Evangelistički hrišćani doniraju skloništa od bombardovanja Izraelcima usred kontinuiranih raketiranja Hamasa

Israel proturaketni sistem
73 komentara

Neprijateljstva, pokrenuta prošle sedmice u pozadini usijanog arapsko-izraelskog sukoba, nastavljaju se između Izraela i palestinske militantne organizacije Hamas, dok su strane tokom proteklog vikenda pojačale svoje stalne potresne napade jedni protiv drugih.

Evangelistički hrišćani iz nekoliko zemalja prikupili su sredstva za obezbjeđivanje devet mobilnih skloništa od bombardovanja za izraelske zajednice u blizini pojasa Gaze koje su sada pod jakom raketnom vatrom koju je pokret Hamas pokrenuo sa teritorije Gaze, izvjestio je u ponedeljak Jerusalem Post. Očekuje se da će pomoć biti isporučena u narednih nekoliko dana.

Prema izvještaju, još šest skloništa takođe će kasnije biti isporučeno Izraelcima koji žive u blizini izraelsko-libanske granice.

„Hrišćani širom svijeta sada žele da učine nešto pozitivno da pomognu Izraelu. Oni se mole i zalažu se za Izrael u svojim zemljama, ali osjećaju da je ovo nešto što mogu učiniti da zaista daju doprinos sigurnosti i miru u Izraelu“, izjavio je David Parsons, potpredsjednik ICEJ i visoki međunarodni portparol.

Parsons je rekao da će pomoć, koja bi trebala umanjiti žrtve, Hamasu pokazati da nema smisla „napadati Izrael”. Portparol je takođe napomenuo da će najveći dio skloništa biti dodijeljen vrtićima, školama, bolnicama i drugim civilnim ustanovama koje nisu adekvatno opremljene.

Prema njegovim riječima, njegova organizacija prikupila je dodatni novac kako bi obezbjedila još skloništa, jer se čini da se situacija uskoro neće popraviti.

„Izraelski stanovnici u pojasu Gaze imaju samo nekoliko sekundi da dođu do sigurnosti i više puta su nam rekli da ova skloništa zaista spašavaju živote. Takođe su ovim porodicama koje žive u dometu vatre donijela mir u glavi koji im je potreban da ostanu na mjestu i vode svoj svakodnevni život uprkos stalnoj raketnoj prijetnji, “kaže predsjednik ICEJ dr Jurgen Buhler.

Buhler je tvrdio da evangelistički hrišćani širom svijeta žele da učine sve što mogu „da bi bili solidarni sa Izraelom tokom ovih teških dana“.

Druge organizacije su doprinijele humanitarnoj pomoći izraelskim žrtvama granatiranja, uključujući Međunarodno udruženje hrišćana i Jevreja.

Palestinci u pojasu Gaze takođe su dobili pomoć, uključujući 40 tona hrane, lijekova i ćebadi koje je prošle nedelje naručio marokanski kralj Mohammed VI.

Izraelsko-palestinski sukob eskalirao je prošlog ponedjeljka, nakon što su u istočnom Jerusalimu u blizini džamije al-Aqsa izbili neredi nakon što je izraelski sud odobrio deložaciju nekoliko arapskih porodica iz njihovih domova u naselju Sheikh Jarrah.

Prema IDF, preko 3.000 projektila ispaljeno je iz pojasa Gaze prema Izraelu i presreli su oko 1.210. Nastavljena neprijateljstva rezultirala su žrtvama na obje strane, približno 10 ljudi je ubijeno u Izraelu, a 50 je teško povređeno, dok se broj žrtava u pojasu Gaze približava 200, navodi Al Jazeera.

EvangelistiIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
moshe
2 godine prije

a ukopat će ih tutmosis

spark
2 godine prije

U Sirijskom ratu hamas je stao na stranu islamističke zločinačke države ISIS i protiv Sirijskog naroda, o čemu se pisalo na ovom portalu.
Palestinci spaljuju sinagoge na zapadnoj obali.

Sardelino
2 godine prije

Kad Isus dođe tih farizeja biti će posvuda.

Stara kuka
2 godine prije

Tzv. “evangelistički kršćani” su odavno prestali biti kršćani (ako su ikad i bili) jednako kao i sve druge protestantske sekte i kultovi.

Sardelino
2 godine prije

Od 1948 moćni Izraelci niti ognjem a u zadnje vrijeme niti novcem ne uspijevaju etnički očistiti Palestinu od Palestinaca.
Bolje im je da se manu čoravog posla.

2 godine prije

debili kreacionisticki raspiruju mrznju izmedju krscana i muslimana.

Praetorian
2 godine prije

Sramota, krscani i muslimani trebaju stati zajedno protiv zajednickog neprijatelja

Yuxel
2 godine prije

Izjave velikog kalibra vodeće ličnosti HAMAS-a u vezi odnosa s Iranom, Sirijom, Turskom i Hizbullahom Čim nađem priliku, napisat ću šokantan tekst o intervjuu jednog od vodećih ličnosti HAMAS-a, Usame Hamdana s libanskom novinarkom Samerom Ebu Halil u kojem je bio neuobičajeno jasan i izravan i njegove izjave će ozbiljno protresti mnoge ljude čiji umovi su kidnapovani pod utjecajem sektaštva i prljavih mezhebskih pristrasnosti. On je odgovarao na pitanja u vezi HAMAS-a, Esedove Sirije, PLO-a, Turske, Irana i Hizbullaha i dok ne objavim svoj tekst, zadovoljit ću se ukazivanjem samo na neke od najosjetljivih tačaka u vezi odnosa sa Sirijom kada je potvrdio da HAMAS ulaže sav svoj trud da obnovi čvrstu vezu sa Sirijom, da čelnici Saveza otpora ulažu ogroman trud na ovom putu i izrazio je nadu da se za godinu dana obnovi odnos sa Sirijom. „Naš odnos s Turskom je dobar, iako smo željeli da njeni stavovi… Čitaj više »

Mladen
2 godine prije

Bilo bi dobro da u procjeni ovog sukoba svi imaju na umu dvije činjenice; Količine projektila koje je ispalio Hamas na Izrael su desetak puta veće od izraelskog odgovora.
Daleko veći broj civilnih žrtava na palestinskoj strani je samo zato što nemaju “Iron Dome” kao Izraelci.
Da Izrael nema tako softificiranu obranu, i kod njih bi se žrtve brojale ne u stotinama nego možda i u tisućama.

A smještanje lansera raketa u gusto naseljenim područjima Palestine… Što to govori pametnom čovjeku?
Hamas računa s civilnim žrtvama i koristi se njima u propagandi.
Hamas napada iz naseljenog područja, Izrael s punim pravom odgovori po izvorima napada, Hamas u sve medije šalje slike i tekstove o civilnim žrtvama, za čije su stradanje prvenstveno oni odgovorni.

Max
2 godine prije

Jedni fanatici pomažu drugima.

prolaznik
2 godine prije

Krivi izraz,po meni su to cionistički kršćani,
isto smeće kao cio- nacisti.Hvala.

gigi pinna
2 godine prije

Evangelici? To su cionisti veći nego dobar dio samih Židova. Vole Izrael više nego sebe.
Krivac je onaj tko je prije par tisuća monoteističko, opskurno pustinjsko pleme postavio za mjerilo većine stvari u svijetu.

Red Dog
2 godine prije

Evengelisticki hriscani su ludi.
Oni hoce bitku u Dolini Armegadona da bi dosao Smak Sveta.
Zato podrzavaju Izrael. Da isprovocira to.

Charles Le Magne
2 godine prije

znači treba ponovo na krivovjernike ognjem i mačem i to svakih sto godina da se nemaju kad namnožit ili ih poslat nevjernicima da ih osunete pa da zajedno umiru od žeđi dok mi hladimo jajca u tekučoj vodi iz prirode

Muppet shou
2 godine prije

UZDIGNITE SE IZNAD SVIH OKVIRA I DOGMI. SVI SMO DJECA STVORITELJA SVEMIRA. MASONCINE KABALNE SU JOS PRIJE ISUSA STVORILE RATOVE I INTRIGE. PLJACKE I OSVAJANJA.
ZATO I JESMO DANAS NA SMETLISTU EVOLUCIJE. PODJELE I OSVAJANJA. INTRIGE I RATOVI MI PROTIV NJIH. I TAKO OVCE GINU PO BLATU RATOVA A BOGATI SE DRUZE BEZ GRANICA KOJE SU ZA KREZUBE I STVORILI.
MIR I DOBRO SVIM DOBRIM LJUDIMA !

happy trigger
2 godine prije

tako je i joža gradio skloništa nesvrstanoj brači pa je veleizdajnik bujnih obrva Mesić dao amerima nactre i kordinate i to mukte

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI