Eksplozija potresla glavni ruski plinovod

Eksplozija u Rusiji
26 komentara

Tri su osobe poginule u incidentu u središnjoj Rusiji, a najmanje je jedna ozlijeđena, kažu lokalne vlasti

Eksplozija je potresla naftovod u ruskoj Republici Čuvašiji nekoliko stotina kilometara istočno od Moskve, uzrokujući veliki požar, rekli su lokalni dužnosnici. U incidentu duž rute, koja se koristi za transport energije u Europu, poginule su najmanje tri osobe, a još jedna je ozlijeđena, dok su cijene plina u Europi skočile.

Tiskovna služba lokalne uprave rekla je da se eksplozija dogodila duž naftovoda Urengoj-Pomary-Užgorod. Dodano je da je operativna tvrtka izvodila radove na održavanju cjevovoda prije izbijanja požara. Od troje mrtvih i jednog ozlijeđenog, “svi su radili na plinovodu”, potvrdila je lokalna hitna služba. Regionalna uprava ruskog Ministarstva za izvanredne situacije ranije je rekla da je požar izazvalo curenje plina u podzemnom cjevovodu u blizini sela Yambahtino. Dodalo je da je na mjesto događaja poslalo nekoliko vatrogasnih ekipa.

Oleg Nikolaev, čelnik Čuvaške Republike, istaknuo je da se plinovod koristio za isporuku energije u Europu, a sada je blokiran s dvije strane.

Na video snimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se veliki vatreni stup koji se uzdiže iznad obližnjih zgrada. Telegram kanal Mash izvijestio je da su mještani rekli da su temperature u blizini mjesta događaja bile toliko visoke da nisu mogli prići svojim domovima.

Incident je potaknuo skok cijena plina u Europi, premašivši 1.250 dolara za tisuću kubičnih metara, prema podacima burze ICE. Plinovod služi kao ruta za transport prirodnog plina iz zapadnog Sibira u Europu preko Ukrajine.

Cjevovod od 4500 km prelazi granicu između dviju zemalja u regiji Kursk u gradu Sudzha, koji ostaje jedina točka kroz koju plin još uvijek teče u Europu preko Ukrajine usred borbi između snaga Moskve i Kijeva.

eksplozijagasovodincidentrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bor3
1 godina prije

Plinovod ispod Baltika, ubojstvo Darije Dugin, pokusaj atentata na ruskog diplomata u Central African Republik…sad ovaj plinovod, neprekidni pozari po Rusiji…zasto zapad ne legalizira terorizam?

1 godina prije

Da li je itko sluzbeno optužen i uhićen za dizanje u zrak sjevernog toka 2??hoce li netko biti sluzbeno optužen i uhićen za dizanje ovog plinovoda u zrak??Europa ima karcinom i umirati Ce neko vrijeme..hvala.

giovani
1 godina prije

Namjerno.

hogar strašni
1 godina prije

kako skočile cijene plinau eu? pa zar eu ne kupuje plin od svojih saveznika preko atlantika?

Lucija, prva
1 godina prije

Da, pa?

Koliko je meni poznato, Ukrajinci su zatvorili jedno čvorište u Ukrajini.

Možda ga otvore za EU (😄).

Ispravite me, mislim da ide više cijevi plinovoda kroz Ukrajinu…?

Ovakve stvari se događaju i slučajno.
A da ne pričamo što se događa zadnjih 10 mjeseci.

Max
1 godina prije

Sabotaža.

tihobl
1 godina prije

Putin o zapadnoj vojnoj vjezbi:

“Наше искуство у војној операцији би требало да буде основа за озбиљну реконструкцију војске и даљих војних вежби. Они који су се посебно истакли током операције требало би да брзо буду унапређени, а њихово искуство искоришћено за обуку нових кадрова”.

Mrčikola
1 godina prije

Mešetari i crnoberzijanci..?
Crni Rok, možda..?😁

Lucija, prva
1 godina prije

Tako je !!!
Mi za to imamo domaće ljude !!
Pa plin ide za siću Talijanima.
Nafta Mađarima…

A ljude se vrlo zgodno ubijalo protokolima za kovid. Remdesvirom i tako to.

Jomla
1 godina prije

U Rusiji imaju masu petokolonaša! To je činjenica, možemo reći aksiom! Od onih koji su samo glupi do onih koji su bogati i glupi, jbg… 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI