Dezinformacije unutar informativnog sustava vezanog za Ukrajinu

Vladimir Zelenski
25 komentara

Kolika je pouzdanost “informacijskog sustava o rusko-ukrajinskom sukobu” potvrđuje ova najnovija epizoda: Senator Bruno Tabacci, državni zamjenik tajnika za Predsjedništvo Vijeća, pripisuje Corrierea lažnim vijestima: “Dinuccijeva knjiga koju je citirao Putin u slavljeničkom govoru u Moskvi.”

Oskvrnuti dokument o “Dezinformacijama u rusko-ukrajinskom sukobu”, koji je sastavio Republički sigurnosno-informacijski sustav, pripisuje prisutnost neonacističkih snaga u Ukrajini i rusofobiju “pripovijestima ruske propagande” i predstavlja “napade na imidž Zelenskog”, kao plod ruske propagande. Kakvo je stvarno stanje proizlazi iz izvještaja, kojeg je objavila sama ukrajinska novinska agencija.

To uključuje zabranu Socijalističke partije Ukrajine i oduzimanje njezine imovine, mjere poduzete protiv deset drugih političkih stranaka; Naredba Zelenskog za uništavanjem 100 milijuna ruskih knjiga, uključujući sve klasike ruske književnosti, jer “šire zlo”. Dok su ruski i bjeloruski športaši isključeni iz 125 međunarodnih natjecanja, na međunarodnom boksačkom natjecanju u Mađarskoj ukrajinski športaš ističe neonacističku zastavu Azova i odbija je ukloniti.

Oskvrnuti dokument također pripisuje ruskim propagandnim izvješćima da u Ukrajini postoji 30 bio-laboratorija povezanih s Pentagonom i mrežom američkih i europskih tvrtki. Međutim, postoji mnogo dokaza iz američke Agencije za istraživačko novinarstvo i drugih izvora, ne samo o njihovom postojanju već i o njihovim aktivnostima, koje se sastoje od razvoja i testiranja patogenih virusa za biološki rat.

Ruska vlada zatražila je od Ujedinjenih naroda da pošalju istražnu komisiju u Ukrajinu, ali je dobila odbijenicu. Kakve opasnosti predstavljaju biolaboratoriji u Ukrajini za cijelu Europu i svijet također osuđuje i Tultsi Gabbard, američka političarka iz Demokratske stranke.

Dinuccijeva KnjigaPutinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hamburg
1 godina prije

Anglosaksi su trazili par godina da se posalju u Kinu UN koji bi istrazivali ljudska prava. Nedavno je Kina pristala, iz UN su zavrsili misiju a anglosaksonska propaganda je usutila. Glavni izvor antikineske propagande je privremena vlada Xinjiang koja je smjestena u Americi I koja je financirana od americke vlade. Oni su bili izvor dezinformacija a anglosaksonska media su ih prenosili a ovi na kraju ljestvice kao Grci, Talijani, Hrvatska vidjevsi u tome besplatni material za svoje citaoce su se u tome prikljucili. UN za ljudska prava bi trebali ici u Ukrajinu Ali to ne odgovara zapadnim demokratima koji su I krivi za rat izmedju Rusije I Ukrajine

Max
1 godina prije

Ukrajinci dezinformiraju i vlastiti narod

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ako je sve ovo tocno , onda je upravo – strasno ! Njima se nikada nit groba , saznat nece … Iz inozemna tiska ; – ” Rusi objavili: U Ukrajini do sada stradao 51 Hrvat.Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je podatke o stranim plaćenicima koji se bore u Ukrajini.Prema njihovim rečima, od početka specijalne operacije tamo su bila 204 Hrvata.Prema njihovim rečima, od početka specijalne operacije tamo su bila 204 Hrvata.”Od početka ‘specijalne operacije’ u Ukrajini ubijen je čak 51 Hrvat”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, a preneli su ruski mediji RIA Novosti.Prema njihovim rečima, hrvatska grupa vojnika je četvrta po brojnosti iz Evrope.Ruski obaveštajci kažu da su 24. februara tamo bila 204 Hrvata, a 17. juna ostalo 79, dodajući da je dezertiralo 74 Hrvata, prenosi 24sata.Do sada se znalo da je zarobljen samo jedan Hrvat, dok se drugi, koji je bio ranjen, nedavno vratio u Hrvatsku. Ministarstvo odbrane RF… Čitaj više »

1 godina prije

U Mikolajevu, sledečem gradu, Ukrajina, po izveštaju Ukrajinske nnovinske agencije UNIAN, posle 1.9. ove godine, bit če zabranjena upotreba Ruskog jezika.
A na frontu su…
Hebi me, ja sam spreman?

goran
1 godina prije

što se mene tiče putine samo ti rokaj po ukrajini i napravi šta si naumio,očisti ukrajinu od nacista,pogotovo kreni od zelenskog.

1 godina prije

Nisam ja jedini, ne mogu ja sve, ali ima i drugih…

“Ukrajina nije tragedija. Davno je prošao tu fazu. Ukrajina je komedija. Ima predsjednika klovna i vodvilju u Kijevu/Lavovu. Tema je nacizam. Njegov lajtmotiv je rusofobija. Svaki grad, najveći, ima mlađe mafijaše koji vode emisije, ukorijenjene u korupciji, rasprodaju oružja čim stigne, žito otpremljeno dok milioni ne dobijaju ni vekne od žetve, i teroborona naoružana oružjem koja okreće svakog građanina u metu unutrašnjeg nametanja njihove lojalnosti. Sve je to pakirano i proizvedeno od strane ludaka kao što su Johnson iz UK i Blinken-Biden-Austin iz SAD-a. Reci mi da nije komedija. Zapad ignorira krv, silovanja i haos, ratne zločine i nečovječnost, osim u slabim pokušajima da se za ta zla okrivi Rusija. To je travestija otišla psihopata. Gorki plod degeneracije Zapada, kraj civilizacije. Rusija je samo čistač koji radi prljavi posao koji čovječanstvu treba.”

Krle
1 godina prije

Ukrajina dezinformiše svijet još od 2014. Prikazuju se kao žrtva a Rusija kao pošast svijeta. Pri tome se nisu libili da lažu, podmeću lažne snimke i stare satelitske snimke. Naravno sve to ne bi prošlo bez podrške stranih službi koje su te rabote dovele do savršenstva te stvorile mrežu za plasiranje dezinformacija i sprječavanje objektivnog informisanja. Laži i podmetanja su nekad bili toliko očigledni da ih ni najgori rusofobi nisu komentarisali i pozivali se na njih, ali to uopšte nije utjecalo na imidže Ukrajine i Rusije. Uvijek je Ukrajina prikazivana kao žrtva a Rusija kao agresor. Čak je i OEBS prikrivao stvarnu situaciju tijekom 8 godina terora nad Donjeckom i Luganskom. Smiješne su mi i rasprave u UN. Svaki govor predstavnika Rusije se omalovažava, proglasi neistinom ili ignoriše. Američki i pridruženi predstavnici mogu lupati svakakve gluposti ali ne samo da niko ne osporava neistine nego dobiju veliku podršku većine. Tako… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Simens bacio Rusiju na koljena:
Sankcije simensovog pogona u Kanadi zaustavile ruski izvoz plina. Prvo su ugasile ST1, a sad i turski tok. Rusija ne moze bez visoke zapadne tehnologije i sad ce morati pristati na sve kako bi ponovo pokrenuli izvoz. Rusi svoje turbine trebaju poceti proizvoditi tek krajem iduce godine, a simensovim turbinama vijek istice na jesen i moraju ici na remont.
EU moze da slavi – komsiji je crkla krava. EU ima na zalihama plina za jos dva mjeseca i ne treba da se brine oko toga, a Putin vise nama cim finsirati rat i zato ce pristri na pregovore i povlacenje vojske.

Eto, ukratko sam prepricao vijest dana da je redakcija ne prevodi preko guglovog prevodioca..

Lucija, prva
1 godina prije

“uništavanjem 100 milijuna ruskih knjiga, uključujući sve klasike ruske književnosti”

He, he. Uvijek se vide rogovi od Sotone nacizma. 😡

tihobl
1 godina prije

Na helmcastu imate emisiju sa dvojicom zarobljenih americkih specjalaca za bioloski i hemijski rat.

1 godina prije

Nije samo Ukrajina u teškočama.
Čitav medijski svijet je!
Po istraživanju Reutersa, NITKO VIŠE MEDIJIMA NE VJERUJE!
I mediji, i ovaj, samo si kopaju rupu!
Ja komentiram ovdje samo zato, jer još mogu.
A kad meni brišu dobar link, ni ja mu ne vjerujem!

Kalle balle
1 godina prije

Iluzija

anik
1 godina prije

dovoljno da pročitate George Orwll, Fašizam i Demokracija. Šta je on pisao o španskom građanskom ratu. Novine o velikih sukoba koje se nikad nisu desili, a sukobi sa hiljade žrtava za koje ni bilo ni tačke na papiru. Čitajte.

Vesna Šipuš
1 godina prije

Zašto bi samo biolaboratoriji u Ukrajini bili opasni? Zašto nisu bioistraživanja u svim zemljama opasni, nego samo u Ukrajini? Što rade Kinezi, to je dobro za zdravlje? Ma tko nam to mulja? Svi “znanstvenici” iz svih zemalja najopasniji su ljudi na svijetu. Slijedi Svjetska zdravstvena, koja propisuje bolesti od kojih ćemo umrijeti, farmaceuti koji to podupiru, političari koji su ionako preglupi da shvate. Ako bilo tko misli da je siguran, grdno se vara.

Inzersdorf
1 godina prije

Vamos Rusija!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI