Facebook pokreće rat protiv “struktura opasnih po demokraciju”

Facebook, slika, uvećalo, analiza, profil, društvena mreža, psihijatrijsko stanje
14 komentara

Krajem rujna je Mark Zuckerberg priopćio odluku kompanije da američkom Kongresu da kopije tri tisuće političkih reklama plaćenih s ruskih računa, čime je Facebook odustao od ranijeg stava o odnosu prema svojih korisnika. U video poruci na Facebooku je Zuckerberg rekao kako ne želi da netko koristi Facebook kao alat za podrivanje demokracije. Također je napomenuo kako će aktivno surađivati s vladom i dao nalog da se Kongresu daju kopije i ispisi svih reklama na Facebooku koje imaju veze s Rusijom.

”Živimo u novom svijetu. Internetske zajednice su suočene su s novim izazovom. Moraju se baviti državama koje pokušavaju potkopati izbore. Nastavit ćemo surađivati s vlastima kako bismo saznali koliko je bila ozbiljna intervencija Rusije. Učinit ćemo sve od sebe”, rekao je Mark Zuckerberg.

Facebook sada ide korak dalje i kako bi spriječila političku manipulaciju “opasnih struktura” putem oglašavanja planira zaposliti 1000 moderatora koji će ”ručno” provjeravati oglase, izvještava Forbes. Osim toga, Facebook namjerava obavijestiti vlade diljem svijeta o svakoj sumnjivoj aktivnosti.

Facebook je opisao nove mjere kojima platforma mora pribjeći da zaštiti društvenu mrežu od političke manipulacije “opasnih struktura”, piše Forbes.

Od iduće godine Facebook namjerava uposliti 1000 dodatnih moderatora koji će osobno provjeravati oglase. Osim toga, tvrtka planira uložiti sredstva u poboljšanje svojih sustava automatskog odabira oglasa.

Prema riječima predstavnika Facebooka, to će pomoći u procjeni ne samo sadržaja budućeg oglašavanja, nego i okolnosti njegovog utjecanja i potencijalnu ciljanu publiku.

Tvrtka također inzistira na tome da će sada svi korisnici koji žele postaviti oglase povezane s američkim izborima biti podvrgnuti temeljitoj provjeri.

Predstavnici Facebooka su izjavili kako su uoči izbora u Njemačkoj uspješno surađivali s lokalnim vlastima kako bi spriječili aktivnosti “opasnih struktura”, tako da će platforma u budućnosti informirati vlade diljem svijeta o sumnjivim aktivnostima kako bi se spriječilo ponavljanje “političkih uplitanja”.

Istodobno je Facebook američkim vlastima predao 3 000 reklama koje su navodno kupljene s 470 računa “povezanih s Kremljom”, navodi Forbes.
Prema američkim medijima, jedan od tih oglasa, koji su predani Kongresu, opisuje tamnoputu ženu koja je automatsku pušku. Takav oglas može raspiriti militantno raspoloženje u afroameričkoj zajednici i izazvati strahove među bijelim stanovništvom, komentar je navodnog oglasa koji je postavljen s ”računa povezanih s Kremljom”.

Ruska ”manipulacija na Facebooku” je potvrda da se tvrtka mora više boriti i moderirati oglašavanje, kao i sadržaj na društvenoj mreži općenito. Način po kojem kriteriju će se cenzurirati političko oglašavanje i kako će se utvrditi tko je povezan s Kremljom ili za zapadnu civilizaciju ”opasnim strukturama” nije pojašnjen.

Zuckerberg i opasni pristanak da Facebook bude dio istrage ”Russiagate”

mark zuckerberg
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Ovo bi u praksi onda trebalo znaciti da Soros sa svojim tisucama udruga i desecima tisuca placenih trolova moze zatvoriti vrata na Facebooku, bas kao i AIPAC te tisuce lobistickih kompanija. No da li ce se to dogoditi ili ce se borba protiv “podrivanja demokracije” raditi selektivno ?

davor
6 godine prije

U godinama koje dolaze internetske strukture će nuditi sve više platformi kao facebook, već danas i nude, te će imati različita sjedišta u različitim državama i različite informacijske politike. Mi naravno gledamo uvijek usko sjevernoatlantsko tržište i pratimo trendove ali to nije niti četvrtina slobodnog a kamoli demokratskog svijeta.

Ante
6 godine prije

Neka Rusija i Kina osnuju svoj youtube i Facebooku na engleskom jeziku kao alternativa ovi dvima grupama.

čitatelj portala
6 godine prije

Tko uopće koristi smeće od Facebook-a? LOL

Narodni heroj Sava Kovačević
6 godine prije

Kad vidim ovog američkog retarda, Šećerka (njem. Zucker), sa onim telećim (naivnim i “nevinim”) američkim pogledom, ne mogu dva dana spavati znajući kakvo zlo samo od ovog jednog lika struji u čovječanstvo…

Crni žutokljunac
6 godine prije

Cenzure bude sve više po virtualnim mrežama,a sve za naše dobro.Evo ovaj Zuckerberg se bori za demokraciju,koja je velika prevara.Uvijek će nać neke plemenite ciljeve sa kojima će nas pomalo odvuć u kontrolu virtualnog svijeta i diktaturu.

A lerik
6 godine prije

Koliko jučer nismo ni imali facebook pa smo nekako preživjeli. Svaku večer nam je Dane Roško ili Tomislav Jakić u Dnevniku govorio ozbiljnim glasom o borbi naroda Palestine za svoja prava, informirali smo se preko partijski kontroliranih novina, tjednika. Imali smo formalne izbore na kojima nikoga nismo birali, Partija je to činila umjesto nas.
Facebook je privatna kompanija, vrijedna desetke milijarda dolara. Svakog dana tu društvenu internet mrežu reklamiraju stotine tisuća portala, statusi s fejsa postaju vijesti. Pravo te kompanije je provjeravati oglase bilo koje vrste. Budu li u tomu preaambiciozni, osipat će im se broj korisnika, vrijednost dionica će se smanjiti pa je vjerojatno kako će ipak o svemu dobro razmisliti.
Da je internet, a posebice društvene mreže i posebno facebook najmoćniji medij danas, ne treba ni naglašavati. Kao takav je svojevrsno bojno polje. Što je dobro. Bolje virtualno bojno polje, nego li ono stvarno.

Osoba C
6 godine prije

”……Zuckerberg rekao kako ne želi da netko koristi Facebook kao alat za podrivanje demokracije…..”
Another Guardian of Democracy.
To se kod mene reče ”pričaš pi*darije”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI