Čelnik NATO-a upozorava na rusku prijetnju

Jens Stoltenberg
64 komentara

Kako sukob u Ukrajini ulazi u “kritičnu fazu”, Zapad mora “platiti cijenu” kako bi izbjegao najgori mogući scenarij, rekao je Jens Stoltenberg

Cijena pružanja potpore Ukrajini visoka je za Zapad, ali bi mogla biti još veća ako Rusija proširi svoju “agresiju” na druge zemlje, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, tvrdeći da “rat u Ukrajini ulazi u kritičnu fazu.“ U članku koji je u srijedu objavio Financial Times, Stoltenberg je ustvrdio da je ruski predsjednik Vladimir Putin “jasno izjavio da želi izbrisati zemlju s karte i ponovno napisati europski sigurnosni poredak”. Stoga, utvrdio je šef NATO-a, podrška Ukrajini koristi vlastitoj sigurnosti bloka.

“Ohrabrena svakim uspjehom, Rusija bi mogla riskirati daljnju agresiju protiv drugih susjeda, pa čak i napad na NATO saveznike”, objasnio je. Od pokretanja vojne operacije Moskve u Ukrajini krajem veljače, baltičke zemlje i Poljska traže od SAD-a i NATO-a dodatnu vojnu potporu, navodeći prijetnju od Rusije kao razlog za te zahtjeve.

Moskva, pak, inzistira da je širenje bloka prema svojim granicama jedan od razloga za ofenzivu u Ukrajini. Prema Stoltenbergovom mišljenju, Zapad ima “moralnu odgovornost” nastavka podržavanja Ukrajine.“Ako Rusija prestane ratovati, bit će mira. Ako Ukrajina prestane ratovati, prestat će postojati kao nezavisna nacija”, objasnio je. Stoga će, rekao je glavni tajnik, članice saveza nastaviti pomagati Ukrajini u “prijelazu s naoružanja iz sovjetske ere na NATO standardne sposobnosti” i sada pripremaju “više od desetak novih projekata” za pomoć Kijevu tijekom cijele zime. Sljedećih šest mjeseci, naglasio je Stoltenberg, bit će teški ne samo za Ukrajince nego i za njihove saveznike, koji će “platiti cijenu”, uključujući i patnju zbog energetske krize. “Pred nama su teška vremena, ali zajedno smo se suočavali s teškim vremenima”, zaključio je Stoltenberg.

Moskva dosljedno tvrdi kako zapadne zemlje slanjem oružja Ukrajini samo produžuju sukob i povećavaju broj nepotrebnih žrtava. U svibnju je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov naglasio kako ni jedna akcija, koju poduzimaju NATO, SAD ili njihovi saveznici, neće moći spriječiti Rusiju u ispunjavanju ciljeva njihove vojne operacije.

jens stoltenbergNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
1 godina prije

Kriptojewbre ponovo jaše na sedlima promocije straha i neizvjesnosti, a stvari su toliko proste.

tuf
1 godina prije

Navodno je kanadska kandidatkinja za Stoltenbergovu nasljednicu porijeklom Ukrajinka. Ludilo brale, hahahah. Uz Liz Truss u Londonu, von der Leyen u Bruxellesu i Baerbock u Njemačkoj – možemo li rušenjem Plenkovića dobiti mi svoju lujku na poziciju premijerke, Benčićku? Da sve baze za potpuno krive političke i gospodarske odluke budu pokrivene. Da budemo u trendu. Jer moramo biti u trendu. To je bitnije od boljitka, nacionalnih interesa, punog želudca i toplog doma.

burt
1 godina prije

dalekometne rakete ATACMS i Harpoon skupa sa NATO instruktorima koji upravljaju paljbom su u Ukrajini a na dometu su Krim, baze ruske mornarice na Kavkazu i zapadni dijelovi Rusije, NATO i vojska SAD-a odlučuju kada i koje mete će biti pogođene na teritoriju Rusije jer NATO zapovjedništvo sigurno ne prepušta slučaju da neki ukrajinski zapovjednik odlučuje o tome, za razliku od ruske vojske i separatista NATO ima značajnu satelitsku podršku visoke rezolucije jer ako nekom NATO instruktoru u Ukrajini putem ispadne iglica iz džepa može pozvati Landsat 8 koji će mu je pronaći

eks
1 godina prije

To je ona poznata priča, kada lopov upire prstom u drugoga i viče “drž’te lopova”.

borjana
1 godina prije

Ovo zaista sve skupa polako prelazi u jedan veliki igrokaz, da se cijela eu mora suočiti sa najvećom financijskom i privrednom krizom zbog jedne, do sada potpuno bezvrjedene i beznačajne, Ukrajine i biti njenim taocem.

Гавран
1 godina prije

U nato se ulazi “dobrovoljno” a izlazi nogama napred.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Ohrabrena svakim uspjehom, Rusija bi mogla riskirati daljnju agresiju protiv drugih susjeda, pa čak i napad na NATO saveznike”, objasnio je. Od pokretanja vojne operacije Moskve u Ukrajini krajem veljače, baltičke zemlje i Poljska traže od SAD-a i NATO-a dodatnu vojnu potporu, navodeći prijetnju od Rusije kao razlog za te zahtjeve.”

Ove priče ne puše više niti osnovnoškolci.
Dajte si truda i izmislite nešto uvjerljivije.
Naravno da Stoltenberg radi marketing za prodaju oružja izuzetnih europskim državama, naročito ovima koje još uvijek misle da je Rusija SSSR.

imee
1 godina prije

dajte mu apa urina

SIRIUS
1 godina prije

NATO marš van iz Hrvatske i Europe!!! Marš natrag u septićku jamu iz koje ste ispuzali. I nek vam pri tome radi društvo sva ostala židovska zionistićka bankarska gamad.

Skyteh
1 godina prije

A što ako Amerika prestane ratovati? 🤔

Raj na zemlji?

Max
1 godina prije

On ga čini kritičnim.

Nekoime
1 godina prije

Jeftinije bi se bilo riješiti NATO-a i njegove okupacije.

Stipe
1 godina prije

Kako ovaj lik sere neviđeno.

goran
1 godina prije

samo ti kuhaj sranje stoltenbergu,samo kad počne sukob sa drugim nato članicama protiv rusije,budi uvjeren da neču ni ići u rat niti ginuti za vas naciste,prije ču uzeti oružje u ruke i vas naciste sve lovit

1 godina prije

Ili odfakutajte s nato u usa ili ste najebali…

tihobl
1 godina prije

NATO clanice moraju biti solidarne i moraju placati rat sve dok ne bude gotov. Nije vazno koliko ce platiti, nije vazno ni da li ce pobjediti, vazno je da moraju placati, placati, placati …
I sto je nagore kazu im da moraju placati slobodu. Kakva je to “sloboda” ?

mrdo
1 godina prije

Zapad mora “platiti cijenu” ? Neće zapad platiti cijenu već narodi zapada, proleteri. 
Kapitalisti će postati još bogatiji i moćniji. Na račun zapadnih proletera, naravno, koji će da postanu još više obespravljeni.

Roccos
1 godina prije

Pazi ovog smrada Tutlekberga,za natovsku cosa nostru mora da ima,a obična raja može slobodno pokrepati,bem vam sve po spisku.

Darko
1 godina prije

I tom smeću Blinkenu treba izblinkati jedni veliku rupu između ušiju, barem od dva cola..

Kalle balle
1 godina prije

Kabala uhljebi. Zlo.

Sardelino
1 godina prije

Ruski ciljevi u Ukrajini su ograničeni.
Poznati su.Stoltenberg. Zar nije on rekao, kad su Rusi tražili sigurnosne garancije, “Ako Rusi hoće manje NATA, dobiti će više NATA”.
Potpaljuje i održava vatru da se ne ugasi.
A o čemu će medo pričati nego o medu.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Stoltenberg-u udari snažno nekoliko puta glavom u granitni blok, nakon toga ćeš eventualno shvatiti da je svijetu više zla nanio NATO u ovih par desetaka godina postojanja nego li Rusija kroz cijelu svoju povijest. Nažalost ti ništa nisi naučio u životu, rodjen si kao parazit i umrijeti češ kao parazit. Kuda god se krećeš iza sebe ostavljaš samo hrpu govana.

ogo
1 godina prije

Zapad cilja naplatiti oruzje oduzimajuci resurse od Ukrajine pa se boji da je nebi Rusi cijelu
zauzeli a onda od naplate potrazivanja nista .
Ode silna lova plus gladni i promrznuti a ljuti gradjani EU cekaju na odgovor zasto placaju svojim novcem rat.
Onda pocinje kaos.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI