fbpx

Što krije i komu smeta govor Donalda Trumpa u Davosu? (Cijeli govor)

Donald Trump - Davos - Forum

Govor Donalda Trumpa u Davosu već izaziva “skandale”. Čak se javio u George Soros, te najavio Trumpov pad.  Mediji su servirani i igra može početi.  Međutim, što je to u govoru Donalda Trumpa što zaslužuje slične reakcije? Zašto je reagirao Soros?.

Svjetski ekonomski forum (eng. World Economic Forum) utemeljen je 1971. Godišnji sastanak foruma se održava u Davosu gdje se okupljaju vodeći poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari kako bi raspravljali o trenutnim svjetskim problemima. Ove godine u centru pažnje je bio novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump. Umjesto govora američkog predsjednika, pažnja je skrenuta na nebitna pitanja novinara željnih skandala.

Redakcija portala Logično vam donosi kompletan prijevod govora predsjednika Donalda Trumpa, koji otkriva zašto je neoliberalna globalistička elita nervozna. Govor također otkriva, zašto mainstream mediji objavljuju samo dijelove govora i zašto stvaraju skandale, tamo gdje ih nema.

Donald Trump / Davos 2018

Privilegija je biti ovdje na ovom forumu gdje se redovito svake godine okupljaju lideri, diplomati, poslovni ljudi, te razgovaraju kako unaprijediti svjetsko blagostanje i mir. Ovdje sam da zastupam interese Amerikanaca i potvrđujem američko prijateljstvo i partnerstvo u izgradnji boljeg svijeta.

Kao i svi narodi zastupljeni na ovom velikom forumu, Amerika se nada budućnosti gdje svatko može napredovati, a u kojem će svako dijete odrasti bez nasilja, siromaštva i straha. Tijekom protekle godine napravili smo izvanredne korake u SAD-u. Pomogli smo zaboravljenim skupinama, stvarajući uzbudljive nove mogućnosti. Pomogli smo svakom Amerikancu da pronađe svoj put do američkog sna – san o sjajnom poslu, sigurnom domu i bolji život za njihovu djecu.

Nakon godina stagnacije, iznova imamo snažan ekonomski rast. Burze postižu rekord za rekordom, a od mog izbora stvoreno je više od 7 trilijuna dolara dodatne vrijednosti. Povjerenje potrošača, povjerenje u poslovanje i povjerenje u proizvodnju na najvišem je stupnju zadnjih desetljeća.

Od mog izbora stvorili smo 2,4 milijuna novih radnih mjesta, a taj se broj stalno povećava. Optimizam malih poduzeća je na visokoj razini. Nezaposlenost je najniža u gotovo pola stoljeća. Afričko-američka nezaposlenost dosegla je najnižu stopu ikad zabilježenu u Sjedinjenim Državama, kao i niska stopa nezaposlenosti Latinoamerikanca.

Svijet je svjedok ponovnom oživljavanju jake i uspješne Amerike. Došao sam poslati jednostavnu poruku. Nikad nije bilo bolje vrijeme za zaposliti se, izgraditi, ulagati i rasti u Sjedinjenim Državama. Amerika je otvorena za posao i ponovno smo konkurentni. Američko gospodarstvo je daleko najveće na svijetu i upravo smo donijeli najznačajnije porezne olakšice i reforme u američkoj povijesti. Masivno smo smanjili poreze za srednju klasu i male tvrtke kako bi radne obitelji zadržale veći dio njihovog teško zarađenog novca.

Snizili smo stopu poreza na dobit od 35 posto sve do 21 posto. Kao rezultat toga, milijuni radnika su primili bonuse od svojih poslodavaca u iznosima većim od 3.000 dolara. Očekuje se kako će smanjenje poreza povećati prosječni američki dohodak kućanstava za više od 4.000 dolara. Najveća svjetska tvrtka, Apple, priopćila je da planira prenijeti 245 milijardi dolara vanjske dobiti u Ameriku. Njihova ukupna ulaganja u gospodarstvo SAD-a bit će više od 350 milijardi dolara tijekom idućih pet godina. Sada je savršeno vrijeme da svoje poslovanje, posao i ulaganja preselite u SAD.

Također je istina da smo poduzeli najšire smanjenje propisa ikad zamišljeno. Propisi su skriveni porezi. SAD, kao i mnoge druge zemlje čine birokrate koje nije birao narod. Vjerujte mi, imamo ih svuda. Nametnuli su nam propise koji nisu u interesu poslovanja, bez zakonodavne rasprave i bez ikakve stvarne odgovornosti. U Americi su ti dani gotovi. Za svaki novi propis, obećao sam ukloniti dva stara propisa. Uspjeli smo izvan svih naših najviših očekivanja. Umjesto dva za jedan, ukinuli smo 22 propisa za svaki novi propis. Rasteretili smo poduzeća i radnike kao nikada do sada. Stvaramo okruženje koje privlači kapital, poziva na ulaganja i nagrađuje proizvodnju. Amerika je mjesto za poslovanje, stoga dođite u Ameriku gdje možete inovirati, stvarati i graditi.

Vjerujem u Ameriku. Kao predsjednik Sjedinjenih Država uvijek ću staviti Ameriku na prvo mjesto, baš kao što bi čelnici drugih zemalja trebali staviti svoju zemlju. Ali “Prvo Amerika” ne znači samo za Ameriku. Kada SAD rastu, raste i svijet. Američki prosperitet stvorio je bezbroj poslova diljem svijeta, a potraga za izvrsnošću, kreativnošću i inovativnošću u SAD-u doveli su do važnih otkrića koja pomažu ljudima da posvuda žive naprednijim i daleko zdravijim životom.

Budući da Sjedinjene Države provode domaće reforme kako bi stvorile radna mjesta i ekonomski rast, također radimo na reformi međunarodnog sustava trgovine kako bi promicali široko zajednički prosperitet i nagrade onima koji rade po pravilima. Ne možemo imati slobodnu i otvorenu trgovinu ako neke zemlje iskorištavaju sustav na štetu drugih. Podržavamo slobodnu trgovinu, ali to mora biti pošteno i treba biti uzajamno jer na kraju nepravedna trgovina potkopava sve nas. Sjedinjene Države više neće tolerirati nepoštenu ekonomsku praksu, uključujući i masovnu krađu intelektualnog vlasništva i industrijske državne poticaje.

Ova i druga predatorska ponašanja uništavaju globalna tržišta. Štete poduzećima i radnicima, ne samo u SAD-u, već diljem svijeta. Kao što očekujemo da lideri drugih zemalja štite svoje interese, kao predsjednik Sjedinjenih Država, uvijek ću štititi interese naše zemlje, naših tvrtki i naših radnika. Mi ćemo uvesti naše trgovinske zakone i vratiti integritet našem trgovinskom sustavu. Samo insistirajući na pravednoj i recipročnoj trgovini možemo stvoriti sustav koji radi ne samo za SAD, već za sve nacije.

Kao što sam rekao, Sjedinjene Države su spremne pregovarati o međusobno korisnim bilateralnim trgovinskim sporazumima sa svim zemljama. To će uključivati zemlje potpisnice TPP-a (Trans-Pacific Partnership), koje su vrlo važne. Već smo sklopili sporazume s nekima od njih. Razmotrit ćemo pregovore i s drugima. Pojedinačno ili možda s grupom, ako je u interesu svih. Moja administracija također poduzima da Amerikancima vrati povjerenje i neovisnost. Ukidamo ograničenja na proizvodnju energije, koja smo sami sebi nametnuli, a kako bismo našim građanima i tvrtkama omogućili dovoljan i jeftin pristup istoj. Promičemo i energetsku sigurnost za sve naše prijatelje diljem svijeta. Nijedna zemlja ne smije biti talac jednog dobavljača energije. Amerika je ponovo tu i sada je vrijeme za ulaganje u budućnost Amerike.

Mi smo dramatično smanjili porez da Amerika postane konkurentna. Uklanjaju se nepotrebni pravni propisi u rekordnom roku. Reformiramo birokraciju kako bismo ju smanjili, učinili efikasnijom i osigurali da se naši zakoni provode pošteno. Imamo najbolje fakultete i sveučilišta u svijetu, kao i radnike. Energija ne nedostaje i pristupačna je. Nikad nije bilo bolje vrijeme za poslovanje u Americi. Mi također stvaramo povijesna ulaganja u američku vojsku jer ne možemo imati prosperitet bez sigurnosti. Da bismo svijet učinili sigurnijim od neželjenih režima, terorizma i revizionističkih vlasti, molimo naše prijatelje i saveznike da ulažu u vlastitu obranu i ispunjavaju svoje financijske obveze. Naša zajednička sigurnost zahtijeva od svih da pridonosimo poštenim udjelom.

Moja administracija je ponosna što je povela povijesne napore u Vijeću sigurnosti UN-a i diljem svijeta da ujedini sve civilizirane nacije u našoj kampanji maksimalnog pritiska za uklanjanje nuklearnog oružna na korejskom poluotoku. I dalje pozivamo partnere da se sučelje s iranskom podrškom teroristima i blokiraju iranski put do nuklearnog oružja. Radimo sa saveznicima i s partnerima kako bismo uništili džihad i terorističke organizacije poput ISIS-a i to vrlo uspješno. Vodimo vrlo široku koaliciju kojom se uskraćuje teroristička kontrola nad teritorijima i narodima, režu sredstva i diskreditira zlobna ideologija. Zadovoljan sam podrškom koaliciji u porazu ISIS-a i oslobađanjem gotovo 100% teritorija kojeg su ove ubojice držale u Iraku i Siriji. Još nam ostaje borbi i rada da se to završi. Predani smo da Afganistan više nikad ne postane sigurno utočište terorista koji žele činiti masovna ubojstva našem civilnom stanovništvu.

Želim se zahvaliti onim narodima koji su ovdje predstavljeni i koji su se pridružili ovim ključnim naporima. Vi, ne samo da osiguravate svoje građane, već čuvate živote i vraćate nadu za milijune i milijune ljudi. Kada je riječ o terorizmu, učinit ćemo sve što je potrebno kako bismo zaštitili naš narod. Mi ćemo braniti naše građane i naše granice. Također osiguravamo naš imigracijski sustav kao pitanje nacionalne i ekonomske sigurnosti. Amerika je najsuvremenija ekonomija, ali naš sustav useljavanja je blokiran u prošlosti.

Moramo zamijeniti naš trenutni sustav proširene obiteljske migracije. Novopridošla migracija će biti birana na temelju njihove sposobnosti da pridonose našem gospodarstvu, da financijski budu neovisni i da jačaju našu zemlju.

U obnovi Amerike želimo razviti našu radnu snagu. Ovisnost pretvaramo u neovisnost, jer znamo da je jedini najbolji program protiv siromaštva vrlo jednostavan i vrlo lijep “plaća”. Da bismo bili uspješni, nije dovoljno ulagati u naše gospodarstvo.

Moramo uložiti u naše ljude. Kada su ljudi zaboravljeni, svijet postaje rascjepkan. Samo slušanjem onih koji su zaboravljeni možemo graditi svijetlu budućnost koju svi dijele. Veličina nacije nije više zbroj ekonomskih pokazatelja. Veličina nacije je zbroj građana, vrijednosti, ponos, ljubav, predanost i karakter naroda koji tu zemlju nazivaju svojim domom.

Od prvog međunarodnog summita G-7 do G-20, Generalne skupštine UN-a, APEC-a, Svjetske trgovinske organizacije, a danas na Svjetskom gospodarskom forumu, moja administracija nije samo bila prisutna, nego je prenosila poruku da smo svi jači kao slobodne i suverene nacije, koje surađuju prema zajedničkim ciljevima i snovima. Svi nazočni u ovom prostoriji dijele snove.

Zastupljeni u ovoj sobi su neki od izuzetnih građana iz cijelog svijeta. Vi ste nacionalni čelnici, poslovni titani, industrijski divovi i najsjajniji umovi na mnogim poljima. Svatko od vas ima moć promijeniti srca transformirajući živote i oblikujući sudbinu vaše zemlje. Uz moć ipak dolazi obveza, lojalnost prema ljudima, radnicima, klijentima, koji su vas učinili onim što jeste.

Zajedno ćemo to ostvariti pomoću naše moći, naših resursa i naših glasova, ne samo za sebe, nego za naše narode, tako da im skinemo teret, damo nadu i osnažimo njihove snove. Zaštitimo njihove obitelji, zajednice, povijest i budućnosti. To je ono što radimo u Americi, a rezultati su kristalno jasni i nepogrešivi. Zbog toga svjedočimo poplavi novih tvrtki i investicija. Zato je stopa nezaposlenosti najniža u nekoliko desetljeća. Zato je američka budućnost sjajna.

Danas pozivam sve vas da postanete dio te nevjerojatne budućnosti koju zajedno gradimo. Zahvaljujemo se našim domaćinima, hvala voditeljima i inovatorima u publici, ali najvažnije, hvala svima, svim ljudima koji teško rade i koji svakodnevno obavljaju svoju dužnost, čineći svijet boljim za sve nas. Pošaljimo zajedno poruku zahvalnosti ljubavi svima njima, jer oni doista omogućavaju da naše zemlje budu velike. Hvala vam najljepša i Bog vas blagoslovio.”, završava Donald Trump.


Kako vidimo, američki predsjednik Donald Trump nije slučajno postao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Njegov govor jasno pokazuje da računa na svakog radišnog američkog građanina u okviru zemlje koju vodi. Interesantno je čuti i definiciju slogana “America First” koja ne isključuje i druge nacije. Donald Trump je suverenistički predsjednik koji čuva svoju zemlju, a to traži i od drugih predsjednika malih i velikih naroda.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
70 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Drale
Gost
Drale
4 godine prije

Autor mora imati na umu da Tramp ne piše svoje govore, a razlog zašto u Davosu nije prijetio nikome vatrom i bijesom je što mu govor za Davos nije kao inače pisao Stephen Miller koji je zauzet pisanjen govora o stanju nacije, nego Gary Cohn, bivši Goldman Sachsovac, koji zna… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
4 godine prije

Ovo je govor one vrste kakvog bih želio čuti od čelnika svoje zemlje. Dok bi se nešto slično ovom i moglo naći u tom zamišljenom govoru:Veličina nacije je zbroj građana, vrijednosti, ponos, ljubav, predanost i karakter naroda koji tu zemlju nazivaju svojim domom. – bila bi to patetika i ništa… Pročitaj više »

čitalac
Gost
čitalac
4 godine prije

“Pola baci u more…” kako to kažu Dalmatinci.
A o drugoj polovini možemo raspravljati…

tuf
Gost
tuf
4 godine prije

Jedno su riječi – drugo su djela. Više nego dovoljno puta smo vidjeli kako amerikanci provode svoj razvoj na račun drugih, ne vidim ničega pozitivnog – niti drugačijeg – u Trumpovom madijandatu. Da nije ekstremne militarističke doktrine i sociopatskog imperijalizma koji ne preza ni pred ubijanjem djece i rušenjem cijelih… Pročitaj više »

Petar Veliki
Gost
Petar Veliki
4 godine prije

Jednja njegovih prvih izjava na TV posle predsedničkih izbora bila je da mučenje ljudi za njega nije ni malo zakonsko sporno ili problematično. Neke slične intelektualne izjave davao je svojedobno i Hitler pa sad neko če razumjet s kom ima posla a neko drugi neče pre svega zbog navijaške mentalitete.… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers
4 godine prije

Trump je trojanac, sve san vise siguran u to. E sad, prema kome trojanac-prema monopolistima ili prema narodu, sponzorima? To ce vrime pokazat
Posljednji trojanac (prema monopolistima) je bija J.F. Kennedy. I znamo kako je to zavrsilo. Takodjer posljednji katolik u bijeloj kuci

Guest
Gost
Guest
4 godine prije

Kad USA smanji vojni proracun bar za 10 posto tada cu se nadati da zele sebi i drugim narodima dobro.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 godine prije

Ovo više liči na izbor za Miss Univerzum: “mir u svetu, svi da dobro žive…” Mnogo lepo ispričano ali za one koji ne prate vesti redovno. Koliki je stepen licemerja kada kaže “Amerika se nada budućnosti gdje svatko može napredovati, a u kojem će svako dijete odrasti bez nasilja, siromaštva… Pročitaj više »

mars
Gost
mars
4 godine prije

Zamislimo jedan mega-tanker od 300 000 BRT, uz to još i punih tankova nafte, koji je dobio pouzdani meteorološki izvještaj da se na njegovom neposrednom kursu nalazi vrlo opasan uragan koji čak i za njega može biti poguban. Takav jedan mastodont sve i da hoće, ne može izvesti manevar usporavanja… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

Zanimljivo je bilo pratiti reakciju gradjana na dolazak trupma u svicarsku , odnosno kako su mediji i propaganda gotovo histericno najavljivali dolazak aviona ovog americkog pajaca ,medjutim obicni gradjani nisu pokazali apsolutno nikakvo zanimanje za tog klauna .A to je dobar znak , jako dobar !

Alen
Gost
Alen
4 godine prije

Glupost , sta ako neko napise i izgovori slatkorjecivi govor to bi trebalo i nesto da znaci.. Jel se djela gledaju ili suplje price.. Uostalom da je sve i tako pa zar dugovima ,krvlju , zivotima i teskim sudbinama.drugih da gradis svoj prosperitet… Znamo mi ko je i sta je… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
4 godine prije

Dojmljiv govor.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

Svi vi koji trazite neku utjehu u govorima lutaka na koncu , analizirate svaku izgovorenu rijec trbuhozboraca , moram vas razocarati , ovaj klaun nece odstupiti ni milimetra od agende koja je davno napisana .Trump je marioneta a njegova uloga jest da cirkusira i cita govore sa blesimetra , o… Pročitaj više »

Vlastimir
Gost
Vlastimir
4 godine prije

Bravo Trampe.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

Trump se je kod svog prvog posjeta Svicarskoj susreo sa jednim od 7 bundesrata Svicarske, Alainom Bersetom. U jednom trenutku razgovora u 4 oka upitao je Alaina , koja je tajna uspjeha svicarske s obzirom na ogranicene prirodne i ljudske resurse u usporedbi sa velesilama poput moje Amerike. Berset mu… Pročitaj više »

Hash
Gost
Hash
4 godine prije

Ništa mu više ne vjerujem.
Svi koji o nečemu odlučuju iz te sotonističke tvorevine su licemjeri, lažovi i pljačkaši ostatka planete.
Daleko im kuća

mmmmmmmmmmmmmmmm
Gost
mmmmmmmmmmmmmmmm
4 godine prije

Trump vodi suverenu politiku? Da li je to ista ona politika zbog koje je zasipao suverenu Siriju bombama, ili ona zbog koje stalno reži na suvereni Iran, te suverenu Sjevernu Koreju? Ironično je da su te njegove vanjskopolitičke poteze podržali upravo ti istaknuti ‘suverenisti’ kao što je Hillary Clinton i… Pročitaj više »

Mare marić
Gost
Mare marić
4 godine prije

G. Trump radi ono što je obećao. To je velika stvar. Amerikanci imaju dobrog Predsjednika.

BRICS
Gost
BRICS
4 godine prije

OK Dony,veli mi zena da I ja ponekad pricam izdarije u snu ali ! sada se lijepo probudi I goni se u 3 Melanije materine !

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton
4 godine prije

No, ipak je trebao citirati onog plemenitog hercegovačkog čobanina, Mumina iz Dubočana koji reče u TV filmu “Osvajači beskorisnog”: “Nek’ nam je Bog na pomoći…!”

udav
Gost
udav
4 godine prije

Koga je briga sta matora drtina soros prorokuje? Da je znao ne bi omanuo sa Rusijom, a isto joj je prorokovao propast. Da nece matora drtina da nadzivi Trampa? NECE. O Sorosu brinu samo oni koje on placa. Mi ostali ne dajemo pet para za njega, jednako kao i za… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
4 godine prije

Svjetski ekomoski forum (WEF) je globalistička organizacija, kojiu je osnovao i koju do danas vodi Rockefellerov čovjek, Klaus Schwab, član glavnog odbora grupe Bilderberg i Trilateralne komisije. To je onaj starkelja, onaj bandit, koji je prvi dan zasjedanja u Davosu, primio Merkelicu. WEF je u stvari nešto kao ublažena varijanta… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
1 godina prije

Čujem nema Soroša, pospremili ga.
Koliko obmane u medijima ali i svih događaja prolazi kraj nas, a narod pojma nema.

POVEZANE VIJESTI