale, zadnjih par dekada, na vlast postavljaju majstori, ne bi čudilo da ovaj, zaista, vjeruje da su oni to u stanju učiniti. Majstore, u njihovu naumu, bilo kakvom, može spriječiti jedino zemaljska sirotinja, i to na način da se vrati iskonskim “postavkama” čovještva, da ponovo uspostavi, umjetno i nasilno, prekinutu vezu s Bogom, Svemirom, Tvorcem, ili kako god, i vrati sve u prirodnu ravnotežu, tj. da ponovo “izbalansira” odnos duha i materije kakav je , po mojem viđenju, bio prije ovoga “civilizacijskog” ciklusa. Neće ovo ići tek tako ali vrijeme, i ovo naše, ovozemaljsko, neumoljivo nosi i čini svoje pa možda, jednom, učini i to; da “progledamo”. Dok se ovo ne dogodi, majstori ostaju neprikosnoveni “vlasnici” ovoga… Čitaj više »

Nekoime
1 godina prije

Svi Europski narodi moraju platiti bankrot židovskih bankara u USA.

Ico
1 godina prije

Krajnji cilj Vol odimira Zelen skog je genocid nad Slavenima!

Josip
1 godina prije

Zašto nitko ne postavi pitanje smjene ove krmače Ursule koja je Europu spustila u najdublje blato vodeći tuđu brigu i rasipajući novce EU poreznih obveznika. I Plenković je pomogao da se ta ništarija dokopa pozicije u EK, mater mu šugavu..

Demian
1 godina prije

Kada bi postojala volja za mirom rata nikada ne bi ni bilo.

Anik
1 godina prije

Zapadni lideri žele sukob, vjeruju da če riješiti svoje ekonomske probleme ovim putem.

Anto
1 godina prije

Jedino je Mađarska pokazala hrabrost i osudila nato imperijalizam i zlo koje nanose Rusiji ali i ukrajini.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Uvijek netko pita gdje ce se ovi prokleti superbogatasi sakriti kad izbije ww3 a pri tome zaboravljaju da nitko nesmije ici iza 60te paralele a tamo tko zna sto sve imaju i sto se krije. Naravno kad pogledate na google maps vidjet cete samo juzni pol ali tako vas google laze i kad ga pitate nesto za kovid ili 9.11. i sl.

Arkaj
1 godina prije

Mađarska je jedina suverena i demokratska država u EU i NATO. Mađarski predsjednik Orban i njegov ministar vanjskih poslova jedini se brinu za svoje građane i postavljaju disonantna ali tako logična pitanja. Treba ih usporedit s njihovim njemačkim pandanima da vidimo kako za evropu nema spasa jer ostale evropske države nemaju suvereniteta pa onda ne mogu bit ni demokratske. Volja njemačkih i drugih evropskih građana ako ide protiv želja i planova Washingtona naprosto se zanemaruje……

HEKPCT
1 godina prije

Kinezi i Rusi zamislili uništiti dolar bez svjetskog rata. Izgleda da to neće ići baš tako.

tihobl
1 godina prije

Madjarima bi bilo bolje da se spremaju za rat sa Italijom. Kad pobjede fasisti u Italiji odmah ce pokusati da okupiraju madjarsku luku i madjarsku obalu.

nessy
1 godina prije

U cijeloj ovoj tragicnoj situaciji u koju se EU dovela djelovanjem kupljenih, poluretardiranih ‘predstavnika naroda’, kao svijetla tocka, ponekad se, rijetko nazalost, pojavi netko tko misli i na narod, a ne samo na svoju debelu, zadriglu guzicetinu. Spletom okolnosti, sada su to pojedini Madjarski politicari. Peter Szijjártó i Orban, kapa do poda, ljudi koji shvacaju da nakon eskalacije Rusije i NATO-a, nema pobjednika, nego samo gubitnici. Ameri forsiraju sukob, prodaja oruzja je najbolji biznis na planeti. Ako mogu istovremeno raniti Rusiju, super.

rade
1 godina prije

Nikakvog ratnog sukoba izmedju Rusije i natoa nece biti.Da su amerikanci jaci od rusije oni bi vec napali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI