Dopis Pentagona otkriva poseban tretman za trans vojnike

Transrodnost
42 komentara

Pentagon je proširio posebne privilegije na transrodne pripadnike službi, uključujući izuzeće od zahtjeva za pripravnost, pa čak i obavezu raspoređivanja, navodi se u novom dopisu koji je The Dossier objavio u utorak.

Transrodni pripadnici službe mogu osigurati odricanje od standarda dotjerivanja i uniformnih standarda kako bi stekli “stvarno životno iskustvo” koje se smatra neophodnim za nastavak medicinske tranzicije, prema dokumentu od 34 stranice . Iako nije povjeren, ranije nije bio dostupan javnosti i predstavlja ažurirane smjernice od februara.

Oni također mogu dobiti odricanje od standarda fizičke kondicije ako dožive negativne nuspojave hormonskog liječenja, a ta odricanja se mogu obnoviti svakih šest mjeseci.

Član službe u tranziciji može čak i u potpunosti izbjeći raspoređivanje dok uzima hormone unakrsnih spolova tokom tranzicije. Smatraju se “nerazmjestivim” najmanje 300 dana tokom ovog perioda, ili dok se ne smatraju “stabiliziranim” na hormonskom koktelu.

Vojska plaća za svaku medicinsku proceduru uključenu u tranziciju spola sa psihološkog savjetovanja na “hirurgiju feminizacije glasa”, objašnjava se u dopisu, a očekuje se da će puno prijelazno vrijeme trajati od 9 do 18 mjeseci.

Dok Womack Army Medical Center, koji je autor dokumenta, priznaje da objekti Ministarstva odbrane nisu opremljeni za izvođenje složenih zahvata poput vaginoplastike ili faloplastike, on jednostavno upućuje medicinskog djelatnika da ih umjesto toga uputi na široku mrežu civilnih praktičara vojske. Samo u slučaju laserskog uklanjanja dlačica postupak ne pokriva poreski obveznik.

Iako se regrut može identifikovati kao nebinarni ili rodno fluidan, od njih se traži da izaberu rodni marker muško ili žensko – ne zato što Pentagon želi da „pogreši ili ne poštuje rodni identitet [pripadnika]“, već zato što „trenutni medicinski i vojni sistem posmatraju rod kao dihotomnu varijablu“, navodi se u memorandumu .

Predsjednik Donald Trump zabranio je transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci 2017. Njegov nasljednik Joe Biden poništio je zabranu ubrzo nakon što je preuzeo dužnost 2021. Iako je Pentagon ukinuo svoju politiku „Ne pitaj, ne govori“ 2011., dozvoljavajući gej i lezbejsku vojsku da služe kao otvoreni pol, i dalje se smatralo da gej i lezbejske trupe služe otvorenoj službi. do 2016 .

Svi ogranci američke vojske trenutno se suočavaju s nekim od najvećih nedostataka u regrutaciji u svojoj istoriji. Republikanski zakonodavci su za problem okrivili Pentagonovo davanje prioriteta raznolikosti, jednakosti i uključenosti u odnosu na vojnu spremnost.

SADTrans osobeVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Daj ih što više 👍👍👍 !!!! Da Rusima olakša posla 👍 . A poslje …. Trpaj to po ludnicama a i onak se pokazali dobrim za medicinske eksperimente 😎 .

ljena bitanga
9 mjeseci prije

Auntie Sam needs You !

Primat
9 mjeseci prije

..da, ista sad, kad te neko pita, ..koji si rod. …vojske.

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

Trebaju topovskog mesa pa su svima svast naobecavali!

tatamata
9 mjeseci prije

znaci ekipa je dobila dildoo u paketu za prezivljavanje ,i 3 aaa baterije , sad se ne cudim mladenu i ostalim pazdrkanima sto je razdragani za na-to

GoCro
9 mjeseci prije

Takvima se ne predaješ, zadnji metak čuvaš za sebe 🙂

NOVI STARI
9 mjeseci prije

nečemo znati ko nas bije muškarci, žene ili?

Zorule
9 mjeseci prije

eeee, kad će Ruska vojska doseći tako napredan nivo, ovako kako su krenuli nikad

Tjeskoban Jelačić
9 mjeseci prije

Zato naše kolege sa portala gotive američku vojsku,

Max
9 mjeseci prije

Nije se čuditi što propadaju.

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

Jutjub je počeo da cenzuriše sadržaj u kojem se pominje film protiv trgovine decom „Zvuk slobode“ jer „krši smernice zajednice“ „diskriminišući pedofile“.

Zivela sloboda za pedofile, mi ostali stop!

Sve je jasnije gde sve ovo vodi, koliko vremena treba glupim ovcama da se probude?

jozo
9 mjeseci prije

To ce biti topovsko meso za ruse

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI