fbpx

“Deep State” minira Trumpov govor u Davosu i istovremeno uvodi oštre sankcije Rusiji

Donald-Trump - deep state

Jučerašnji govor američkog predsjednika Donalda Trumpa bi se mogao opisati kao govor državnika koji brine za svoju naciju i zemlju i nudi ruku prijateljstva svim narodima svijeta. To je posebno naglasio kada je rekao kako bi bilo dobro da sve svjetske vođe, slijedeći njegov slogan “Amerika na prvom mjestu”, isto čine i u svojim zemljama, te da im one i njihovi narodi uvijek budu na prvom mjestu, ali da pri tome nikome ne štete i da pozorno gledaju i na interese ostatka svijeta. Uglavnom, rekao je dosta toga što je teško osporiti.

Dok Trump “pruža ruku mira” Washington uvodi nove rigorozne sankcije Rusiji

Onda odjednom, gotovo istovremeno s izlaganjem američkog lidera u poznatom švicarskom odmaralištu, iz Washingtona stiže vijest koja pobija većinu onoga što je Donald Trump izrekao. Naime, točno u trenutku kada je čelnik Bijele kuće govorio o američkim postignućima u gospodarstvu proteklih godinu dana, njegovoj ispruženoj ruci mira iz Washingtona dolazi vijest o uvođenju novih teških sankcija Rusiji. Ova vijest kao da potvrđuje poznatu tezu o tome kako u sjedištu moći u Sjedinjenim Američkim Državama imamo predsjednika i administraciju, koja mu je jednim dijelom naklonjena, a drugi dio radi protiv njega, a stvarnu vlast obnašaju skupine koje su nevidljive javnosti, poznatije kao “Deep State“.

Kako javlja CNN, dok je Donald Trump bio u Davosu, njegova je uprava najavila uvođenje novih antiruskih sankcija protiv građana Rusije i Ukrajine, kao i protiv tvrtki koje djeluju na Krimskom poluotoku. Kako napominje CNN, razlog za nametanje novih sankcija je “okupacija Krima od strane Rusije i rat koji je u tijeku na istoku Ukrajine”.

Washington je donio ovu odluku u okviru približnog roka za objavu zasebnog i šireg popisa sankcija protiv Rusije, navodi CNN, a tko je odabrao termin za objavu sankcija, nije navedeno.

Naime, američko Ministarstvo financija i Trumpov ministar i Steven Mnuchin u priopćenju ističu kako će nove sankcije protiv Rusije pogoditi 21 pojedinca i 9 tvrtki, uključujući dužnosnike ruske vlade i poduzeća koja su umiješana u izgradnju projekata na “spornom Krimskom poluotoku”.

Osim toga, SAD je također nametnule sankcije visokim dužnosnicima dviju “ukrajinskih separatističkih skupina“, odnosno čelnicima Donjecke i Luganske Narodne Republike. Isto se odnosi i na pojedince i tvrtke koje su im pružale materijalnu potporu.

“Američka vlada je predana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, identificirajući one koji pokušavaju potkopati Sporazume iz Minska”, rekao je američki ministar financija Steven Mnuchin.

Naravno, ministar Mnuchin ni jednom riječju nije spomenuo najnoviji Zakon o reintegraciji i deokupaciji Donbasa kojeg je usvojio Kijev, koji onemogućava bilo kakve daljnje korake u provedbi sporazuma kojeg su u tri dana pregovora u veljači 2015. sklopili ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, ruski lider Vladimir Putin, njemačka kancelarka Angela Merkel i bivši predsjednik Francuske François Hollande. Najnovijim zakonom kojeg je nedavno usvojio režim u Kijevu, što je bilo nemoguće bez zelenog svjetla američke administracije, stručnjaci koji podržavaju jednu ili drugu stranu u sukobi, čak i oni koji tvrde da su  neutralni, složni su u jednom: Sporazum iz Minska je nakon novog ukrajinskog zakona mrtav i ne može se ni provesti, ni potkopati. Zaključak je da on sada služi samo za beskrajno nametanje sankcija Rusiji, nakon čega će se iz Washingtona vršiti pritisak na europske “saveznike” da učine isto, što znači da je Putinov savjetnik za ekonomiju, akademik Sergej Glazjev bio u pravu kada je rekao da će se ova politika voditi desetljećima.

Možda je kao primjer bolje navesti izjavu koju je dva tjedna nakon Trumpove inauguracije prošle godine dao vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei. Iranski vođa nije optužio Trumpa osobno, nego sustav u kojem američki predsjednik ionako ne može ispuniti ništa što je govorio u predizbornoj kampanji.

Zahvalni smo Trumpu što nam je život učinio lakšim i pokazao pravo lice Amerike. Tijekom njegove kampanje kao i poslije, on je Trump potvrdio ono što mi govorimo više od 30 godina, a tiče se političke, ekonomske, moralne i društvene korupcije u vladajućem sistemu Sjedinjenih Država”, kazao je Hamnei u veljači 2017.

To je jučer primjerom dokazalo i američko Ministarstvo financija, ali službeno nije poznato tko je odabrao termin za izricanje sankcija.

“Oni koji pružaju robu, usluge ili materijalnu pomoć pojedincima ili pravnim osobama koje podliježu američkim sankcijama zbog svojih postupaka u Ukrajini sudjeluju u aktivnostima koje bi im mogle donijeti američke sankcije”, rekao je Steven Mnuchin.

Međutim, sankcije protiv Rusije se neće zaustaviti na “ukrajinskom pitanju”. U ponedjeljak će američka uprava uvesti dodatne sankcije “za kažnjavanje Rusije zbog miješanja u američke izbore”. Ove sankcije je Kongres usvojio još prošle godine.

Iako se predsjednik Trump u to vrijeme javno suprotstavio američkim zakonodavcima i njihovoj želji za proširenjem sankcija i zbog nikada dokazanog ruskog uplitanja u izbore 2016, na kraju je čelnik Bijele kuće odlučio potpisati dokument bez ijednog prigovora, podsjeća CNN.

Ranije je američki State Department osudio i ratifikaciju sporazuma između Rusije i “separatističkih čelnika u Gruziji”, odnosno lidera de facto neovisnih republika Abhazije i Južne Osetije.

“Sjedinjene Države u cijelosti podupiru teritorijalni integritet Gruzije unutar međunarodno priznatih granica”, navodi se u priopćenju i ovo može biti izgovor za dodatno nova uvođenja sankcija, ako slučajno ponestane “argumenata”.

Osim toga, na sastancima s ruskim dužnosnicima je državni tajnik Rex Tillerson opetovano je naglasio kako se Moskva “upliće” u poslove istočne Europe, a posebno u Ukrajini, što ozbiljno ometa unapređenje rusko-američkih odnosa.

Prošlog mjeseca je Tillerson također rekao “kako Washington neće ukinuti sankcije Rusiji sve dok ukrajinska vlada nije uspostavila punu kontrolu nad Krimskim poluotokom”. To konkretno znači da će sankcije ostati na snazi ili dok se Ukrajina ne vrati u Zajednicu Nezavisnih Država i odustane od američkog patronata, dok ne propadne i podijeli se na dva suverena politička entiteta, jugoistočni koji naginje Rusiji i sjeverozapadni koji će ući u EU. Treća mogućnost je da se stvar riješi ratom, na što bi stratezi u Washingtonu gledali blagonaklono i pružili “svu potrebnu pomoć” Ukrajincima za samoubilački juriš na mrskog neprijatelja.

“Nikada nećemo priznati okupaciju Rusije i njen pokušaj da anektira Krim”, izjavio je američki državni tajnik.

U svojim naporima za “obranu suvereniteta” Ukrajine, američko Ministarstvo financija jučer je produljilo postojeće sankcije protiv Rusije i proširilo ga prilično podužim popisom novih sankcioniranih osoba i tvrtki zbog “okupacije Krima od strane Rusije i rata koji je u tijeku na istoku Ukrajine”.

Sjedinjene Države su na listu sankcija dodale 21 građana Rusije i Ukrajine, kao i devet tvrtki, dok se za još 12 tvrtki mora razjasniti situacija. Naime, ovih 12 tvrtki su imale poslovne veze s tvrtkom “Surgutneftegas”.

Konkretno, ovaj prilično veliki popis sankcija washingtona je obuhvatio tvrtke “Kaliningradnefteprodukt”, “Kirishinefteorgsintez”, “Kirishiavtoservis”, “Novgorodnefteprodukt”, “Pskovnefteprodukt”, “Tvernefteprodukt”, “Media-Invest”, “Lengiproneftehim”, “Surgutneftegasbank”, “Sovhoz  Červishevski”, osiguravajuće društvo “Surgutneftegas” i “Surgutmebel”.

Osim toga, sankcionirane su i tvrtke “Tehnopromexport” i “Silovje mašine“.

Sankcije poduzeću “Silovje mašine” (Силовые машины) su ciljane s posebnom namjerom, jer je riječ o globalnoj tvrtki u energetskom sektoru, koja je specijalizirana i jedna je od svjetskih lidera u proizvodnji  opreme za taj sektor. Zajedno s tvrtkom Siemens je ova ruska tvrtka radila na zajedničkom projektu u Rusiji “Siemens Gas Turbine Technology”, što je ujedno i poruka Siemensu da može snositi posljedice zbog suradnje s ruskim tvrtkama.

Naime, prošle godine je izbio takozvani skandal zbog opskrbe Krima turbinama od strane Siemensa, čime je kompanija navodno “prekršila sankcije”. Njemačka isporuku proglasila ilegalnom i tražila očitovanje suda. Moskovski arbitražni sud je početkom siječnja   ugovor  o opskrbi Krima turbinama proglasio legitimnim.

Također, očito u vezi sa skandalom s opskrbom Krima spomenutim turbinama, pod novim sankcijama se našao i zamjenik ministra energetike Rusije Andrej Čerezov. Washington je jučer priopćio da je sankcionirana i čelnica Sevastopolja, Dmitrija Ovsjanikova.

Osim Rusa su na listi i predstavnici Donjecke i Luganske Narodne Republike. Washington je uz Trumpovu poruku mira cijelom svijetu istovremeno kaznio ministra informacija DNR Igora Antipova, ministar industrije i trgovine DNR Alekseja Granovskog, ministricu financija Ekaterinu Matjuščenko, ministricu vanjskih poslova DNR Nataliju Nikonorovu, državnog ministra sigurnosti DNR Vladimira Pavlenka, ministricu pravosuđa DNR Elenu Radomskaju, ministar poreza i prihoda DNR Aleksandra Timofejeva, potom ministricu za ekonomski razvoj Luganske Narodne Republike Elenu Kostenko, ministricu rada i socijalne politike LNR Svetlanu Malahovu i ministra nafte, energetike i rudarstva LNR Pavla Malgina.

Washington podiže ljestvicu potencijalnog sukoba

Najnovije sankcije u potpunosti pobijaju govor američkog predsjednika Trumpa, za kojeg se odavno govori da je zatočenik u Bijeloj kući u kojoj je “Deep State” odavno proveo čistku nepoželjnih kadrova i prošle godine u rujnu je okončan prevrat na “dvoru” u kojem su elite u Washingtonu uspostavile apsolutnu vlast u Bijeloj kući i nad Trumpovom upravom.

Podsjetimo, 18. siječnja je ruski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov, donedavno general ruskog ratnog zrakoplovstva,  rekao da će Moskva odgovoriti na moguće proširenje sankcija  od strane Washingtona, koje su za kraj siječnja najavljene u sklopu zakona o sankcijama iz kolovoza prošle godine.

Istina je da je Bijela kuća ranije izvjesila kako za američki Kongres priprema izvješće o Kremlju u kojem će pozvati da se uvedu sankcije koje će uključivati visoko rangirane ruske dužnosnike i gospodarstvenike, koji su bliski najvišem vodstvu Rusije. Ipak se ne može oteti dojmu što su najnovije sankcije produžene i proširene jučer, što je vjerojatno bila poruka i Donaldu Trumpu da konačno shvati gdje mu je mjesto. U suprotnom slučaju bi bile izrečene danas ili sutra, nikako u trenutku dok se Trump obraćao publici u Davosu.

Prijevod izlaganja Donalda Trumpa: Što krije i komu smeta govor Donalda Trumpa u Davosu? Što krije i komu smeta govor Donalda Trumpa u Davosu?
Trump je svrgnut tihim udarom na američkom dvoru

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
22 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
zvonimir
Gost
zvonimir
2 godine prije

trump mora odlučno napast tursku ili će vikat i am fired

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki
2 godine prije

Trump je samo mali pijun u rukama Deep State-a i AIPAC-a. Američki Titanik je več odavno krenuo na svoj zadnji put. Ruska ledena gora ga več čeka. 🙂

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Tramp nije pijun u rukama Deep State, jer ga vladari-globalisticka mafija – nista ne pitaju i ne uvazavaju. On za njih ne postoji, jer oni vode svoju politiku i odlucuju o mnogim stvarima mimo Trampa . Na njihovoj sahovskoj tabli Tramp nije figura koja je u igri .

Nenad
Gost
Nenad
2 godine prije

Slazem se samo veliki je problem sto je ovaj novi Titanik na atomski pogon a izgleda da mu je i kapetan lud i pijan pa ko zna gdje ce da udari?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ma nije Trump kapetan.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije

Trump je samo ukrcan ka kapetan, drugi su na mostu

Internet je velik I poucan. Tv I novine off
Gost
Internet je velik I poucan. Tv I novine off
2 godine prije

Kada ce bankarske hijene shvatiti da se ruska volja I kineski misticizam I hermeticnost ne moze penetrirati. Ovo samo jaca Rusiju,Kinu tj BRICS
Hijene su dosli do tocke da nemaju vise sto pljackati po svijetu pa ostala bogastva Rusije I Kine. I po cijenu zadnjega rata

Ivan1008
Gost
Ivan1008
2 godine prije

Nije poanta u pljacki, nego u potpunoj dominaciji nad planetom Zemljom.

Puno sira, dublja i veca igra je u prici.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Čekajte ljudi, idemo redom. Tramp nije mogao pobediti na izborima samo “svojim harizmatičnošću”, u američkim izborima pare igraju značajnu ulogu (zato i ne mogu pobediti autsajderi bez obzira na program). Znači Tramp je imao ozbiljnu finansijku podršku. Takvu podršku obezbeđuju jedino moćni krugovi. Znači imamo moćne ljude koji uz njega (to “uz njega” je u politici vrlo diskutabilan pojam ali su dali pare) i imamo neke druge koji su protiv njega. Teško je definisati ko je uz njega ali je očigledno da je “Obamin tim” protiv njega (stari Establišment ili čak se ne može reći ni “stari” obzirom da je administracija neznatno promenjena čak i u vrhu).

Misliti da Tramp sprovodi “svoju” politiku je naivno ali je pitanje koliko on shvata (i koliko su ga uputila) šta je politika onih koji ga podržavaju. Zato diskusije “jeste lutka – nije lutka” nemaju previše smisla u situaciji kada ni on sam ne zna u kolikoj je meri lutka.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Ja znam da je lutak,i on sam to moze saznati vrlo lako i u roku od par minuta , medjutim on nazalost nema muda cak ni samom sebi postavi to pitanje ..Eto neka naredi recimo povlacenje vojske iz sirije , pa ce saznati da li je Pinocchio ili nije , ja garantiram da jeste.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije

Taman razmisljan slicno: netko je ulozija ogromne novce u Trumpa. I taj netko tj grupa ulagaca ce itekako pazit sta se dogadja sa njihovom investtcijom.
E sad, da li Trump igra po notama sponzora, da li se odmetnija ili pak stiti interese nekog drugog….tesko je znat. Tribalo bi procitat koju kolumnu Davida Icke, dugo nisan 😉

Internet je velik
Gost
Internet je velik
2 godine prije

Ne kuzim da Rusija jos nije podigla veliki zid I podjelila planetu. Putinjo ima jake zivce za slusati budalastine hijena koje ne rade nego ruse I namecu .

Alex
Gost
Alex
2 godine prije

Ma zar iko vjeruje da je Mnukin uveo nove sankcije Rusiji a da nije pitao šefa? Ma dajte molim vas. Sve mi se čini da je i on dio prljave igre kad je u pitanju Rusija.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Citat : ” tezu o tome kako u sjedištu moći u Sjedinjenim Američkim Državama imamo predsjednika i administraciju, koja mu je jednim dijelom naklonjena, a drugi dio radi protiv njega, a stvarnu vlast obnašaju skupine koje su nevidljive javnosti, poznatije kao “Deep State“.

To je sve jedna te ista interesna skupina razlika je samo kao su uloge raspodjeljene .. Npr trampu je data uloga nekakvog mirotvorca cisto da napravi neku ravnotezu u vanjskoj politici da svijet misli da ipak ima malo razuma u americi al eto nedaju joj da dodje do izdrazaja…
Ne zivite u zabludi slakotrjecivosti i americkog marketinga…
Tamo dobrote nema ,to je monstrum nevidjen do sad i obuzdavanjem psihopata planet zemlja bi dozivjela preporod …

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Mnoge stvari je lakše objasniti ukoliko postoji nekakav sukob moćnih krugova. Postoji toliko kontradiktornih izjava i poteza (Iran i Kuba), veliko zaustavljanje važnih “projekata” (pre svega Ukrajina)…
Objašnjavanjm toga nekakvim pravdanjem bi bilo čudno i za Rusiju a za SAD nema nikakvog smisla.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

USA treba rat da prezivi.Izbori u Rusiji su start za Porosenka,a i kod nas je scenarij opasan.

koks
Gost
koks
2 godine prije

Dump je nista drugo nego dio deep statea, onaj najistureniji dio, i vjerojatno u dogovoru sa svima ostalima kad se kemijaju izjave za javnost… I sva ona biranja i zamjene administracije i ministara, samo su dio predstave! Jedino sta tu bolesnu gamad smeta jesu Rusija i Putin! Sa svima ostalima bi oni manje vise lako na kraj izasli, al ti nepokorni rusi su trn u oku! Uvik su bili! Takva je ruska sudbina!

Alex
Gost
Alex
2 godine prije

Sto vrijeme vise prolazi, sve vise dolazim do istog zaključka. Nažalost osjećam se jako prevarenim jer sam glasao za njega.

udav
Gost
udav
2 godine prije

Ko objavljuje vest? CNN, TRAMP IH UBRAJA U fake news
sta kaze vest? 21 noVih osoba pod sankcijama – auuu, jaka stvar

Ja da vam kazem; do sada Tramp ulogu igra maestralno, postavlja USA na noge, suprotstavlja se MSM, ma sta suprotstavlja – SATRO IH JE. Ostaje jos samo da napravi veLIKU CISTKU U TAJNIM SLUZBAMA

luni lunovic
Gost
luni lunovic
2 godine prije

a koji je bio izbor alex samo se seuzalud gubi vrijeme misleci da ti mozes promjeniti nesto

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

pa odmah lani nakon izbora, nakon pobjede Trumpa, rekao sam da je on kao “kralj bez kraljevstva”. Postao je predsjednik, ali u stvarnosti on nema vlast. Cijela ona galama protiv Trumpa, koju od početka vode korporativni mediji u službi duboke države, –ono da je Trump opasni despot, diktator, rasist, fašist—itd, koji želi uvesti diktaturu, ukinuti ljudska prava itd–sve je to propagandna galama koja onim naivnim ovcama, širokim debilnim narodnim masama, treba odvratiti pažnju od stvarnih činjenica- da Trump zapravo nema stvarnu vlast u SAD. Jer stvarna vlast, cijela struktura i mreža vlasti : kongres-senat-vojska-obajvještajne službe-FBI-kultura-financije-ekonomija-mediji—sve je u rukama “duboke države”. Zato su korporativni mediji kao CNN, NY Times, Fox News, Washington Post… ARD, BBC, Guardian, El Pais, Der Spiegel, La Republicca, Le Figaro, Liberation… itd.. a kod nas Jutarnji list, Index, Večernji list, Telegram…stalno udarali i dan danas udaraju po Trumpu. Trumpov ministar financija hazar Steven Mnuchin radi za duboku državu, kao i sam Trumpv zet, hazar Jared Kushner. Tako je Trump velikim dijelom privezan na lance i ne može učiniti puno. Možemi uvijek primjetiti tu neku razliku: Kada Trump pokušava djelovati samostalno, kao sada u ovom govoru u Davosu, ili u svojim brojmi postovima na twiteru..To je zaparvio jedini načina da on može izraziti svoje stvarni mišljenje, i onoi kjada ponekad drži govore pred svojim pristalicama u SAD. To je onda dakle stvarni Trump. Ali možemo vidjeti i Trumpa, kada je očito pod pritiskom duboke države, pa da bi njih zadovoljio lupne nešto sasvim drugo, što ide u prilog dubokoj državi.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Kako otprilike funkcionira duboka država?

Federal Reserve System (FED), američka centralna banka u privatnom vlasništvu 8 hazarskih bankarskih obitelji i kuća: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs, Lehman, Kuehn Loeb, Lazard, Israel Moses Seif. Oni mogu neograničeno štampati dolare i plasirati ih na američko i svjetsko tržište. FED pozajmulje novac državi SAD uz visoke kamate!!! Drava SAD je zadužena preko 30.000 milijardi dolara, a najveći vjerovnik države je FED!! To sve kaže, dalje ne treba objašnajvati, dakle, država SAD je najveći dužnik FED-u!
Osim nabrijanih hazarskih bankarkih obitelji toj mafiji pripadaju još naravno i onih nekoliko poznatih starih oligarhijskih obitelji, iz vremena Johna D. Rockefellera, na početku 20- stoljeća, prije svih Ford, Carnegie i Morgan. Ali oni danas nemaju direktnih obiteljskih potomaka, bivše banke i ostalo imanje bankara Johna Pierponta Morgana (suosnivača FED-a i suvremenika i pajdaša Johna D. Rockefellera), danas pripadaju obitelji Rockefeller, a korporacija i Zaklada Carnegie vode poslove Andrewa Carnegieja, nekadašnjeg kralja čelika, također suvremenika i pajdaša Johna D. Rockefellera, dok Koncern i Zaklada Ford vode danas ono što je u ranom 20. stoljeću osnovao industrijalac Henry Ford, koji je bio mason, kao i Carnegie. Zaklada Carnegie i Zaklada Ford usko surađuju sa Rockefellerima i Rotschildima i danas. To su dakle ona najveća glavna imena,. U tu mafiju pripadaju i ona nešto manja poznata imena, kao Zaklada Charles Stewart Mott i Zaklada John i Catherine McArthur. CS Mott i John McArthur su bili industrijalci također iz tog vremena, ranog 20- stoljeća. I napokon u tu mafiju pripadaju oni nešto mlađi oligarsi kao Soros i Warren Buffet, … oni još mlađi kao Bill Gates… i oni najmlađe generacije ( danas u svojim 30-im ili 40-im godinama), kao Reid Hoffman, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos (Amazon), Pierre Ormydiar (ebay),…itd–inače, sve hazari.
|
Council on Foreign Relations-CFR (Vijeće za vanjske odnose)-faktički političko krilo FED-a i glavno leglo oligarhijske i bankarske mafije, koja vlada sa SAD-om. CFR kontrolira američkog predsjednika, kongres, senat, … sve glavne medije… CFR (utemeljen 1921.) je vukao glavne konce u pozadini u svim procesima nakon 2. sv. rata; u stvaranju UN-a, NATO-a, Vijeća Europe, EEZ(EU), Skupine Bilderberg.. itd, CFR je također stajao iza pravljena “hladnnog rata”, a autori insecniranja hladnog rata i stalne sovjetske opasnosti, da bi se zapadna Europa privezala na SAD, bili su poznata braća Dulles, ljudi od najveeg Rockefellerovog povjerenja
|
Skupina Bilderberg (povezuje SAD i Europua) i Trilateralna komisija (SAD-Europa-Japan) koordiniraju i povezuju sve na međunarodnom planu. Skupina Bilderberg je faktički nešto kao začetak neke buduće svjetske oligarhijske vlade
|
Zaklade (fondacije) navedenih bankara i oligarha; Zaklada Rockefeller, Zaklada Ford, Soroseva Zaklada Otvoreno društvo,.. Zaklada Billa i Melinde Gates, Zaklada Billa Clintona, itd… imaju zadatak 1)-legalna utaja poreza za ove mafijaše i njihove obitelji jer sve zaklade su kofol “neprofitne” i “dobrotvorne” organizacije, pa su zato oslobođene plaćanja poreza, 2)-sa ogromnim novcem, miklijardama dolara, oviu banditi po cijelom svijetiu financiraju svoje interese, preko finamciranja stotina i tisuća raznih NGO-ova, koji provode njihove interese; lihavrsvo, dužničko ropstvo, pljačka resursa pojedinačnih država,.. rodna ideologija, pederizam.. itd i naravno eugeničko-fašističke mjere za samanjennjer stanovništva, pod maskom “brige za sirimaštvo i prenaseeljenost”: masovni pobačaj, sterilizacija žena, cjepljenje…
Ove privatne zaklade djeluju ruku pod ruku sa državnim organizacijama, kao zloglasni USAID i NED. Dvije najpoznatije i najzgloglasnije američke državne organizacije, ogrezle u krvi i zločinima, širom svijeta, u potcanju pobuna, revolucija, puičeva, terorizma, …
|
tisuće i tisuće nevladinih organizacija-NGO-va, za “demokraciju”, “civilno društvo”, “rodnu ravnoprvanost”, “prava žena” itd… po cijelom svijetu u mnogim državam svijeta— financiraju se dakle od strane ovih privatnih zaklada i državnih organizacija. U državama čije su vlade ppd kontrolom “duboke države”, kao Njemačka, ovi NGO-ovi imaju zadatak da budu podrška toj vladu u borbi protiv naroda. Naprimjer, iako se 80% Nijemca izrazilo protiv daljeg dolaska novih izbjeglica i protiv centralizacije EU, Merkelica i njemačka vlada i dalje kažu da je potrebno da dolaze nove izbjegice i da je potrebna dalja centralizacija EU, a u tome ih podržavaju i NGO-ovi kao “Pro Asyl” i slični, iza kojih stoji duboka država. U onim državam, gdje vlad prkosi dubokoj državu, kao u Mađarskoj, ti NGO-ovi imaju zadatak stalno potkopvati tu vladu, stalnoi je pokušati destabilizirati, i eventualno pokušati napraviti veliki protest i “obojenu revoluciju” protiv te vlade, Takvi pokušaji postoje odavno portiv Orbana, a odnedavno i protiv nove poljske vlade
|
takozvane “organizacije za ljudska prava” kao Amnesty International i Human Rights Watch.., pa sve ostal slične velike organizacije, kao Reporteri bez granica, Liječnici bez granica, i mnoge druge… sve u službi SAD, Zapada i duboke države… Poznato je da je Soros donirao milijune i za AI i za HRW i za Reportere bez granica..
|
svi glavni mediji u SAD, Zapadu, većini država EU…
|
i napokon skoro sve vlade i državnici država Zapada i EU su sami pudlice duboke države… ako netko talasa i protivi se kao Orbanova vlada u Mađarskoj, protiv njega se odmah podiže orekestrirana i planirana hajka..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik