Erdogan je izrazio uvjerenje da se između Rusije i Ukrajine može uspostaviti pravedan mir

Erdogan
13 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan održao je događaj pod nazivom Poslovna večera. Na ovaj događaj bili su pozvani strani veleposlanici i drugi zaposlenici diplomatskih misija.

Tijekom obraćanja uzvanicima, turski predsjednik dotaknuo se i teme oružanog sukoba u Ukrajini. Erdogan je rekao kako je uvjeren da se između Rusije i Ukrajine može uspostaviti pravedan mir.

“Postizanje pravednog mira dat će stranama priliku da na adekvatan način izađu iz postojeće situacije, izvodeći cijelu regiju iz vrtloga u kojem se našla,” kaže turski predsjednik.

Prema riječima turskog predsjednika, koji se priprema za sudjelovanje na izborima, u stalnom je kontaktu i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim.

Tijekom istog govora, turski predsjednik pozvao je na “momentalnu” reformu Vijeća sigurnosti UN-a. Prema Erdoganu, Vijeće sigurnosti UN-a mora biti inkluzivno kako bi “cijela svjetska zajednica mogla riješiti akutna pitanja”.

“Današnja zakulisna verzija rada Vijeća sigurnosti, kada samo pet država odlučuje o sudbini svijeta, neprihvatljiva je.”

Prema Erdoganu, broj stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a trebao bi se barem udvostručiti. Naravno, prema Erdoganu, Turska također treba postati stalna članica Vijeća sigurnosti.

Ove se izjave teško mogu smatrati drugačije nego predizbornim PR-om.

MirrusijaTayyip Recap Erdoganturskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 godina prije

Jel na večeri bio prisutan i američki veleposlanik?

Max
1 godina prije

Teško.

tihobl
1 godina prije

Бивши шеф ЦИА Џејмс Олсон:

“Ако Путин остане на власти, биће дуг рат јер неће одустати. Верујем да ће бити склоњен са власти или убијен. Не бих искључио убиство. И то ће бити крај рата. Мислим да је вероватније убиство Путина него војни пораз”.

tihobl
1 godina prije

У Краматорску је дошло до поплаве због уништења преливне бране на резервоару
Посматрачи са предњих позиција руске војске јављају да су поплављени и најдубљи положаји украјинских трупа – ровови, земунице, складишта муниције.

Roky
1 godina prije

Hahaha da se covjek odvali kakve ti gluposti valjas.

Eto
1 godina prije

Erdogen I tihobö su mudro ljudi,
Iako im ideje ne prolaze u suvremenom svijetu, nije njihovim krivnja, svijet je cudan

Lucija, prva
1 godina prije

Ne bih im ovo savjetovala.
Nije pametno ni u jednom pogledu.
Naročito Avdejevku.

Tko je ovo naredio?
Sibir.

Noname
1 godina prije

U Kijevu se raspravlja o lukavom planu kako se Ukrajina može infiltrirati u NATO ako savez odbije dati članstvo toj zemlji. Ukrajinske vlasti razmatraju ideju o konfederaciji s Poljskom radi sigurnosti. Neki ukrajinski dužnosnici bliski predsjedniku Volodimiru Zelenskom raspravljaju o mogućnosti ujedinjenja Ukrajine i Poljske radi sigurnosti. U Kijevu je vide kao neku vrstu države konfederacije, modernu verziju nekadašnje Zajednice, pišu ukrajinski mediji. Pretpostavlja se da će se to ujedinjenje dogoditi ako Ukrajina ne bude primljena u NATO. Time će Kijev zapravo natjerati savez da u svoj sastav uključi Ukrajinu. Uostalom, Poljska je članica NATO-a, a ako se ujedini s Ukrajinom, onda će i na nju tehnički vrijediti jamstva kolektivne sigurnosti. Valja napomenuti da se upravo danas predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky sastao sa svojim poljskim kolegom Andrzejom Dudom u Varšavi. Tamo je izjavio da nakon završetka sukoba Poljska i Ukrajina neće imati granice. Duda je ranije i sam davao slične… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI