EU dogovorila novi sporazum s SAD-om o razmjeni podataka o građanima SAD

Podatci
14 komentara

Čini se da globalisti nikako ne odustaju od uvođenja svoje globalne države potpune kontrole. Nakon što su im već dva pokušaja propala na sudu, EU i SAD sada žele napraviti novi sporazum o razmjeni podataka o građanima. Naravno ne sumnjamo da su se ovaj put bolje pripremili, da izbjegnu sve legalne zakučice, i kako je ovo uvod u globalnu vakcinacijsku karticu, koja im je otpočetka glavni cilj.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Biden najavili su “načelni sporazum” o novoj razmjeni podataka između EU-a i SAD-a. U biti to znači da je EU spremna prodati podatke svojih građana Bidenskoj administraciji. A građane EU-a nitko nije ništa pitao.

Austrijski odvjetnik Max Schrems, koji je 2015. postigao poništenje sličnog Orwellovskog sporazuma o sigurnoj luci, nakon čega je uslijedio onaj o Privacy Shieldu 2020., najavio je da će još jednom iznijeti predmet pred Sud EU.

Prijašnje pokušaje poništio je Sud Europske unije (CJEU) jer nije uspio zaštititi europske korisnike interneta od kršenja njihove privatnosti od strane američkih multinacionalnih kompanija.

Schrems i njegova udruga za zaštitu podataka NOYB rekli su: “Već smo 2015. imali čisto politički dogovor koji nije imao pravnu osnovu. Koliko čujem, mogli bismo igrati istu igru ​​i treći put. Dogovor je očito bio simbol koji je Von der Leyen željela, ali nema podršku među stručnjacima u Bruxellesu, jer se SAD nisu povukle. Posebno je užasno to što je SAD navodno iskoristio rat protiv Ukrajine da pogura EU po tom gospodarskom pitanju.

“Za konačni tekst trebat će više vremena, nakon što on stigne, mi ćemo ga detaljno analizirati zajedno s našim pravnim stručnjacima iz SAD-a. Ako nije u skladu s pravom EU-a, vjerojatno ćemo ga mi ili neka druga skupina osporiti. Na kraju će Sud pravde odlučiti treći put. Očekujemo da će se ovo vratiti na Sud u roku od nekoliko mjeseci od donošenja konačne odluke.”

Za sada je posljednja objava isključivo političke namjere i nije dostavljen tekst koji bi se mogao analizirati. Što se tiče NOYB-a [kratica za ”nešto što se tebe ne tiče”], takav tekst još ne postoji i trebat će mu nekoliko mjeseci da se izradi.

Vjerojatno se to podrazumijevalo pod “načelnim sporazumom”: odvjetnici još uvijek moraju pronaći načine da zaobiđu prepreke koje je postavio Sud pravde (CJEU). Unatoč dvogodišnjim raspravama do sada nije doneseno nijedno rješenje.

Prema NOYB-u, SAD ne planira mijenjati nikakve zakone o nadzoru, već se radije koncentriraju na jamstva izvršne vlasti (koristeći jezik EU-a poput “proporcionalnosti”). Nejasno je kako bi to na daljinu prošlo test od strane CJEU-a, budući da je CJEU već smatrao da američki nadzor nije “razmjeran”. Prethodni sporazumi su dvaput propali u tom pogledu.

Čini se da nema ažuriranja Privacy Shielda koji se koristi za komercijalnu upotrebu podataka, unatoč stupanju na snagu Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka (GDPR).

Svaki novi dogovor ne bi bio bilateralni sporazum, već izvršna odluka Europske komisije koju bi prvo morao pregledati Europski odbor za zaštitu podataka (EDPB). Ovaj se postupak može pokrenuti tek kada postoji zakonski tekst. Stvarna “odluka o adekvatnosti” bi stoga trebala barem nekoliko mjeseci.

Tvrtke stoga ne mogu koristiti dogovor dok se on formalno ne donese, dok će se svaka odluka osporiti na Europskom sudu pravde. NOYB je rekao da očekuje da će uskoro moći vratiti bilo koji novi sporazum koji ne ispunjava zahtjeve prava EU-a u Sud Europske unije putem, na primjer, građanskih parnica i preliminarnih zabrana. Sud Europske unije može čak poduzeti preliminarne radnje ako je dogovor očito prekršio prethodne presude.

Općenito, politička najava bez popratnog teksta, za sada je stvorila još veću pravnu nesigurnost.

“Za žaljenje je što EU i SAD nisu iskoristili ovu situaciju da bi postigli sporazum o ‘bez špijuniranja’, s osnovnim jamstvima među istomišljeničkim demokracijama. Obična poduzeća suočavaju se s više godina pravne nesigurnosti”, rekao je Schrems.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, koji je ugostio američkog predsjednika Joea Bidena u kontekstu ukrajinske krize, potvrdio je da je postignut dogovor o prijenosu osobnih podataka europskih korisnika interneta u SAD.

Sastanak Vijeća za trgovinu i tehnologiju SAD-a, koji je zakazan za svibanj, koristit će se kao “ujedinjeni” ovan protiv Rusije u podatkovnoj ekonomiji.

Čini se da Sjedinjene Države ne odustaju ni na koji način, dok je Europska unija jednostavno smanjila svoje zahtjeve kako bi objavila “novi” dogovor.

IZVOR: freewestmedia.com

euGlobalna kontrolaKontrolaOsobni podatciSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
1 godina prije

Kakve to ima veze kada američki državljanin ne može biti isporučen ili suđen na ICTY u HAgu.

Max
1 godina prije

TO je naš rat

Oli
1 godina prije

Oni se igraju a mi će da najebemo

Oli
1 godina prije

Oni se igraju mi će da najebemo

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Mi jos samo trebamo biti idioti koji ce u ovo povjerovati, obzirom da u SAD postoje osobe ciji identitet je tajna i za FBI i za CIA.

1 godina prije

oni se ne bave apsolutno nicim drugim osim da stanovnistvu otezaju zivot.hvala.

1 godina prije

Ovaj komentar jednog zapadnjaka toliko mi se svidio, da sam ga morao prevesti: “Danas smo svjedoci kako Europska unija odustaje od slobode i nezavisnosti u koju je nekada vjerovala i na kojoj je prvobitno utemeljena. Ono što sve više vidimo u ovom trenutku je potpuno potčinjavanje evropskog samoodređenja diktatu Sjedinjenih Država i Britanije. Nijedna od tih zemalja nije članica Evropske unije, ali ironično, kao članice NATO-a, obje trenutno diktiraju vanjsku, ekonomsku i energetsku politiku EU kao da je posjeduju. Vojni i ekonomski fijasko koji doživljavamo ovdje u Evropi u ovom trenutku su efekti i posljedice “diktata” navodno “odbrambenog” vojnog saveza, odnosno NATO-a, umjesto jasno definisane i strukturirane evropske politike za gore opisane oblasti, zasnovano na nezavisnom evropskom procesu donošenja odluka. Dakle, jasno prepoznatljive vojne strukture nameću svoju politiku civilnim vladama. Umjesto da slijede naređenja, ove kolektivne vojske sada izdaju svoja naređenja širom Evrope. Shodno tome, Evropa je zapravo postala vojna… Čitaj više »

tuf
1 godina prije

Ali ni to nije sve. Europska komisija ovih dana poziva na obnovu “pregovora” s SAD-om oko TTIP-a kojeg je na našu (doduše kratku) sreću obustavio Trump.

Tristan
1 godina prije

Oni jednostavno ne staju, sa svojim agendama. Idu, dok ne prođe. Njih se na fini način ne može zaustaviti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI