fbpx

Čini se da je Joe Biden zaboravio za koji je rat glasao, dok napada Trumpov tretman prema veteranima

Biden

U govoru na Floridi koji promoviše anonimnu priču iz The Atlantica o tome da je Donald Trump veterane nazvao „gubitnicima“ i „gadovima“, Joe Biden je obogatio listu svojih gafova, miješajući Iran i Irak.

Biden je pogriješio dok je čitao svoj dnevni raspored, za koji je rekao da sadrži dnevna obavještenja o stradanju američkih trupa u inostranstvu.

„Američke trupe ginu u Iranu i Avganistanu, 6000, danas, 923,“ rekao je bivši potpredsjednik i bivši senator, koji je glasao za irački rat. “Ne otprilike 6.900 – 923, jer je svaki od ovih palih anđela ostavio porodicu, ostavio zajednicu. Za tim stolom je sada prazno mjesto.”

„Joe Biden ne zna razliku između Irana i Iraka, ali želi da bude predsjednik Sjedinjenih Država“, tvitovao je korisnik Twittera Joel Fischer.

Kao što su neki primijetili na društvenim mrežama, ovo je drugi put da je Biden pomiješao dvije države u govorima koji se odnose na spoljnu politiku. U januaru se dva puta osvrnuo na Iran kada je govorio o glasanju u iračkom parlamentu.

Bidenovu originalnu podršku ratu u Iraku i njegove verbalne gafove iskoristili su Donald Trump i drugi kritičari koji se zalažu protiv ovog potencijalnog predsjednika.

Još jedan gaf istaknut na društvenim mrežama iz govora od utorka je onaj kada je Biden svoju potencijalnu administraciju nazvao „Harris-Biden administracijom“. Bilo je to manje od jednog dana nakon što je nominovana za potpredsjednicu Kamala Harris njihovu upravu nazvala

„Harris administracijom“ prije nego što se brzo ispravila.

„Ne griješi“, tvitnuo je Donald Trump Jr. reagujući na pometnju.

„Ironično je da je ovo nešto najozbiljnije što je rekao u nekoliko sedmica“, dodao je autor Dave Rubin.

4.9 10
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
RoPe
Gost
RoPe
10 dana prije

Da je Trump tako pogrijesio bio bi na svim portalima.

Max
Member
Famed Member
Max
10 dana prije

Biden se totalno pogubio.

Kile
Gost
Kile
10 dana prije

Dementni pedofil

Promatrac
Gost
Promatrac
10 dana prije

Sleepy Joe Biden, inace cesto pobrka i sjedinjene drzave kojima zeli biti predsjednik. Iowa tako ponekad bude Idaho. Jos samo kad ze sjetim mucnog dolaska u posjet Pantovcaku i tadasnjoj predsjednici svih kriminalaca i ratnih profitera iz razdoblja nacionalizacije drustvene imovine.

milivoje
Gost
milivoje
9 dana prije

tuzna pojava … pa zar takav covek treba da vodi usa ili oni nevidljivi?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
5
0
()
x