Danska siročad korištena u eksperimentima u tajnim podrumima koje podupire CIA

Danska siročad korištena u eksperimentima
21 komentar

Tijekom eksperimenata koji su trebali otkriti psihopatske osobine i dokumentirati vezu između shizofrenije i nasljedstva, djeci su stavljane elektrode na tijelo i morala su slušati glasne, reske zvukove. Prema mišljenju stručnjaka, to krši Nürnberški kodeks iz 1947. koji je uveo etička ograničenja za pokuse na ljudima.

Nekoliko stotina danskih siročadi nesvjesno je korišteno u eksperimentima koje podržava CIA, izvijestio je Danski radio u novom dokumentarcu pod nazivom “Potraga za sobom”.

Sveukupno, studije koje su započele ranih 1960-ih i koje su imale za cilj istražiti vezu između naslijeđa i okoline u razvoju shizofrenije, uključivale su 311 danske djece. Pregledi su obavljeni u podrumu Gradske bolnice u Kopenhagenu. Mnogi su posvojeni ili su živjeli u obližnjim sirotištima, izvijestio je Danski radio.

Redatelj Per Wennick, koji je sudjelovao u ovim eksperimentima kao dijete, prisjeća se da su ga smjestili u stolicu, da su mu stavljali elektrode na ruke, noge i prsa oko srca i da je morao slušati glasne, reske zvukove. Test je trebao otkriti ima li dijete psihopatske osobine.

“Bilo je vrlo neugodno”, rekao je Wennick za Danski radio. “I to nije samo moja priča, to je priča mnoge djece”. Po vlastitom priznanju, obećano mu je “nešto smiješno” prije nego što je odveden u bolnicu. “Mislim da je ovo kršenje mojih prava kao građanina u ovom društvu. Smatram da je toliko čudno da neki ljudi znaju više o meni nego što sam i sam bio svjestan.”

Zanimljivo je da djeci nisu rekli u kakvom istraživanju sudjeluju, čak ni nakon što je eksperiment završio.

Prema riječima povjesničara, doktora znanosti i muzejskog inspektora u Danskom muzeju dobrobiti, Jacoba Knagea Rasmussena, to je prvi dokumentirani slučaj djece pod posebnom skrbi koja su korištena za redovite istraživačke eksperimente u Danskoj.

“Ne znam za slične pokušaje, ni u Danskoj ni u Skandinaviji. To je užasna informacija koja je u suprotnosti s Nürnberškim kodeksom iz 1947. godine, koji je nakon Drugog svjetskog rata trebao postaviti neka etička ograničenja za eksperimente na ljudima. Između ostalog, informirani pristanak uveden je, koji je danas središnji u svijetu istraživanja”, rekao je Knage Rasmussen za Danski radio. Istaknuo je ranjivost skupine pod nadzorom države, koja se nije imala kome žaliti.

Danski radio je zaslužan za ideju istraživačkog projekta američkog psihologa Zarnoffa A. Mednicka, tada profesora na Sveučilištu Michigan. Mednicka je zanimalo što točno razlikuje shizofrene pacijente od pacijenata s drugim poremećajima i zdravih ljudi. Kako nije mogao pronaći odgovarajuću studijsku grupu u SAD-u, potražio je Fini Schulsinger, dansku profesoricu u Gradskoj bolnici. Zajedno su uspostavili desetljećima dugu dansko-američku istraživačku suradnju na danskom tlu.

Prema Wennicku i Nacionalnom arhivu, istraživački projekt sufinancirala je američka zdravstvena služba. Samo u prvoj godini projekt je podržan s današnjim iznosom od 4,6 milijuna DKK (700.000 USD). Nadalje, financirana je iz Fonda za ljudsku ekologiju, koji djeluje u ime CIA-e.

Godine 1977. eksperiment je rezultirao doktorskom disertacijom danske psihijatrice Fini Schulsinger pod nazivom “Studije koje rasvjetljavaju vezu između naslijeđa i okoliša u psihijatriji”.

Per Wennick, uspio je locirati istraživački materijal u 36 kutija u Psihijatrijskom centru Glostrup u Hvidovru, no centar je već počeo usitnjavati podatke, što je izazvalo kritike.

Kent Kristensen, izvanredni profesor zdravstvenog prava na Sveučilištu Južne Danske, tvrdi da usitnjavanje u ovom slučaju predstavlja kršenje zakona. Povijesničar Jacob Knage Rasmussen naglasio je da je žrtvama uskratio povratak svoje prošlosti.

CIADanskaDjecaeksperimentshizofrenijasiročad
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Šta su sve radili ovi isti, sa svojim odnosom do manjevrijednih, čitajte o Indijancima, Aboridžinima, Maorima….
Oduzimali su im dejcu…
Danas otkopavaju grobove stotine, hiljade te djece….
No, došla je repriza.
Kopat če opet poslije 100 godina. Tek.

ledeno doba
2 godine prije

U Švedskoj je do početka 70-ih bio na snazi neki eugenički zakon eutanazije ili tako nekako

a što se tiče cio-CIA-e, pa oni su 50-ih godina prvi vršili ekseprimente adrenokroma

što se tiče tajnih podruma, tko zna koliko kosturova djece se nalazi u podrumima FED-a, Bijele kuće, Bakingehekmske palače u Londonu, zgrade parlamenta EU u Strasbourgu..itd

Ne odustaju oni...
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/7gR52cG0X34o/

čudila se aman ja
2 godine prije

…u splitskom domu Maestral,cijepili su djecu.U isto vrijeme, kao važnu vijest iz doma serviraju da su kupili neki derutni stan,koji je dat na korištenje toj djeci,kad se “osamostale”, a onda su organizirali dobrotvornu večeru i prikupili sredstva za uređenje istog…A na večeri sve sam goli estradnjak!

Jadranka S.
2 godine prije

Dirati u djecu/svetost zivota je najtezi zlocin koji moze postojati, monstrumi sve skriveno podmuklo rade…….
Manijaci suljaju se gdje god i kako god mogu u blizinu djece…………

tihobl
2 godine prije

A koliko su tek djece iskoristili za podmladjivanje?

Dokurčilomi
2 godine prije

Ah ta američka demokracija kojoj teži cijeli svijet.

tihobl
2 godine prije

Britanski gardisti marsiraju preko djece – snimak koji se danas svuda vrti.

A neg.
2 godine prije

”Test je trebao otkriti ima li dijete psihopatske osobine.”

Ako je imalo, usvojila ga je bogata familija i spremala za ulogu u politici ili slicno.

Max
2 godine prije

Čudovišno ali za tu bagru standard.

Ledeno Dopa
2 godine prije

I ovo je bio igrokaz, taj zlocin CIA nad djecom je igrokaz.
Prije tri dana su Izraelci raketirali sirijusku luku. Zar vi seljaci geopolitike vjerujete da to nije bilo po dogovoru kabale? To je isto bio igrokaz. Uskoro cu otici za sasvim zivijeti u METAVERSU, jedino to nije igrokaz.

MKUltra
2 godine prije

Eksperimenti se vrse na svim ljudima, samo ne u istoj mjeri.

Osam Šezdeset
2 godine prije

Ljudski rod i čovječanstvo u cjelini, koje ovo ne vidi, i nije svjesno u kakvom svijetu živi, ili okreće glavu od ovakvih informacija, nije ni zaslužilo živjeti. Zaslužili smo da nas Bog zgromi jednom zauvijek, jer mi smo smrtonosni virus na majčici Zemlji. Tako da samo se cijepite eksperimentalnim “cjepivima”, surfajte u potrazi za uzbuđenjem i zabavom, nabijte brnjice na čvalje, stičite imunitet krda stoko, i vjerujte još većim bolesnicima i psihopatama od vas samih, jer drugo niste ni zaslužili. Amen.

°_°
2 godine prije

Već sam ostavio link na dokumentarni film Three Identical Strangers iz 2018. Godine 1980. u New Yorku, tri mladića koji su svi posvojeni upoznaju se i saznaju da su trojke koje su razdvojene pri rođenju. Ali njihova potraga da otkriju zašto se pretvara u bizarnu i zlokobnu misteriju. Ukratko. Dio su eksperimenta gdje su trojke stavili na posvajanje u identične obitelji različitih socijalnih statusa. Svaki je od njih imao polusestru, ali jedan je bio u radničkoj obitelji, drugi u obitelji srednje klase, a treći u imućnoj obitelji. Pratili su ih i testirali dok su bili skroz mali i to sve snimali. Ekipa koja stoji iza svega toga poprilično je jezovita, sve doktori naci likovi židovskih prezimena, uglavnom pokojni i medicinska sestra, sada baba koja se pojavljuje u filmu, a izgleda kao da je po njoj rađen lik one zle sestre iz Leta iznad kukavičjeg gnijezda. Uglavnom, jedan se brat samoubio… Čitaj više »

Dupla Kamilica
2 godine prije

Hvala redakciji, još nešto sam naučio o najsretnijoj naciji na svijetu.

Krle
2 godine prije

“Nekoliko stotina danskih siročadi nesvjesno je korišteno u eksperimentima koje podržava CIA, …” Kako misli nesvjesno je korišteno? Možda je siročad nesvjesno učestvovala ali su korišteni itekako svjesno.

Karma
2 godine prije

MASONSKI OKOT SU KUJE KABALE. SOTONA I DEMONI CE IH SAME UNISTIT.

Lucija, prva
2 godine prije

Ovo je gadna laž.
Nikakve psihopatske osobine me mogu se otkriti ili detektirati na ovaj način.

Proučavali su nešto drugo.
U to doba jedino što je postojalo je encelograf.
Elektrodama su mjerili impulse pri izazivanju boli.
U ovom slučaju glasnih zvukova.
I koliko će to promijeniti impulse do iduće seanse
Vjerojatno da bi znali ubuduće mučiti zatvorenike.
Ovo je ideja sadista i lokalnih sadista.
Primjećujete koliko se pojam “sadizam” rijetko spominje?

Psihijatrija, prema svekolikom priznanju nije uopće napredovala u zadnjih 100 godina.

Još pred 20-ak godina otkrivene su kemijske promjene u mozgu shizo freničara.

Mentalne bolesti naslijeđuju se po ocu.
Inteligencija je druga priča.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI