Čuj Amera? Nije vam Kim Jong Nermin Nikšić pa da mu možete narediti preko ambasadora šta da radi u svojoj državi

Kim Jong - Sullivan
97 komentara

Članak o američkoj prijetnji Sjevernoj Koreji koja će navodno oružje mijenjati za rusku hranu, započinjemo jednim kreativnim komentarom mainstream komentatora. U njemu je sve rečno i mi tu nemamo što dodati: “Nije vam Kim Jong Nermin Nikšić pa da mu možete narediti preko ambasadora šta da radi u svojoj državi”.

Jake Sullivan, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost, izdao je ozbiljno upozorenje Sjevernoj Koreji, ističući da će zemlja “platiti cijenu” ukoliko se potvrdi da isporučuje oružje Rusiji za potrebe rata u Ukrajini. Ova izjava dolazi u kontekstu izvještaja koji sugeriraju mogući sastanak između lidera Sjeverne Koreje, Kim Jong-una, i ruskog predsjednika Vladimira Putina ovog mjeseca.

Prema pouzdanim informacijama iz američkih izvora i njihovih saveznika, pregovori o potencijalnoj kupovini oružja između Rusije i Sjeverne Koreje su u tijeku. Sullivan je ovu situaciju označio kao izazov za međunarodnu zajednicu i upozorio na moguće ozbiljne posljedice ukoliko se isporuka oružja Rusiji potvrdi.

“Slanje oružja Rusiji neće se dobro odraziti za Sjevernu Koreju i platit će zbog ovog” rekao je Sullivan tijekom svoje izjave novinarima u Bijeloj kući.

New York Times je u ponedjeljak izvijestio o planovima Kim Jong-una da posjeti Rusiju u rujnu kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i razmotrio mogućnost prodaje oružja. Međutim, Kremlj je u utorak odbacio ove tvrdnje, ističući da nema “ništa za reći” o tom pitanju.

Sullivan je naglasio da se očekuje nastavak pregovora o oružju između Sjeverne Koreje i Rusije, uključujući i moguće razgovore na najvišem nivou. “Nastavljamo posmatrati smanjenje ruske vojne industrije,” dodao je Sullivan, sugerirajući da se Rusija okreće različitim izvorima za opskrbu opremom i streljivom.

“Mi ćemo i dalje pozivati Sjevernu Koreju da se pridržava svojih javno izrečenih obveza da neće isporučivati oružje Rusiji koje bi moglo biti korišteno za ubijanje Ukrajinaca,” zaključio je Sullivan.

Naravno, Jake Sullivan nema ništa za reći što njegova zemlja već odavno financira i naoružava diktatorske režime i terorističke jedinice u Siriji.

Očito Amerikanci misle da je Kim Jong Nermin Nikšić koji ne smije prdnut bez da mu oni odobre, jer već danima slušamo kako nove političke “nade” koje je postavio zapad pripremaju privatizaciju Bosne i Hercegovine, koja će u konačnici baciti na koljena cijelu zemlju.

Kim JongNermin NikšićOružjePrijetnjaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
97 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ziv je Geza
7 mjeseci prije

Neka mu uvedu sankcije hahaha

Sparkling
7 mjeseci prije

Dje nadjoste Nermina Niksica pa imate i Dodika koji radi u svojoj drzavi sto hoce po naredbi Ruskog ambasadora hahhahhah a jeste cirkus pravi . Tog istog Dodika Ameri i zapad sa blindiranim vozilom doveli na vlast hahah pravi cirkusanti.

hiber
7 mjeseci prije

Dobar nadslov. Debeljko se ponaša kao da mu je državu ostavio ćaća.🤣🤣🤣

Stojkov
7 mjeseci prije

Hahaha odličan naslov koji navuče američke lizogusce hibera i ostale da izađu iz štakorske rupe.

MladenSt
7 mjeseci prije

Izgleda u sjevernoj Koreji samo predsjednik ima sto kila ,a Bogami nisu ni ova naša dva mlatimudana ništa slabija .Eh jebemti šta ti je “ teški i zahtjevni “ državnički protokol ,a interesantno svi imaju dobar apetit .

Koja
7 mjeseci prije

Dinastiju Kim održava na vlasti (finansira) ista ekipa koja drži Evropu za mooda! Evropljane plaše “zlim” Rusima a Japan, Južnu Koreju i okolinu plaše Kim-ovima! S tako “uplašenom rajom” je lako manipulisati, to jest reket im (nam) lupati, da

tihobl
7 mjeseci prije

Lazu ameri.
Kim nudi Rusiji oruzje na testiranje.
A trazi samo nacrte nuklearnih podmornica.

MrKamenjarac
7 mjeseci prije

….AH,JEDVACEKAM DA SE SUPLJOGLAVCI(AMERIKANCI)NAPUSE KIMIJU ;PA ONDA SU NAREDU PEDOFILCI(ENGLEZI)PA (PEDERI)FRANCUZI I DODJO SMODO HAIL H.SCHOLZOVISOLDATI…….

eks
7 mjeseci prije

USA – svetski razbojnik svima na planeti preti , ali malom Kimu može popušiti. Rusi ne traže od Kima oružje, jer ga imaju dovoljno, ali jačaju savezništvo sa zemljom koja ima nuklearno oružje. Ameri mogu samo pretiti (to čine već godinama) , ali Kim ih ne hebe . Na frontu NATO-Ukro snage trpe ogromne gubitke, mnogi zapadni analitičari već najavljuju skoru kapitulaciju režima NATO-Ukrajine , ili otvoreni i zvanični ulazak NATO trupa u borbe (za sada se kriju iza maske dobrovoljaca i plaćenika) , što bi bio i formalno III Svetski rat . Za sada im preostaje samo da medijskim lažima i propagandom demonizuju sve koji ne prihvataju diktat USA-NATO razbojnika. Što se tiče komentatora rusofoba na ovom portalu, očigledno je da su njihove frustracije dosegle viši nivo, pa njihove provokacije i podsmevanja liče na obična proseravanja očajnika i ovcoiziranih rusofobnih diletanata.. 

Yuxel
7 mjeseci prije

Gdje nađe Nermina Njivu. Taj tip je ograničene intelektualne mogućnosti. Jednostavno; imbicilni kopilan koji je “došao” do premijerske funkcije sa svega 500 osvojenih glasova (jasno da ovu marionetu podržavaju lešinari USA i Zapada). Nažalost, Njiva nije jedini sluga.
Amerika je otjelovljenje velikog Đavola na Zemlji čiji, tako legenda kaže, nestanak će se čuti na drugi kraj svijeta.
Polako, ali sigurno, svijet klizi ka velikoj kataklizni.

eks
7 mjeseci prije

Tejlor Grin, kongresmenka iz Džordžije, izjavila je :”Ratni huškači su dovoljno ludi da uvedu američke trupe u Ukrajinu, kako bi ratovali protiv Rusije.”

Ante
7 mjeseci prije

 U prijevodu zapadu je počelo faliti oružja i Ukrajinskih vojnika. 

Ziv je Geza
7 mjeseci prije

Ameri kazu platiti ces za ovo, Kim odgovara, hocete u plutoniju ili uraniju hehehe…

Japanac
7 mjeseci prije

U kojoj valuti će platiti tu cijenu?

Darko
7 mjeseci prije

Bidenove svinje si svašta dozvoljavaju. Ali polako toj američkoj gamadi dolazi kraj jer svijet se budi..

nekoime
7 mjeseci prije

Hoće li i Amerika platiti cijenu zbog isporuke oružje Ukrajini?

Moscito
7 mjeseci prije

I tvoji izuzetni mole po svetu za municiju od Pakistana, preko kazahstana, Brazila pa preko Izraela i Kompletne Afrike.

SpT
7 mjeseci prije

Jake Sullivan, americka vlada, prijetu Sjevernoj Koreji a kako je tek Hrvatskoj, Srbiji, Madjarskoj, Saudi Arabia… Itd?

Max
7 mjeseci prije

Jenkijii,Sjevernoj,Koreji,ne,mogu,ništa,

Podsjetnik
7 mjeseci prije

Uvijek je uzitak citati pametne komentare na strucno napisan članak
Zato volim ovaj portal!

Tjeskoban Jelačić
7 mjeseci prije

Sjeverna Koreja nije kao tvoja mama širila noge i iznjedrila ponosnu ego budalu.

Crni Golf 4 vrata
7 mjeseci prije

.. ovi divljaci cijeloj planeti naređuju što i kako? Kada je to potpisano i gdje da se oni mogu tako ponašati? Egoistična zločinačka gamad je “izgubila kompas” totalno, a o njihovoj naravi svjedoči činjenica da sada za inat Rusiji i Kini žele sklopiti savez i “prijateljstvo” s onima koje su bombardirali napalmom i gdje su počinili neizrecive ratne zločine zbog kojih nikada nisu odgovarali.. Pa to nisu častni ljudi nego bolestne hijene.

goran
7 mjeseci prije

ma koji normalan čovjek želi više slušati šta amerikanci laprdaju

gogo
7 mjeseci prije

konju mutavi, nitko se nije napušio američke kite kao mi za šaku dolara. 

gigi pinna
7 mjeseci prije

 Dobre vijesti za debilofile poput tebe:Korejanci gladni i njih Putko moli za pomoć.

milan
7 mjeseci prije

Stanovnistvo OTAN zemalja je preko milijardu; Rusa oko 150 miliona. OTAN pickice mogu samo pusit.

Perun
7 mjeseci prije

biti psihopata je u USA privilegija . Dokaz za to je ozbiljni  debil i po svoj prilici psihopata Jake Sullivan,tzv.  amerikanski ,,savjetnik” za iracionalnu neizvjesnost, koji daje ,,ozbiljnu ” izjavu o  Sjevernoj Koreji…P.S..bombambasador…ili…ambasador..Jekilll.Sullivan

Goran
7 mjeseci prije

Vjerovatno je tjedna od tema razgovora i bila isporuka oružija i straljiva od strane S. Koreje Rusiji. Mislim da se tu ne radi o navodnom nedostaku vojne opreme Rusiji već o potrebi da se štedi vlastita, jer se ne zna koliko će rat trajati niti hoće li se nakon debakla NATO pakta u Ukrajini i oni izravno uključiti sa svojom vojskom tamo ( NATO pakta kažem, zato što tamo Uktajina posjeduje samo ljudske resurese)
Zauzvrat Rusija zasigurno nudi modernizaciju S. Korejeske vojne opreme.
Naročito je S, Koreje zainteresirana za svoj balistički program. Čak imam info o mogućoj isporuci ruskog Toploa S. Koreji. S. Koreji je potrebna i modernizacija zračne flote. 

Ringo10.
7 mjeseci prije

Ovo je sve uvod u Veliki globalni obracun. Ova ruska strategija cuvanja rezervi je ocigledno samo priprema za glavni rat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI