Doktrina američkih državnih tajni je prijevara

Abu Zubaydah
13 komentara

“Tri osobe mogu čuvati tajnu ako su dvije mrtve.” -Benjamin Franklin (1706.-1790.)

Prošlog tjedna režim mučenja predsjednika Georgea W. Busha podigao je glavu u neobičnoj raspravi pred Vrhovnim sudom SAD-a.

Godine 2002. Abu Zubaydaha je zarobila milicija u Pakistanu i predala ga CIA-i, koja ga je dovela u Poljsku. Pod nadzorom agenata CIA-e i američkih psihologa, bio je brutalno mučen do odvođenja u pomorsku bazu Guantanamo Bay na Kubi 2006. godine.

Bushova administracija tvrdila je da je Zubaydah bio visoki član al-Qaide koji je posjedovao informacije potrebne za borbu protiv rata protiv terorizma. Nakon što njegovo mučenje nije donijelo nikakve radnje, CIA je Ministarstvu pravosuđa i Senatu rekla da gospodin Zubaydah nije član Al-Qaide.

Njegovi odvjetnici podnijeli su kaznenu prijavu Europskom sudu za ljudska prava protiv CIA-e, njezinih psihologa i poljskih obavještajnih agenata koji su izvršili torturu.

Taj je sud zaključio da je došlo do mučenja i pozvao je poljske tužitelje da kazneno postupe protiv optuženih. Tijekom tog kaznenog postupka, poljski tužitelji su od Ministarstva pravosuđa tražili imena onih koji su mučili g. Zubaydaha i dokumentaciju o tome što su mu učinili.

Na Vrhovnom sudu prošlog je tjedna vladin odvjetnik priznao da su imena mučitelja i priroda njihovih užasnih djela već poznata, psiholozi su o tome napisali knjigu, ali vlada ništa od toga neće potvrditi, jer predstavlja državnu tajnu.

George W. BushSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragačevac
2 godine prije

U SAD postoji kult državne bezbednosti, kult službi bezbednosti i vojske koji su zaštitnici demokratije, Slobodnog sveta, američkog načina života itd, koji je oduvek postojao a nakon napada 2001 dobio je svoju novu dimenziju, i u praksi znači negiranje bilo čega osporavajućeg i kompromitujućeg u mitu o zaštitnicima.
Kidnapovanja i mučenja bez dokaza su nažalost samo vrh ledenog brega.

Max
2 godine prije

Taj sustav služi da se prikrije istina i sakriju zločini.

Scorpiorex
2 godine prije

Ameri joce da zive,dobro,ne interesuje ih sta treba poduzeti za tqj vilj,tortura,prevara,rat. Nists novo svaki omperator u Rimu je samo htio da svska provincija dovoljno placa,a sto ce umirati od gladi,briga imperatora. Usa je hedina Imperia od 2ww a Rimska imperia docet, ucu se iz proslosti,ne treba toolu vodz izmisljst

Grozomorni
2 godine prije

Sve što dolaziiz USA i njihovih saveznika jeste LAŽ, PREVARA I OBMANA

Liara
2 godine prije

))))) Dobrodošli na najbolji sex dating site — H­o­ts­e­n­n­.­C­om

Bonbon
2 godine prije

Pa da, kurve su nedodirljive! Njima je sve dozvoljeno a mi moramo biti trajno zahvalni što čuvaju mir u svijetu! Mir?? Crknite!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI