Desetine američkih vojnika žele da sruše vladu

Pentagon
30 komentara

Ekstremizam u redovima i dalje je zabrinjavajući trend za američku vojsku, o čemu svjedoči i činjenica da je 78 pripadnika vojske osumnjičeno da se zalažu za rušenje vlastite vlade, otkriva godišnji izvještaj Pentagona.

Izvještaj , objavljen ove sedmice, također pokazuje da su 44 pripadnika vojske osumnjičena za podršku ili učešće u terorizmu u protekloj godini. Sve u svemu, 183 optužbe za ekstremizam u svim granama američke vojske označile su povećanje od 25% u odnosu na nivo iz prethodne godine.

Pored slučajeva u kojima je službeno osoblje navodno zagovaralo revoluciju ili podržavalo terorizam, studija je dokumentovala slučajeve aktivnosti kriminalnih grupa, promoviranja široko rasprostranjene diskriminacije i zagovaranja ili uključivanja u nasilje radi postizanja političkih ciljeva. Pentagon objavljuje svoje podatke o ekstremizmu američkim zakonodavcima od 2021. godine, godine u kojoj je predsjednik Joe Biden preuzeo dužnost i počeo promicati prijetnje koje predstavlja terorizam bijelaca.

Pod nastojanjem ministra odbrane Lloyda Austina da iskorijeni ekstremizam u vojsci, Pentagon je u decembru 2021. izdao nova pravila savjetujući vojnike o zabranjenim aktivnostima, u rasponu od zagovaranja terorizma do „sviđanja“ ekstremističkih stavova na društvenim medijima. Takođe je naredio jaču proveru tokom procesa regrutovanja i stvaranje istražne jedinice za identifikaciju potencijalnih ekstremista u redovima.

Obuka je barem djelimično došla kao odgovor na zabrinutost izazvanu pobunom u američkom Kapitolu u januaru 2021. godine, u kojoj su desetine vojnih veterana i nekoliko aktivnih vojnika učestvovali u pokušaju da se poremeti kongresna certifikacija pobjede na predsjedničkim izborima Bajdena.

Posljednja godišnja analiza ekstremizma Pentagona pokazala je da je američka vojska imala najviše navodnih slučajeva među svim vojnim granama, s optužbama protiv 130 vojnika. Vazduhoplovstvo je imalo 29 slučajeva, dok su mornarica i marinci imali po deset. Više od 30% ukupnih navoda je istraženo i utvrđeno je da su neosnovane ili nepotkrijepljene.

Austin je u video poruci vojnicima iz februara 2021. rekao da je ekstremizam dugo bio zabrinutost američke vojske. “Ono što je novo je brzina i prodornost kojom se ekstremistička ideologija danas može širiti, zahvaljujući društvenim mrežama i agresivnom, organiziranom i ohrabrenom stavu koji mnoge od ovih grupa mržnje i njihovih simpatizera sada primjenjuju na svoje vrbovanje i svoje operacije. ”  

BidenLloyd AustinPentagonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dona
4 mjeseci prije

daj Bože da bude što više ovakvih pa da sruše te cioniste, trebaju ići na sve njihove adrese ,neka malo ta gamad cionistička puni gaće od straha za sva zla što rade ljudima…

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Samo 🤔 ?!?!?!?

Valter
4 mjeseci prije

Ne radi se o nikakvom “ekstremizmu”, već o normalnoj reakciji na brutalnu židovsku okupaciju Amerike.
Na žalost, radi se o najintenzivnije indoktriniranoj populaciji na planetu pa je stoga taj postotak tako mali.

Međutim, unatoč tomu, anti-bijelačke kampanje od strane židovskog financijsko-medijskog kompleksa su postale toliko agresivne i očite da je i prosječnom glupavom Amerikancu to teško ne primjetiti.

Мунгос
4 mjeseci prije

Сорошоиди у Америци врше власт иако немају никакву подршку у америчком народу (сем америчких LGBTQ педера). Али зато све док су власници војске и милиције, сорошоидима не може нико ништа, па ни велики амерички родољуб Доналд Трамп са својим присталицама. Очигледна сорошоидна карактеристика у америчкој војсци је та да сваки амерички родољубиви испад – они прогањају по уходаном комунистичком правилу – називајући то као „екстремизам (национализам)“, видимо у чланку да су направили и закон у коме легализују „кажњавање екстремиста“ у војсци. Некако све вуче ка томе да се Америка може спасити само војним ударом. После успешно извршеног удара наравно следи избацивање свих познатих сорошоида из свих полуга власти и банкарства (мало теже али могуће). Нажалост, све ово подсећа на Октобарску револуцију али има једна битна разлика, а то је да су све полуге власти тада припале Јеврејима. Од свих који су били тада у власти, 82,31% су били Јевреји. Учешће… Čitaj više »

Jozo
4 mjeseci prije

Usranci će se raspasti kao govno na kiši

Red Dog
4 mjeseci prije

Kako bi bilo da zamenite ”zidovi” sa ”kapitalisti” (svih nacija, boja i veroispovesti)?

Zlo je podrzavati zlocince
4 mjeseci prije

Ljudima je dosta pasivnosti…
Neka ovi što prije dodju na vlast I zavrse pricu sa rusofilima.
Ili, mozda ne?
😀

Max
4 mjeseci prije

Pitajuli se zašto ih nema i više?

Josip
4 mjeseci prije

Pa sto ne koknu Bidena i ne rijese problem?

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

Terorizam je ako se ne slazes s korumpiranim politicarima, a nije terorizam ono sto oni cine?!

nessy
4 mjeseci prije

Stize Helter-Skelter. Bijeli su konacno shvatili da su bez obzira na brojnost, manjina, kad se gledaju prava. Unistio ih kontra-rasizam.Uskoro ce bojati kozu, jer nije politicki korektno biti bijel. Ili mozda i nece… Koliko tamo ima bolesnika pod oruzjem, boze sacuvaj. Nasli su mrtvog tipa, u kuci mu 1200 dugih cijevi, i 7t municije. Njegova nevjencana kaze da je tvrdio da je poslan od vanzemaljaca da bude veza US obavjestajcima, i da su mu oni (bili) naredbodavci. Koliko samo ovakvih manijaka tamo ima?

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

Ne treba smetnuti s uma da su pripadnici americke vojske 100% vakcinisani, a oni koji nisu hteli dobili su otkaz, tj otpust iz sluzbe! Mada ih sada moljakaju da se vrate, jer ovi vakcinisani nisu poudzdani, moze svakog trena da ih strefi “iznenadna”.
A Faucijev naslednik najavljuje novu opasnu Zarazu X, koja je rezultat klimatskih promena (znaci mi smo totalne boodale i verujemo u tako nesto)…
I jedna dobra vest, vlada Islanda povlaci sve vakcine zbog velikog broja “iznenadnih”, i drugih nezeljenih egfekata! Bar neko ima mooda da kaze o cemu se zaista radi!

nessy
4 mjeseci prije

Bas me zanima, kad u ovoj monstruoznoj gradjevini, udjes na glavni ulaz, koliko ti vremena (tj. km), treba da dodjes na dijagonalni dio ovog cudovista od gradjevine?

Rimtutituki
4 mjeseci prije

Usa su nastale u gr ratu u njemu ce i zavrsit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI