Desetine ubijenih u novim masakrima počinjenim od strane Izreala u Pojasu Gaze

49 komentara

Desetine građana ubijeno je večeras, a drugi su povrijeđeni u novim masakrima koje su počinile izraelske okupatorske snage u Pojasu Gaze, rekli su lokalni izvori.

Prema izvorima, najmanje 8 građana, među kojima i djeca, stradalo je, a drugi povrijeđeni, kada su okupacioni avioni bombardovali kuću porodice Abu Al-Nour u naselju Al-Jeneina, istočno od Rafaha u južnom pojasu Gaze, gdje prebačeni su u gradsku bolnicu šehida Abu Youssefa Al-Najjar.

Okupacioni avioni su gađali poljoprivredna zemljišta u distriktu Al-Salam, istočno od Rafaha, uz njegove intenzivne letove na nebu pokrajine Rafah.

U Khan Yunisu, na jugu Pojasa Gaze, 6 građana je ubijeno, a drugi su povrijeđeni, nakon što su okupacioni tenkovi gađali raseljene u oblasti Al-Mawasi, čime je broj mrtvih u guberniji smanjen nakon kontinuiranih racija okupatora od jutarnjih sati kod 26 šehida.

Dvojica građana su povrijeđena, jedan teže, tokom izraelske racije na okolinu džamije Moaz bin Jabal u novom kampu zapadno od Nuseirata u centralnom pojasu Gaze, te su prebačeni u medicinski centar Al Awda.

Broj poginulih u logoru Nuseirat i gradu Deir al-Balah, u centru pojasa Gaze, popeo se na 34 , što je rezultat kontinuiranih okupacionih racija od jutros.

Ranije je desetine građana stradalo, a drugi povrijeđeni kada je izraelski okupacioni avion bombardovao nekoliko kuća građana u naselju Al-Zaytoun, jugoistočno od grada Gaze.

Okupacija nastavlja sa svojim artiljerijskim bombardiranjem četvrti Al-Zaytoun, Al-Sabra, Tal Al-Hawa i Al-Shuja’iya u gradu, što je izazvalo žrtve.

U beskonačnom broju, broj ubijenih je porastao na 29.195, uključujući većinu djece i žena, a ranjenih na 69.170, od početka agresije izraelske okupacije na pojas Gaze 7. oktobra, dok su hiljade žrtava su i dalje pod ruševinama.

gazaIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
držnedaj
2 mjeseci prije

Svjet je kroz Gazu spoznao na kojem duhovnom nivou su “ljudska” stvorenja.
pardon za izraz ‘ljudska.

Darko
2 mjeseci prije

Jedino rješenje je sve židove pobiti kao pse.

Max
2 mjeseci prije

Vrijeme je da se zlu stane na kraj.

noppo
2 mjeseci prije

PNAC – projekt za novo američko stolječe, iz davne 1997 godine. (Project for the new american century) In “Full spectrum 2020” ili “podpuna prevlada do 2020” koji je stvoritelj Dick Cheney, bivši podpredsjednik SAD. Koji je več propao, ali neče odustati od toga.

U tim dokumentima piše sve što morate znati. Šta če oni raditi. I to rade.

noppo
2 mjeseci prije

i da ne zaboravimo, Huntingtonov “Sukob Civilizacija”. Počeli su pripreme odmah kraja hladnog rata.

oto
2 mjeseci prije

ovakova zvjerstva nisu viđena od 2. sv, rata

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Dakle po tzv zapadnoj logici, Putin je zlocinac jer je naredio denacifikaciju ukrajinskih nacista sa podrucja gdje u vecini zive Rusi,a netanjahu je heroj jer je zgurao milijon ljudi u desetak kilometara i sada ih izgladnjuje i bombardira, grlic radman i ekipa uvode sankcije putinu i glasaju protiv primirja u gazi.

Mene zanima u sto gledaju ti monstrumi, kada slucajno prolaze pored ogledala?

xxy
2 mjeseci prije

Pročitajte u Bibliji prorok Sefanija o Gazi i sve će vam biti jasno.A teško onome ko mrzi Židove jer izabran narod od Boga su.A naravno i njih Bog kažnjava i još će ih kazniti.

Bozreje bice
2 mjeseci prije

Cionisticki sotonski manijaci sluze svom demonu BAALU i antikristu koji pogoni sve vlade koje su tihe u osudama smrti 12 000 djece. Grad logor se tuce sa F16 prokletim avionima i tenkovima. Moze li bestijalnije?
Kako gamad spava nocu?
O klanju slavena istoka evrope da ne pricam.
Krv, krv, krv
Jadno i pretuzno

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Evo citam na imbexu kako je navaljni ubijen udarcom sakom u srce i to nakon sto je 3 h ohladjen ns minus temp, vele da je to stara kgb metoda.
Bivsi ambasador RH u Rusiji, kaze da je to solidna teorija, dakle sve znaju ali neznaju zbog cega je bas sada Putin odlucio ubiti navaljnog i zasto skriva tijelo.

Pa eto reko da pomognem imbex buzincadi,dakle Putin Vam skriva tijelo jer se boji sankcija buahahhaha……..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI