Demonstranti protiv zaključavanja postaju „teroristi“, tvrdi šef njemačke pokrajine Thüringia

Demonstranti protiv mjera zatvaranja
16 komentara

Stalni protesti protiv ograničenja zbog Covida-19 ugrožavaju “unutrašnju bezbjednost”, rekao je premijer Thüringije Bodo Ramelow njemačkim medijima, sugerišući da su se terorizam i pogromi oblikovali od strane desničarske / “antivakcer” alijanse.

Masovne demonstracije protiv pooštravanja berlinskih mjera protiv pandemije počinju da liče na „terorizam“, rekao je Ramelow u četvrtak, insistirajući da su protesti – i rubni interesi koje su okupili – „prijetnja unutrašnjoj bezbjednosti u našoj zemlji“.

Ramelow, član Ljevice (Die Linke), ukazao je na protest u kojem su neki učesnici marša nosili velike fotografije na kojima se vide kancelarka Angela Merkel i virolog dr Christian Drosten u uniformama koncentracionih logora i skandirali da budu obješeni o stubove rasvjete kao dokaz protivljenja Merkelinom režimu protiv koronavirusa koji je izmakao kontroli.

Posebno je opasan način na koji demonstracije okupljaju krajnje desničarske „Rajhsburžane“ (rubnu grupu njemačkih monarhista) sa „bočnim misliocima“ (Querdenken, referenca na slobodoumnu grupu koja je organizovala brojne proteste protiv zaključavanja) i „poricanje korone“ sa „aktivistima protiv vakcinacije“, nastavio je Ramelow.

Napadački miks je, rekao je, „veoma opasan“. Odbacio je ideju da će Njemci biti vakcinisani protiv njihove volje i činio se uznemirenim što je iko uopšte razmotrio ideju da osnivač Microsofta i evanđelista milijarder Bill Gates „sada pokušava da nas prisilno vakciniše“.

„U svim tim mrežama i mitovima zavjere zapažam raspoloženja slična pogromu.“

U intervjuu je Ramelow pokušao povezati napad prošlog vikenda na Institut Robert Koch, njemačku saveznu agenciju za kontrolu bolesti, sa pokretom protiv zaključavanja. Međutim, napadači – koje su zaštitari vidjeli kako bacaju molotovljeve koktele na objekat – nisu uhvaćeni i nisu izvedeni dokazi koji ukazuju na politički motiv. Objekat je navodno bio na meti napada distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS) od strane hakera nekoliko dana prije napada.

Ljevičarski političar takođe je pokušao da poveže demonstrante protiv zaključavanja sa bizarnim činom vandalizma ranije ovog mjeseca na ostrvu muzeja u Berlinu, zločinom koji su njemački mediji nastojali da prikače na teoretičare zavjere i pokret QAnon. Desetine umjetničkih djela i artefakata, uključujući rekonstrukciju drevnog grčkog oltara Pergamon, izobličene su nepoznatom „masnom supstancom“.

Ramelow je tvrdio da su vjerovanja demonstranata protiv zaključavanja bili dio podmukle podzemne struje „iracionalizma“ koja je odgovorna za divlje priče o ostrvu.

“Kažu da je Pergamonski oltar vještičja subota “, istakao je političar. Zaista, „oni“ kažu mnogo više od toga – bivši veganski slavni kuvar Atila Hildman tvrdio je da je oltar zapravo spona „globalne satanske scene“, čak optužujući kancelarku Angelu Merkel da je na njoj sa svojim globalistom „žrtvovala ljude“. Međutim, nejasno je kako je sve ovo povezano sa protestima protiv zaključavanja.

Njemački zvaničnici i ranije su pokušavali da označe demonstrante protiv zaključavanja kao prijetnje bezbjednosti, posebno nakon incidenta u avgustu u kojem je mala frakcija demonstranata koja je marširala u Berlinu preskočila metalne barikade i izbjegla policiju za nered da bi “napala” zgradu Rajhstaga. Da bi se povećao politički bijes, koji je uslijedio, neki uljezi su mahali carskom njemačkom zastavom popularnom među Rajhsburgerima.

Iako je odvojena grupa primila lavovski dio medijske pažnje, uključujući veličanstvene denuncijacije Hrišćansko-demokratske unije Merkelove i njenih političkih saveznika, to se dogodilo tokom mnogo većih demonstracija. Još desetine hiljada demonstranata okupilo se u blizini Brandenburških vrata kako bi pokazali svoje protivljenje strogim kontrolama nad Njemcima usred pandemije, a masovni protesti uglavnom su protekli bez incidenata.

Iako se Merkel krajem prošlog mjeseca obavezala da neće propisati drugo zaključavanje koje uništava ekonomiju u cijeloj zemlji, njena vlada neprestano primjenjuje sve veći pritisak kako se slučajevi povećavaju. Djelimično zaključavanje trebalo bi da stupi na snagu sljedeće nedelje, a restorani, pozorišta, teretane i bazeni će se zatvoriti, a privatni skupovi ograničeni na 10 ljudi. Škole će ostati otvorene.

Berlin je ukazao na nagli porast slučajeva Covida-19 kako bi opravdao suzbijanje, iako porast nije praćen naglo umrlima kao što se dogodilo tokom početnog talasa slučajeva. Utvrđeno je da je bavarska laboratorija za testiranje ranije ove nedelje izbacila tok lažno pozitivnih rezultata, sa 58 od 60 testova koji su pogrešno dijagnostikovani kao pozitivni. Ministar ekonomije Peter Altmayer umanjio je to pitanje, ukazujući da je problem bio samo u tom jednom objektu.

COVID-19njemačkaprotestiZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Hitler je bio demokrata u usporedbi s ovima.

nekoime
3 godine prije

Der Linke, djevojačko STASI.

Dist
3 godine prije

Kineska korona je pet puta smrtonosnija od kineske gripe.

Željko
3 godine prije

Što bi kazali u Bosni, “ostalo je kuveta u ovim iz ex DDR”! Ljetos bio kratko kod ženinih Coburg ( Bayern, ex Zapadna Njemačka ) i Sonneberg ( Thuringia, ex Istočna Njemačka ) udaljenost cca. 20 kilometara, razlika u mentalitetu nebo i zemlja, Bavarci hladni i proračunati a “istočnjaci” siromašniji ali bolji ljudi, moje iskustvo!

Bosanac
3 godine prije

Kad na zapadu protesti postanu masovniji i mi bi trebali tamo poslat svoje predstavnike al s kamionima…pa da dovuku kakvih modernih mašina ovamo …. pa ako oni propadnu da mi ovdje nastavimo pravit audi, reno i ostalo 🙂

bauštelac
3 godine prije

stara poslovica veli ne gledaj šta se kaže nego tko kaže

Patriot
3 godine prije

Totalno je krivo povezivati protivnike cijepljenja sa desničarima. Poznam mnogo lijevičara koji se protive istom.
Pitam se; kolika ovca moraš biti da ne skužiš da se ne događa nešto atipično s obzirom na slabašni učinak CV19 na populaciju? Zašto je režimskim medijima toliko stalo da ima što više zaraženih i mrtvih, zašto se uvode mjere koje nemaju apsolutno nikakve veze sa suzbijanjem zaraze, zašto se negira ili uopće ne spominje poveznica između tzv pandemije i onoga što nam sprema Veliki Reset i da ne nabrajam.
Kako čitam, po novome će ljude koji imaju simptome slične gripi automatski proglašavati CV19 pacjientima. KOLIKO DALEKO TREBA DA IDE OVAJ IDIOTIZAM DA LJUDI SHVATE DA OD NJIH PRAVE BUDALE??
Ako će planirana depopulacija očistiti ove tupane koji vjeruju o ovo sr@nje, onda podržavam depopulaciju. Stanite u redove za cjepiva i odite k vragu!

3 godine prije zadnji put uredio Patriot
Max
3 godine prije

Ovo su totalitarna bulažnjenja pripadnika ekstremna ljevice koji da bi ostao na vlasti zatvara vlastiti narod a sve ljude koji se bore za život i slobodu proglašava ekstremistima.

puki
3 godine prije

Bodo Ramelow, – jos jedno kabalino govno u kabalinoj stranci “Ljevica”(Linke), koja je nasljednik SED-a, bvse drzavne socijalisticke(komunisicke)stranke DDR-a osobno mi ne smeta sto je Ljevica nasljednica SED-a, i to nije glavni problem. Vec je glavni problem, sto je kabala u zadnjih godina, odjebal ili usutila sve imalo kriticne clanove ove stranke, koji su bili protiv globalizacije i tako je i ova stranka postala jos jedna u nizu kabalinih stranaka koje se medjusobno uopce ne razlikuju u temeljnim pitanjima. sve mainstream stranke CDU, SPD, Zeleni, Liberali, Ljevica su iste Iz stranke su se skoro potpuno povukli, stari iskusni politicar Oscar Lafontaine (bivis clan SPD_a) i njegova zena Sahra Wageknecht, koji u temeljnim pitanjima imaju drugacije stavove od predsjednistva Ljevice, koji su krizizirali globalizaciju, SAD, kabalu… inace Ramelow uopce nije iz istocne Njemacke-DDR-a, vec je ustvari iz zapadne Njemacke, iz hannovera, ako se ne varam i kofol je doselio u istocnu… Čitaj više »

postenlopov
3 godine prije

Svi koji misle svojom glavom uskoro ce biti teroristi. Prije 15-ak godina kad je Afganistan bio popularan, vidim svaki cas drzavna zastava se dize pa spusta na pola koplja. Napravim se blesav pa upitam svog sefa zasto stalno setaju tu zastavu. Pa , kaze on, znas nasi vojnici ratuju u Afganistanu i stite interese nase zemlje tamo, pa kad koji pogine mi taj dan spustamo zastavu na pola koplja. Ali , rekoh, kakav je interes u Afganistanu, pa oni proizvode samo heroin. Pazi sta pricas da te ne proglase teroristom, kaze on. E, rekoh, svi koji imaju svoje misljenje uskoro ce bit proglaseni teroristima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI