Elon Musk daje potporu na sredini mandata

Elon Musk
12 komentara

Milijarder i stručnjak na polju tehnologije vjeruje da su neovisni birači ti koji “zapravo odlučuju” tko je glavni

Vlasnik Twittera Elon Musk pozvao je nezavisne birače u SAD-u da podrže Republikansku stranku uoči izbora na sredini mandata u utorak, tvrdeći da je “podijeljena moć” najbolji način da se obje stranke drže pod kontrolom.

U tweetu obraćajući se “neovisno orijentiranim glasačima” u ponedjeljak, Musk je napisao da “preporučuje glasovanje za republikanski Kongres, s obzirom na to da je predsjedništvo demokratsko”.

Milijarder, izvršni direktor Tesle, zaključio je da “podijeljena moć obuzdava najgore ekscese obiju strana”. U sljedećem tweetu, Musk je rekao da budući da “tvrdokorni” republikanci i demokrati “nikad ne glasaju za drugu stranu”, nezavisni glasači su “oni koji zapravo odlučuju tko je glavni”.

Musk je ranije donirao i republikancima i demokratima, a sebe je nazivao svime, od “socijalista” preko “umjerenog” do “socijalno liberalnog i fiskalno konzervativnog”.

Prethodno je obećao da će glasati za republikance u svibnju. Tada je priznao da je u prošlosti “većinom glasovao za demokrate”.

“Nisam siguran, možda nikad ne bih glasao za republikanca, samo da bude jasno. Sada na ovim izborima, hoću”, rekao je za podcast All-In.

Ankete pokazuju da je Republikanska stranka spremna ponovno osvojiti kontrolu nad Zastupničkim domom na izborima u utorak, dok se za Senat pretpostavlja da će biti izmjenjivač. Najnovija podrška dolazi samo tjedan dana nakon što je južnoafrički milijarder kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Musk je rekao da je njegov cilj kupnje platforme bio zaštititi slobodu govora na internetu, što je pitanje koje GOP često zagovara. U petak se američki predsjednik Joe Biden obrušio na Muska, rekavši da on sada kontrolira platformu koja “bljuje laži po cijelom svijetu” i požalio se da “u Americi više nema urednika”.

IzboriMuskSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
1 godina prije

Ironija je da Biden kaže – kontrolira platformu koja “bljuje laži po cijelom svijetu”.. a oni su ti koji lažu, varaju i ubijaju što ostale, već i svoje ljude.. Istina njemu smeta, jer ako se istina proširi nece vise biti plandemije, rata, ali i njih!

Tupko Glupko
1 godina prije

Prekjučer izašao članak na portalu Logično gdje čelnik tvrtke za sigurnost i integritet tvrtke Twitter Yoel Roth tvrdi da su otkazi u Twitteru najmanje utjecaja imali na osoblje za moderiranje na prvoj liniji, naglašavajući da je tim odgovoran za praćenje i sprječavanje dezinformacija i štetnog sadržaja na platformi ostao uglavnom netaknut, te da će borba protiv dezinformacija na platformi ostat će glavni prioritet za Twitter.
Isti cilj istaknuo je i novi vlasnik tvrtke, milijarder Elon Musk, u vlastitom tvitu. 

Niko
1 godina prije

“Glasajte za republikance” – ne znam baš koliko je on za podjeljenu moć. Sigurno ne bi ljudima rekao da glasaju za demokrate da je Trump na vlasti. Logično je da je Musk za stranku koja se bori protiv povećanja poreza bogatima.

Max
1 godina prije

Dosadan je ali nije glup.

1 godina prije

….nama je dostupno odabrano za dostupnost…stoga polako sa zaključcima…. i prilog: Sada kada je završio kupnju platforme i prozvao se “Chief Twit”, Elon Musk skida masku. Umjesto da pretvori Twitter u platformu za slobodu govora, Musk se odmah priklonio globalističkoj eliti i nagovijestio da će se još oštrije od svojih prethodnika obračunati s takozvanim “govorom mržnje”, te da će provoditi politiku “nulte tolerancije” na sadržaj koje će odabrana grupa moderatora smatrati uvredljivim. Budimo iskreni, svi znamo što znači “govor mržnje”. To je svaki govor koji nije podržan i u skladu s narativom globalističke elite. To je način da se ušutka neslaganje i kontrolira krdo. ….Za one koji su obraćali pozornost na ono što se stvarno događa iza kulisa, Muskovo ponašanje ne bi trebalo biti iznenađenje. U stvarnosti, Musk je daleko od samostalnog, neovisnog „ovna“ kakvim se predstavlja. Mnogi ljudi ne shvaćaju da je Musk 2008. godine bio mladi globalni vođa… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI