Država članica NATO-a upozorava da nikada neće ići u rat protiv Rusije

Viktor Orban
59 komentara

Mađarski premijer Viktor Orban obećao je da Budimpešta nikada neće ratovati s Moskvom pod sadašnjom administracijom

Mađarski premijer Viktor Orban obećao je da se neće “boriti” protiv Rusije niti dopustiti da se zemlja uvuče u ukrajinski sukob sve dok je njegova vlada na vlasti.

Premijer je to rekao u petak tijekom intervjua za lokalni Kossuth Radio. Budimpešta vidi tekuća neprijateljstva između Moskve i Kijeva kao “blisku”, ali “vanjsku prijetnju”, objasnio je Orban. “Mi nismo u ratu, Mađarska nije u ratu s Rusijom i neće biti dok je ova vlada, sigurno ne”, rekao je premijer. Orban je također oštro osudio ratoborne izjave koje su neprestano davali “ljevičarski političari” koji su tvrdili da su njihove zemlje već “u ratu” s Rusijom. Premijer, međutim, nije naveo konkretne primjere takvih izjava.

”Kada lijevi političari govore da smo u ratu s Rusijom, sjedeći kod kuće u udobnoj fotelji, ne znaju o čemu govore. Smetnuli su s uma. ‘Mi smo u ratu s Rusijom’ izjava je koju si nitko zdrave pameti ne može priuštiti od Drugog svjetskog rata.”

Za razliku od drugih članica NATO-a i EU-a, Mađarska je zauzela neutralan stav o sukobu između Rusije i Ukrajine, koji je započeo u veljači 2022. Zemlja je odbila pružiti bilo kakvu vojnu pomoć Kijevu i čak je zabranila dotok oružja od trećih strana u Ukrajinu preko njenog teritorija.

Zemlja se također protivila proturuskim sankcijama EU-a, posebice onima koje štete njezinim vitalnim interesima, odnosno ograničenjima u područjima konvencionalne i nuklearne energije. Budimpešta je dosljedno tvrdila da ograničenja nisu ispunila svoje proklamirane ciljeve i da više štete EU nego Rusiji.

Istodobno, Budimpešta pruža humanitarnu pomoć ukrajinskim civilima koji su pogođeni krizom. Mađarska je također više puta pozvala na rješavanje sukoba diplomatskim rješenjem.

mađarskaNATOOrbanrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tako treba
10 mjeseci prije

Slazem se, rusija do drave !!!

Dux
10 mjeseci prije

Tako govori pravi domoljub i onaj koji čuva i poštiva tradiciju svoga naroda. Svaka čast Orbane, kamo sreće da ima više takvih ljudi na čelu država, sigurno do ovoga ne bi došlo.

Tomo
10 mjeseci prije

Pametan čovjek

C.F.
10 mjeseci prije

Madarska uplacuje clanarinu u NATO.
Madarska je odobrila ulazak Finske u NATO.
NATO je u ratu sa Rusijom
Madarska nije u ratu sa Rusijom

Pametnom dosta

Out
10 mjeseci prije

Orban ne zna kako sebi osigurati fotelju kad mu istekne mandat

Ivan
10 mjeseci prije

Ali ona svapska krmaca Ursula to jedva ceka..

Medo
10 mjeseci prije

Sta ce drugo fasisticki sljam reci. Isto govno kao i Putin.

Mladen S
10 mjeseci prije

Mađare su kroz povijest svak gazio ko plitak potok .Srbski umirovljenici su ih iscipelarili neki dan na Kosovu .Ajde Orbane ….Oće li Orban i ove godine opet ljetovati na Hvaru ili u Turskoj ?

hiber
10 mjeseci prije

Mađarska je blizu dogovora. Rusi ce dobiti Krim, Ukraina područje Mađarske, a Mađari se sele u domovinu svojih rođaka Hazara. Posteno.🤣🤣🤣

Antonio
10 mjeseci prije

Stochlomski sindrom…prvo su vas rusi guzili 50 godina , pobili a vi ih sada volite..to je za dijagnozu

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

.. neka sotonistička garda iz đavoljeg illuminatskog Vatikana ide u rat protiv Rusije i Putina, a njihove “podružnice” Engleska i Amerika za njima pa svi ostali pametni i mudri narodi neće trebati…………….

hiber
10 mjeseci prije

Debelog krkana je Moldavka odjebala kad joj je isao poljubiti ruku, otpilila je i Makrona, a otišla zagrljena sa Zelenskim. Ode Pridnjestovlje.

Grdi
10 mjeseci prije

Bravo Orban !! ….. nije rusija neprijatelj nego svabi i englezeri ………

Max
10 mjeseci prije

Orban je svjestan čovjek.

404
10 mjeseci prije

Još jedan tužan dan za rusofobe….
Ma pocrkajte više… dabogda….😁

Motorola
10 mjeseci prije

Bravo Mađari. Imate velika muda, za razliku od ovih balkanskih uškopljenih ovaca..

Ivan
10 mjeseci prije

A hajde sad upitajte budaletinu Plenkovica bi li on usao u rat? Objerucke..

Prazni džepovi
10 mjeseci prije

Čovjeku Orbanu su nacionalni interesi njegovog naroda na prvom mjestu , a naš dezerter kad se stvarala HR nemore shvatit šta je to.

Karma
10 mjeseci prije

Madjari su narod i kultura ne vazalska gamad. Bravo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI