fbpx

Mohammad Javad Zarif poziva svetsku zajednicu da prisili Izrael da uništi svoje nuklearne bombe

Izrael

Teheran i Tel Aviv uključili su se u višegodišnju raspravu o nuklearnim namerama jednih i drugih; izraelski zvaničnici optužuju Islamsku Republiku da pokušava da izgradi nuklearni arsenal za napad na Izrael, a Iran se suprotstavlja ističući da je Jevrejska država jedina država na Bliskom Istoku koja zapravo već ima nuklearno oružje.

Iranski ministar spoljnih poslova Mohammad Javad Zarif apelovao je na međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Izrael da se pridruži Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja (NPT) i eliminiše svoje zalihe nuklearnih sredstava.

“Međunarodna zajednica mora primorati Izrael – koji u svom DNK ima agresiju – da odmah pristupi NPT-u i uništi svoj nuklearni arsenal”, rekao je Zarif govoreći u unapred snimljenom virtuelnom obraćanju UN-u u petak.

„A s obzirom na šest decenija obmane i tajnog razvoja nuklearnog oružja, Izrael mora biti primoran da se podvrgne najnametljitijem režimu inspekcije koji poštuju članovi NPT-a“, dodao je on.

Optužujući SAD, koje je nazvao “svetskim usamljenim počiniocem nuklearnog napada”, da slepo podržavaju Izrael, “jedinog posednika nuklearnog arsenala u našem regionu”, Zarif se požalio na navodne pretnje Tel Aviva upotrebom nuklearnog oružja protiv drugih nacija.
Diplomata je takođe “bombardovao” Vašington zbog sopstvenih napora da stvori nove nuklearne bombe i snizio prag za njihovu upotrebu, i optužio Trampovu administraciju da je ‘oštetila’ NPT odlukom da se povuče iz Ugovora o nuklearnim snagama srednjeg dometa sa Rusijom, i iranski nuklearni sporazum.

Iranski zvaničnici su više puta optuživali Izrael i Sjedinjene Države da su „dve glavne prepreke“ četiri i po decenije staroj ideji o oružju za Bliski istok bez masovnog uništenja. Teheran je demontirao sopstvene zalihe hemijskog oružja sredinom 1990-ih pre ratifikacije Konvencije o hemijskom oružju 1997. godine (koju je Izrael potpisao, ali nije ratifikovao).

Izrael održava politiku „nuklearne dvosmislenosti“. Iako se smatra da ima zalihe između 80 i 400 nuklearnih bojevih glava koje se mogu isporučiti avionima, podmornicama i interkontinentalnom balističkom raketom Jericho III, Tel Aviv ne poriče niti potvrđuje svoj status nuklearne sile.

Tel Aviv je optužio Islamsku republiku da održava tajni program nuklearnog naoružanja i zatražio je “paralizujući” sankcije protiv te zemlje zbog navodnog kršenja obaveza Irana prema nuklearnom spoju Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA). Premijer Benjamin Netaniahu takođe je više puta naglasio da Izrael “neće dozvoliti” Teheranu da postigne sposobnost nuklearnog naoružanja, i rekao da će Izrael “nastaviti metodično da deluje protiv iranskih pokušaja da se vojno učvrsti na našim granicama”.

U utorak, na spomen obilježju izraelskim vojnicima koji su poginuli tokom Jom Kipurskog rata u oktobru 1973. godine, Netaniahu je upozorio da Izrael “ne isključuje preventivni napad” protiv Irana, rekavši da će Tel Aviv biti “spreman za borbu” ako Teheran pokuša uspostavi prisustvo severno od Izraela.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
28 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
AJeTo
Gost
AJeTo
6 mjeseci prije

Nezgodno je što su se arapske zemlje zaklele na uništenje Izraela. Sklonost preživljavanju s vremenom se pretvorila u hegemoniju.

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

Ništa nije nezgodno. Iranci su potpuno u pravu, samo “silni i zabrinuti” nemaju petlje stati Izraelcima na kraj. No zato je ti Svemogući.

Mravojed
Gost
Mravojed
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

Ključna je riječ ne mogu 🙂 . Zato im je bolje da ližu spomenike i govore da se ne boje mlada damo 😉 .

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

priložit ću ovu objavu zbog navoda o ludom vodstvu-može se po meni prevesti=Izrael,,,razdvojimo i analizirajmo kao i priloženi video iz 2017…..što se zna…….Iz………Ra…………El:……ta već ste napredovali za analizu po dva slova….i zato što se danas zna da je natanjahu i ekipa odgovorni za Fukušimu izazvano kontroliranom eksplozijom i čeka se novi Nirnbergški proces za odgovaranje za počinjena zla protiv čovječanstva i već zna mjesto-Gitmo/Guantanamo 1. Intervencija Vijeća u ljudske poslove je rijetka jer je glavna direktiva ne miješanje da bi se omogućilo ljudima da uče na svojim greškama i postupcima drugih. Kurs koji može proći priroda, poput predstavljanja vulkana ili… Pročitaj više »

Togen
Gost
Togen
6 mjeseci prije

Treba zabraniti i uništiti svo atomsko oružje i sve tvornice za proizvodnju istog.

Sparkling
Gost
Sparkling
6 mjeseci prije
Reply to  Togen

Togen Danas je jedno super računalo u stanju s velikom preciznošću izračunati sve parametre i posljedice na okoliš i ljude u vođenju jednog lokalnog Nuk. rata s kontroliranim exspolozijama a da ne ošteti onoga tko je iste upotrijebio. I da dođe do nekog napada na Izrael a da on ne može odgovorit ili da mu bude ugrožena sama unutarnja sigurnost, s velikom vjerovatnosti Izrael bi upotrebio nuk. oružje (taktičko) i vrlo brzo riješio bitku u svoju korist. E baš iz tog razloga oni ne žele da Iran posjeduje nuk. kapacitete s kojim bi u slučaju nuk. udara moga uzvratiti istom… Pročitaj više »

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Mene zivo zanima, tko i po kojem kriteriju odlucuje koja zemlja moze imati nuklearno oruzje, a koja ne. Svi znaju da zidovi, ilegalno razvijaju svoj atomski program desetljecima, ne dozvoljavaju nikakvu medjunarodnu kontrolu, a kao, Iran je problem?

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije
Reply to  Togen

Ima jedan film, zove se “Moje pjesme, moji snovi”.

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

oko ove teme ima dosta za prokomentirati gledajući i u daleku povijest židovske rase koja se kroz proteklo vrijeme infiltrilala po svim važnim pozicijama na planeti i smatraju se vlasnicima ove planete što nikako ne more donositi dobra nikome te vidimo da ucjenjuju sve države svijeta i upregnuli potencijal SAD-a za svoju prljavu dominaciju di imamo i povijesna-biblijska svjedočenja uz podršku viših sila o istome u ona vremena. ….te more i ovaj podsjetnik da sve ima svoj i početak i kraj. ……………”Možeš kako hočeš ali nečeš dokle hočeš.” priložit ću ovo zbivanje sa početka 2017 koje je jako znakovito-i nosi… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

što se more još priložiti uz ovu objavu: …….Imate pravo na istinu svidjela vam se il’ne !……………… pa krenimo………….ovaj planet pod nazivom “Projekt Zemlja”je pod nadzorom-dokaza imaaaa Svjestan sam činjenice da je ovo za vas nevjerojatna tvrdnja, no naš znanstveni napredak nije moguće usporedjivati sa zemaljskim znanjima koja ostaju daleko ispod svemirske razine. Mi možemo činiti ono što biste vi smatrali fantazijom. Niska moralna i duhovna razina priječi Zemljanima prijam većega broja znanstvenih spoznaja, budući da bi to bilo zlouporabljeno za ratovanje i ubijanje. Godinama i godinama promatramo sva područja vaše planete, kao i sve stanovnike Zemlje, o kojima vodimo… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Bravo za ovaj post.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
6 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Nočas bilo nevreme, sigurnosni sustavi pali, pobjeglo nekoliko korisnika usluga u Vrapču !

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Odlican tekst za 24 sata.

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

moguće ima netko tko zna za ovo događanje no sada ću vam prepisati jedno svjedočenje koje se odvijalo 1994 na granici Hr-BiH po opisu obučavanoga svjedoka negdje oko LičkoPetrovoselo i tamo nije mogao pristupiti nitko nepozvan a i pozvani su ulazili u taj prostor po posebnoj proceduri, rječ je o prisutnosti čuvara života na ovoj planeti za koje još ima živih svjedoka koje bih volio bar jednoga pronaći a za jednog obučavanog se zna…..i velika je simbolika za njegov odabir jer svi znamo što je otrpilo Sarajevo……Sarajevo i u vrijeme objave prisutnosti je vodio sirotište za djecu stradalu u ratu… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Opet odlicno… Ljubav je najveca i najcisci oblik energije .Ne trazi nigdje ljubav van sebe u tebi je samo se ocisti i dopusti joj da izadje iz tvoje nutrine na svijetlost i onda zivis pravi zivot koji ti nikad nije bio uskracen … Bez ovog ostajes u tami na koju smo se navikli kao pijanci jer ne znamo i ne razumijemo ljubav jer ona je energija i samo na trenutak bljesne u nasoj tami da nas podsjeti da je tu…

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

idemo daaaaljeee……. prilozi o prisutnosti čuvara života na tlu Balkanskog razaranja i vremena činjenja zla ima i ovaj tekst jer ide ovako……prisutnost 12 godina-12 čuvara života-12 ljudskih pomagača-12 h neprekidna emitiranja Božanskog Svijetla od 24h-12h….-12 mjesta na kotaču posebnoj napravi koji pojačava emitiranje iz srca čuvara života i srca ljudskih pomagača koji nadopune energiju emiteru kad oslabi emitiranje koji su prethodno dovedeni na granicu Hr-BiH i-pozivom direktno u mozak sa raznih dijelova ove planete. iz jedne objave…stoga admin Max ne traži me linkove jer prepisujem iz knjiga: ……..Nema više potrebe da se ikada osjećate sami, kad shvatite da oko vas… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
6 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

“stoga admin Max ne traži me linkove jer prepisujem iz knjiga”

Ako govorite o Istini i Ljubavi, onda Vas neće smetati ako Vas ja ljubazno zatražim podatke o izdavačima, nazivima i autorima knjiga iz kojih prepisujete tekst koji ostavljate u svojim komentarima.

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Kora

hvala na upitu……nemoj se razočarati…jer tekstovi su skupljani iz komentara-rasprava-knjiga sa pdf statusom po meni zanimljivim djelovima ne bilježeći autore i izdavače već po mom odabiru osječaju da ima istine no za tebe ću ubuduće si kopirati link da i sam znam di je što nađeno ali nisam mislio da je to bitno već ovo što sam odabrao ine ide nam u prilog što se puno sa neta pobriše i nije više dostupno-cenzura uvjerio se više puta …danas čitam i ne stignem sve pa ostavim za poslije a ono nema pristupa ili povučeno na zahtijev aut.prava ali neke jako dobro… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

….i još ovaj dio iz svjedočenja : …..Uđi, molim te.Ušao sam i pristupio središtu prekoračio sam deblju crtu na podu koja je zaokruživala dvanaest žbica.Žbice nisu bile načinjene od crta već od stotina malih simbola vrlo drevnog izgleda koji su stvarali privid crta.Znaš li zašto si ovdje?Ne znam čak ni gdje sam a kamoli zašto sam ovdje rekao sam.Ovdje si da učiš o Miru,ne onoj vrsti mira koju razumije svijet,već o iskustvu mira bez suprotnosti .To je mir koji se ne može pronaći u svijetu,ali se u njemu može izraziti.Izražava se kroz Božansko Svijetlo ili produžetak energije koja predstavlja sam… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

ima li limita za komente na ovom sajtu-provjerimo …. ……„Nudite jedni drugima hranu što je češće moguće,,,,,,,,,,,,, ……Morate osigurati da uzbudljivi mirisi dolaze odasvud, … Sviđalo ti se to ili ne, sve se mijenja. Rezultat će to biti najdivnije iskustvo u čovjekovoj povijesti ili najstrašnije porobljavanje koje možete zamisliti. Budite aktivni ili abdicirajte, budućnost je u vašim rukama. “” – William Cooper, 24. listopada 1989. (kralj zviždača-Preminuo: 5. studenoga 2001.,-recimo kao i Sičin-Velikovski-Levašov i mnogi ostali neumorni svjedočenja istine) ………..o Bobu Lazaru, junaku jednog vremena koji je odlučio prokockati vlastitu karijeru i privatnost radi šireg društvenog interesa… „Ja govorim istinu!… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije

………………………….(poslušat ću savjet komentatora pod …….Kora da me jope’ne zaskoči) Hoću li, Gospode, i ja u raj? Želim, al’ sve se bojim. Jer tamo će biti slava i sjaj, A ja na niskom stojim! Već ako imaš gdjekoji kutić, I to je mnogo za me. Stisnut ću tamo se, suhi k’o prutić, Usko je moje rame. Nikomu neću praviti sjene Bez buke bi to bilo. Gospode, ne zaboravi mene, Ako to ti je milo. Ako Ti nije milo prisuće Takova odrpanca, Pusti, da bar na vratima kuće Čekam kog Tvojeg znanca. Da ga zamolim, da se za me moli. Ako… Pročitaj više »

fierufveirgebdfvneif
Gost
fierufveirgebdfvneif
6 mjeseci prije

Ovaj se pravi blesav ko fol ne zna da svijetom i Iranom upravljaju ovi koje kritizira a vjerojatno je i on te krvi.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Zariff je u pravu. Izrael prijeti Iranu zbog nuklearnog oružja a sam desetljećima ima nuklearno oružje izvan svakog sporazuma i kontrole.

iiiistina
Gost
iiiistina
6 mjeseci prije
Reply to  Max

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Dopuštanje bilo kakvom ludom vodstvu na Zemlji da uništi život na Zemlji pomoću nuklearnog holokausta također je blokirano, premda su Černobil i Fukušima bili dopušteni kao izazov za učenje i djelovanje političkog i kulturnog vodstva.
ovo je komentar sa više instance i sa više strana se naiđe da je nadzor prisutan….samo mi još nije jasno oko Sodome i Gomore=Hirošima Nagasaki a o Mohenjod’aro posebno kao i učinak “kovčega saveza” pa očito i tamo ima odmetnika i samovolje.
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

nessy
Gost
nessy
6 mjeseci prije

Zidovi ce dozvoliti kontrolu svojih nuklearnih postrojenja nikad, a atomsko oruzje ce unistiti odmah zatim.

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

Zato mi ovdje imamo https://youtu.be/zk4vd2CBEcE

Cia
Gost
Cia
6 mjeseci prije

Pa posto cionisti ubijaju irnace nepostojecim virusom ne trebaju im nuklearne bombe koje su nepostojece isto ko i virus

Jarilo
Gost
Jarilo
6 mjeseci prije

Iran je rekao istinu, samo mi svi znamo da nikakva međunarodna neće prisiliti Izrael da se odrekne nuklearnih bombi jer međunarodna zajednica i UN su sluge istih ljudi koji su stvorili Izrael. Stoga nema nikakvog smisla postavljati takve zahtjeve jer nikad se neće ostvariti.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik