”EU nije odobrila ruski Sputnik V zbog pritiska odozgor.”

EU-Sputnik V
32 komentara

Rusko cjepivo Sputnik V za Covid-19 još uvijek nije registrirano u Europskoj uniji, zbog političkog pritiska, koji dolazi od strane čelnika bloka. To je rekao Sergej Nariškin, šef državne vanjske obavještajne službe (SVR).

U gostovanju na nacionalnoj televiziji, glavni ruski špijun rekao je da Europska agencija za lijekove (EMA) “odugovlači” zbog utjecaja koji dolazi s vrha EU, a ne zbog istinske znanstvene zabrinutosti.

“Ne želim kriviti stručnjake Europske agencije za lijekove”, rekao je Nariškin. “Ali pouzdano znamo da je ovo odugovlačenje povezano sa signalima koji dolaze od strane čelnika Europske unije.”

EMA već neko vrijeme proučava Sputnik V i započela je službenu provjeru cjepiva u ožujku. Međutim, regulator polako donosi odluku, unatoč objavljenim istraživanjima koja pokazuju kako je cjepivo jednako dobro ili bolje od registriranih EU cjepiva. Ruski fond za izravna ulaganja, koji je financirao razvoj Sputnika V, tvrdi da su istraživanja pokazala učinkovitost do 97,6 % u onome što je nazvao “studijom iz stvarnog svijeta.” Procjena objavljena u veljači u britanskom medicinskom časopisu The Lancet pokazala je učinkovitost od 91,6 %.

Najnovije optužbe dolaze dan nakon što je Nariškin tvrdio da EU priprema kampanju novih kleveta i optužbi protiv Rusije, rekavši pritom da Bruxelles želi optužiti Moskvu za poticanje pokreta protiv cijepljenja u inozemstvu.

U ožujku je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da inozemni interes za Sputnik V raste, unatoč onome što je nazvao “namjernom diskreditacijom” i “izravnim izmišljotinama,” usmjerenim protiv ruskog cjepiva.

COVID-19Sputnik V
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
enkol
2 godine prije

Zapad danas sve koristi u vojne svrhe protiv Rusije.

happy trigger
2 godine prije

Sramota američke podguzne mušice su zaboravili ko ih je spasio od austurijskog kaplara i korzikakanskog generalisimusa …..idemo svi na brisel sa crvenim zastavama …..tako možemo dvije glave zmaju odrezat natou i eu vazalima ili malo pogurat muslimane iz brisela kojih ima više nego belgijanaca pa nek odrade za smještaj,hranu i socjalnu pomoč koji izdašnno dobivaju

Tupko Glupko
2 godine prije

Makro preko Velike Bare je rekao svojoj k*rvi da ne prima ništa rusko.
Može ga primiti samo od Bilderberškog komiteta odobrenih.

Davor drugi
2 godine prije

“Ali pouzdano znamo da je ovo odugovlačenje povezano sa signalima koji dolaze od strane čelnika Europske unije.”
Pa ne mogu Rusi optuživati ni čelnike EU, nisu ni oni krivi.
Nisu ni oni to sami ni svojom voljom napalravili, i njima je zapovjeđeno kako i sto moraju napraviti…, a kad bil nešto kaže, to tako mora i biti.

2 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Kinžal
2 godine prije

Cela priča je vrlo prosta. Zapad, predvođen vladom iz senke odavno je isplanirala pandemija. Probni baloni su bili sa ptičijim i svinjskim gripom. Rusija je to znala i odabrala put indirektne konfrontacije. Prihvatili su igru ali sa alternativom u vidu svoje vakcine koja nije genetički modifikovana. Zapad nije očekivao takav korak i zatečen je. Pošto im ne pada na pamet da kažu istinu o pandemijom a Rusija im uvažila klipove u točkove svojom vakcinom, ostalo im je da krajnje pogonom propagandom probaju da izbace rusku vakcinu koja im kvari planove. To objašnjava i situaciju u Rusiji. Ovde nije bilo zatvaranja naroda, ograničenja kretanja, nametanja vakcinisanja i svega što zapad radi. Treba samo povezati neke detalje u kontekstu broja američkih bioloških laboratorija po svetu i tragova kemtrejlsa nad Evropom i novih sojeva virusa. Za mnogo godina boravka u Rusiji, nisam video ni delić kemtrejlsa na nebu nad Rusijom koliko sam video… Čitaj više »

Emiliano Zapata
2 godine prije

Krivo ste napisali,naime trebalo je napisat da pritisak dolazi odozdo (tamo gdje je vjecni oganj, patnja, krici, vatra, uzarena lava i rogonja)

iorwrivwretgweorgfwu
2 godine prije

Pa zato što žele zombizirati 500 milja resursa mrna programima.

Jednostavno receno
2 godine prije

Nebih se složio haha. U eu je sve pošteno i transparentno kao u bih.

tuf
2 godine prije

Najbolji dokazi koliko EU iskreno mari za svoje građane su upravo ovakvi primjeri, gdje bi radije žrtvovala i 100 milijuna stanovnika (da se dogodi prava epidemija) nego dopustila korištenje proizvoda iz nepodobnih država. I onda se još čude neovisnim odlukama Mađarske, Italije, Austrije? A Rusiju optužuju za neslogu i širenje razdora? Pogledajte se u zrcalo, licemjerni psihopati!

Slonica
2 godine prije

Kako tumačiti da Srbija proizvodi Sputnik i sprema isporuku, a Hr najavljuje proizvodnju Pfizer-a.
Netko će omastiti brk….ili će se sva proizvodnja pretvoriti u pogon cjepiva??

Praetorian
2 godine prije

Ako bih ikada morao, uzeo bih rusko, jer je dokazano najmanje stetno i opasno

tabula
2 godine prije

Čudna neka demokracija. Vakcina bi služila upravo za liječenje i spašavanje demosa, ali kada je politika (politikantstvo) u pitanju, onda za “više ciljeve” politike EU mediokriteta, demos može i da krepa.

Toni
2 godine prije

Pre bih rekao da je to pritisak “saza(pa)da”, tj. prekookeanski.

medo1
2 godine prije

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da neki strani neprijatelji zemlje sanjaju kako će otkinuti komade golemog teritorija ruske zemlje, upozoravajući da će im Moskva “izbiti zube” ako ikad pokušaju. U snažnim primjedbama tijekom sastanka s dužnosnicima, ruski je predsjednik napomenuo da inozemni napori za obuzdavanje Rusije datiraju stoljećima. “U svim vremenima dogodilo se isto: kad je Rusija ojačala, pronašli su izlike da koče njen razvoj”, rekao je Putin, navodeći kako su neki kritičari Rusije koje nije imenovao tvrdili da je nepravedno da zadrži svoje goleme prirodno bogatstvo samo za sebe. “Svi nas žele ugristi ili odgristi nešto od nas, ali oni koji bi to htjeli trebali bi znati da bismo im izbili zube kako ne bi mogli ugristi”, rekao je ruski čelnik. “Razvoj naše vojske jamstvo je toga.” ……………. Kremlj je modernizaciju oružanih snaga zemlje stavio u prioritet usred napetosti u odnosima sa SAD-om i njihovim saveznicima. Veze Rusije… Čitaj više »

gigi pinna
2 godine prije

Znam, znam – vi ste antivakseri, samo dok nisu u igri ruska ili kineska cjepiva.

Deda Pera
2 godine prije

Ako je za zapedne vakcine, vreme za proveru i odobrenje bilo 3 nedelje onda ovo ipak nije prica samo o zdravlju.

Nevio
2 godine prije

Kod Suputnika V je osnovni problem što je vrlo malo doza cjepiva primjenjenih u samoj zemlji nastanka
Do danas samo 25 milijuna doza
Takodjer samo 10 milijuna Rusa su dobili 2 doze tj oko 7 %
Zato već tjednima broj novozarazenih stagnira od 8 do 9 tisuća dnevno i mrtvih oko 300 do 400 dnevno
Mnoge zemlje koje su bile puno gore prije mjesec dva sada su u boljoj poziciji zahvaljujući bržem cjepljenju

Karma
2 godine prije

KAD BI SE KABALA I SVI NJENI BOLESNI ANALNI UVLAKACI MASONI POSLALI RECIMO NA MARS PLANETA BI ZIVJELA U SKLADU S PRIRODNOM FREKFENCIJOM 1.
PLANETA I LJUDI OSVJESCENI SU SVE SVJESNIJI TOGA I DOBRO CE POBJEDITI ZLO. EU KOMISIJA JE ZLO. POLITIKA VODI MEDICINU. ZLO. ODLAZITE. KRAJ EU.

dobagan rogić
2 godine prije

EU komisija je prdež a NATO je drek!

marija jurišić
2 godine prije

europska unija nije samostalna za sve se mora pitati washigton

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI