EU zabranjuje Rusima pristup kripto tržištu

Kriptovalute
14 komentara

Nove sankcije zabranjuju sva plaćanja europskim pružateljima kripto usluga

EU je uvela opsežnu zabranu pružanja kripto usluga Rusima kao dio svoje osme runde sankcija, koje su odobrene u četvrtak. Novom mjerom pojačavaju se ograničenja koja su bila na snazi od travnja. “Postojeće zabrane kripto imovine pooštrene su zabranom svih novčanika, računa ili skrbničkih usluga kripto imovine, bez obzira na iznos novčanika (ranije je bilo dopušteno do 10.000 eura (9.900 dolara),” stoji u objavljenom priopćenju za javnost. na web stranici Europske komisije. Nakon što su Visa i Mastercard napustili rusko tržište početkom ove godine, a neke su banke bile isključene sa SWIFT-a, kriptovalute, posebice Stablecoin USDT, postale su jedan od najpopularnijih načina za Ruse da prebace novac u inozemstvo.

Operateri kripto usluga sa sjedištem u EU možda će morati prestati obrađivati transakcije s Rusima, osim ako klijenti nisu rezidenti u bloku, napisao je Forbes Rusija u četvrtak. Platforme izvan EU mogle bi slijediti primjer, upozorio je Forbes Rusija. Nakon što je blok u travnju uveo ograničenje od 10.000 eura, Binance registriran u SAD-u, jedna od najpopularnijih burzi među Rusima, usvojila je istu mjeru.

euKriptotržištarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

Nije li sama ideja kripto valuta bila bazirana na tome da država odnosno režimi i vladajuće globalnističke financijske oligrhije ne mogu nad njima imati kontrolu? Nisu li kripto valute trebale omogućiti neovisnost o njima? Nisu li kripto valute trebale spriječiti upravo ovo o čemu ovaj članak piše?

Nislija
1 godina prije

Rusi se vrate u svoju jazbinu plate odstetu i prica zavrsena ovako evo i srbi ostaju u getu zbog njih , nema plina nema nafte a ide zima.

Promatrac
1 godina prije

Svaka čast da ste napokon napisali “kripto imovina”, Aleluja!

Nekoime
1 godina prije

Još jedna genijalna sankcija, koja će marginalno okrznuti rusiju, ali značajno doprinijeti jašanju trgovine u svim valutama osim dolara i eura. Rusi bi najveću uslugu Europljanima napravili kada bi raznijeli Bruxelles.

Max
1 godina prije

Kriptovaluta je magla.

alexosijek
1 godina prije

Naravno da možeš zaštiti svoju kripto valutu, naravno da je ovo još jedna od čudnih sankcija koje su postale stalne za EU….mi imamo veći problem sa sigurnošću zbog propuštenih sistemskih greški koje nisu godinama niti pokušane biti popravljene. Samo, ne kužim čemu kripto danas, ako živiš u Europi i imaš nemaš nešto puno novaca ili trguješ sa sličnima na drugim kontinentima. Ako dođe do nestanaka struje definitivno će doći do problema, a zapadne poslužitelje je uvijek moguće zaobići…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI