EU se sprema uvesti “kazne za kibernetičke napade”

Kibernetički napad
6 komentara

U svjetlu višemjesečnih optužbi o navodnim vanjskim uplitanjima u izborne i druge procese u zemljama Europske unije, Bruxelles je počeo pripremati pravila za zajednički diplomatski odgovor na kibernetičke napade. Odluku je priopćilo Vijeće Europske unije.

Napominje se da je EU zabrinuta zbog sve većih “mogućnosti i težnji državnih i nedržavnih aktera da postignu svoje ciljeve zlonamjernim kibernetičkim aktivnostima”.

“Dokument predviđa stvaranje okvira za zajedničke diplomatske reakcije i dio je pristupa EU da se diplomacijom pridonese sprečavanju sukoba, smanjenju kibernetičke nesigurnosti i povećanju stabilnosti u međunarodnim odnosima”, navodi se u priopćenju .

Naglašava se kako odgovor Europske unije na kibernetičke napade uključuje i restriktivne mjere, ako bude potrebno.

U tom smislu, “EU potvrđuje svoju predanost rješavanju međunarodnih sporova u kibernetičkom prostoru mirnim sredstvima”.

kibernetički napadimjerezakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Sad sam vidio da se predviđa i uvođenje sankcija na razini EU, ali protiv koga?

Imenjak
6 godine prije

ne kuzim, jel to ukljucuje i NSA?

tuf
6 godine prije

Dušu dalo za false flag-ove. Kada želiš nametnuti svoje interese, provesti svoju politiku ili izvršiti agresiju na neku državu – napraviš simulirani cyber napad na pokoju bolnicu, električnu mrežu i sve na što su ljudi osjetljivi. Time dobivaš legitimnu dozvolu iritiranog naroda za provođenje akcija. Skraćeno – generiranje umjetne prijetnje.

subaru
6 godine prije

Tek če svijet da vidi te “jewropske vrijednosti”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI