Fašizam na Zapadu – SAD i Britanija zabranili obilježavanje pobjede nad fašizmom 9. maja

Fasizam na Zapadu
153 komentara

Ovaj put, nijedna kolona „Besmrtni Puk“ (Immortal Regiment) ne smije hodati ulicama SAD-a i UK-a na Dan pobjede, 9. svibnja. To je najavio supredsjedatelj središnjeg stožera pokreta “Ruski besmrtni puk” Sergej Makarov.

Besmrtni puk je svenarodna manifestacija koja se održava u Rusiji i drugim zemljama, prvenstveno u bivšim sovjetskim republikama, u znak sjećanja na heroje i žrtve Velikog domovinskog rata. Pohod je prvi put održan 9. svibnja 2012. u Tomsku na inicijativu lokalnih novinara.

Vlasti SAD-a i Velike Britanije zabranile su držanje Immortal Regimenta na svom teritoriju. Najavio je to general-pukovnik i nositelj Ordena Svetog Jurja četvrte klase Sergej Makarov. Supredsjedatelj je središnjice istoimenog javnog pokreta. Doslovno je rekao:

“U Velikoj Britaniji ne samo da nemamo samu procesiju, nego i polaganje cvijeća i vijenaca na spomen obilježju u Londonu ove godine. U Irskoj smo povukli dopuštenje za izvođenje povorke, a u Kazahstanu, iznenađujuće, vlasti se protive jednoj mirnoj povorci Immortal Regimenta.”

Kažu da su Sjedinjene Države zabranile ne samo procesiju Immortal Regimenta, već i tradicionalno polaganje cvijeća na spomenik Duhu s Elbe. Prema Makarovovim riječima, njemačke vlasti nisu službeno zabranile marš, ali rade na pitanju održavanja alternativnog marša.

Sa svoje strane, ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov rekao je da su vlasti odbile održati ceremoniju obilježavanja susreta sovjetskih i američkih vojnika na Elbi “na preporuku State Departmenta”. Ovaj svečani događaj zapravo se održava svake godine na groblju Arlington blizu Washingtona.

Osim toga, postalo je poznato da je Kazahstan odlučio ne održati vojnu paradu na Dan pobjede 2022. Međutim, planirano je oko 50 vojno-domoljubnih događaja u svim regijama zemlje. U Gruziji je oporba predložila pomicanje Dana pobjede na 8. svibnja. Na ovaj dan se taj povijesni događaj obilježava u europskim zemljama i SAD-u.

Ranije su organizatori akcije u Rusiji kontaktirali rodbinu i prijatelje sudionika i heroja Velikog Domovinskog rata koji žive u inozemstvu. Budući da događaj nije moguć zbog zabrana u nekim zemljama, zamoljeni su da sudjeluju u maršu u Rusiji putem interneta.

besmrtni pukDan pobjedefašizamSADVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
153 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Akahuasla
1 godina prije

Neka, otice gospoda na prosvjed protiv Putina i veliki štrajk, ako im je stalo do rusije

Bice prilike za komemoracije kad padne Putin

TBD
1 godina prije

Pa normalno, SAD i UK se nisu ni borili protiv fašizma u drugom svijetskom ratu nego su ratovali za kontrolu Europe i kad se 1991 ruska odnosno sovjetska vojska povukla iz istočne Europe gdje je došla američka vojska pod NATO krinkom kako bi s ostalim NATO zemljama kao hijene nagrizali Rusiju. Europa je najviše stradala jer ju je nadvladala ezoterija anglosaksonske provenijencije iz čega slijedi to da sad zapadni u uopće nemože shvatiti Rusiju kojom vlada druga ezoterija s reduciranim materijalizmom. Rusija nije bila zatvorena za zapad, čak je i pokušavala prihvatiti neke ”zapadne vrijednosti”, ali sad je gotovo. Nepotrebno je uopće razmišljati o SAD i UK, već bi trebalo razmišljati što ćemo mi s najbližim susjedima, a svi vidimo kako anglosaksonci rovare u BiH.

1 godina prije

Da se razumijemo,lutak Hitler i njegova mocna vojska su,ocigledno,igrali ulogu posrednika u 2svj.ratu.njemackoj ocigledno nije sudjeno da stane na vlastite noge ni dan danas.jasno je da bi NJemačka i Rusija,u tehnolosko-energetskom partnerstvu,bilo najveće carstvo za sljedećih 1000 godina.ali nish od toga,ekipa ima erekciju na kinu.njemackoj Ce ostaviti svjetsko prvenstvo u nogometu i prazne radijatore.hvala.

1 godina prije

Hahahaha… REKOH?
Nacizam se budi i zapad ga hrani….
Znate onu priču, “kojeg vuka hraniš”???

Antifašist
1 godina prije

Džaba krečite ! Ja vidim fašizam i na istoku i na zapadu. Sve je to borba za moć, za osvajanje, za dominaciju … Na kraju uvijek stradaju oni najmanje krivi … obični mali ljudi.

Samo za Info
1 godina prije

A Rusi slave, dok rade isto sto I hićo svojedobno

Sta reci
1 godina prije

Fasizam nikada nije ni pobjedjen jer ga je “izrodila” ideologija koja je gora od fasizma koji je zajedno sa komunizmom, boljsevizmom, liberalizmom… maskirao tu ideologiju…

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Jeli ovo istina ili tek novinarska igra. Nemogu da vjerujem. Dali se svijet zaista vraća u Nacizam?

hiber
1 godina prije

Fasisti su poznati po krađama simbola. Od Starih Rimljana Musolini je ukrao fašio i pozdrav, prastari simbol sreće Hitler je ukrao i pretvorio u nacistički znak. Sada kada je Putin u besmrtni puk uvrstio i pale agresore u Uktaini, očigledno se može ukrastiti i – antifašizam.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Radi se polarizacija stanovnistva kao u 1984.
Na kraju neces znati koja strana losije zivi, koja strana mora da se bocka vise a ni koja je strana vise nadzirana i porobljena.
Zbogom covjecanstvo, niste bolje ni zasluzili!

Mrčikola
1 godina prije

Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska…kakvi su to dani bili kad bi, prije pedesetak ljeta, to zdušno pjevali na školskoj predstavi prilikom nekog antifašističkog “blagdana”…a danas…Bog da te sačuva…izbiše nam majstori dušu demokracijom. Apropo tih, mračnih dana, kako ih danas neki uspješni ljudi nazivaju, još su mi svježe slike kad bi se stari, a deboto, jednom mjesečno pojavio na vratima, preko ramena noseći, u onoj tkz. “masnoj karti”, zubaca ili pagra od 8- 10-12 kila, a na trpezi bi se, barem jednom na tjednoj bazi, znali naći škarpina, šanpjer ili “dalmatinske datulje” (ovima se ni ime više ne smije spominjat). Danas, ako te uhvate da bez dozvole baciš tunju u more, oglobe te junački, a tendenca je da te za takvo što, u nekoj bliskoj budućnosti, proglase ludim jer se takvo barbarsko ponašanje kosi s “europskim vrijednostima” i s postupcima nekog visoko urbanog i civiliziranog Nijemca, Danca ili Holandeza…a… Čitaj više »

Zjola
1 godina prije

“Razoružali smo Nijemce ali smo porazili krivog protivnika. Mi Amerikanci, ovaj rat u Europi smo izgubili jer smo dozvolili da na kulturno tlo Europe dođu prljave i smrdljive azijske horde”.-gen George Patton.

Otpornik
1 godina prije

Corona nije bila ništa drugo nego najveća dimna zavjesa, vjerovatno u čitavoj ljudskoj povijesti. Poslužila je kao priprema za ww3. Za vrijeme dimne zavjese, dogodila se milenijska pljačka naroda, pogaženi su i suspendirani ustavi i zakoni nekad demokratskih zapadnih (NATO) zemalja, a narod prestrašen do te mjere da hoda svijetom s brnjicama. Nastavak slijedi.

Davko
1 godina prije

Fašizam nikad ije pobijeđen A antifašistisu ustv, i sami fašisti

македонец🇲🇰
1 godina prije

ako se ne varam u UK je bilo više fašista nego u nemačkoj ?! 🤔
tek su ih 30 i neke zabranili.

1 godina prije

Pratim naravnoslovno tehničke programe. Posebno volim History.
Šta se može primjetiti?
U zadnje vrijeme Hitler je dnevno na programu!
A ne više kao negativac!
Sad se sve više spominje, KOJE GREŠKE JE PRAVIO!
Da ova Njemačka, danas, te iste greške ne bi ponovila…
Ali opet ih ponavlja. Opet na Rusiju….

Max
1 godina prije

Čisti Fašizam.

Lupo
1 godina prije

Da nije Njemacka prije 45 napravila Holocaust nad Zhidovima a da je pobila 27 miliona Rusa kao sto jeste, danas bi zapad slavio nacizam, prodavali bi se nacisticki simboli, nosile nacisticki uniforme i nacizam bi im bio javna inspiacija…i danas je njima nacizam inspiracija ali nesmu to javno reci radi Zhidova.

Lucija, prva
1 godina prije

Samo podsjećam da USA i Ukrajina nedavno nisu htjeli vlasti za rezoluciju UN kojom se osuđuje fašizam.

Jučer je čopor Tupoljeva dobro ravnao Azovstalj.
Nemam pojma zašto.
Zacementirati i ostaviti.

To je ogromna čeličana; jedna od 4 u svijetu sa certifikatom za izvrsni čelik.

Rusi su je obnavljali do 50.
Nijemci su je kompletno minirali pri povlačenju.

Bosanac
1 godina prije

Što bi reko muzički band Rammstein : Zick Zack

Slovenac123
1 godina prije

Ako sad rokne jednu nuklearku b
Ns varsavu niko nece da diraju rusiju jebe se njim za slovene

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Ono, dobro se dobrim vraća…
Zna li se koliko se čeka?

P.S.
SS divizija “Galicija” je formirana u Ukrajini 1943.
Crvena armija je potpuno porazila u Ukrajini, kod Brodyja, u ljeto 1944.
Je dugo trajala…

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta Mussolinija I Fasciste su u Talijanski Parliament ugurali I na vlast progurali bas Britanci sa iz pocetka —>>> 3 !!! Poslanika .

mislim
1 godina prije

možda je putin i njemu slični naša zadnja crta odbrane!
upravo sam razgovarao s kćerkom, koja ima 14 godina,
kaže da je pola njene generacije LGBT.

Lucija, prva
1 godina prije

Evo još malo krađe ruske imovine.
Ograđivanje počinje, vidljivo:

“Nemački ministar ekonomije Robert Habek najavljuje jednu meru koja se nameće kao nužna, a to je praktično nacionalizacija rafinerijePrva, u vlasništvu Rosnjefta, prenosi Revija HAK. Ona proizvodi gorivo za istočni deo Nemačke i zapadnu Poljsku.

Rafinerija trenutno dobija sirovinu iz naftovoda Družba, koji vodi iz Rusije, a planirano je da će nafta ubuduće dolaziti iz drugih izvora putem luka u Rostoku i Gdanjsku. …
Italijani takođe najavlju nacionalizaciju svoje najveće rafinerije, koja je u vlasništvu Lukoila.”

Lucija, prva
1 godina prije

😄 Pa ti si osobno dokaz kako fašizam/ nacizam postoje…

nessy
1 godina prije

Jednom sam procitao, “ako zelite da Rusu krv prokuha, kazite mu da su WWII dobili ameri i britanci”. Samo da napomenem, zapadnih saveznika je poginulo 440.000, a Sovjeta 22-27 miljuna. Da SSSR nije pruzio herojski i tragican otpor, danas bi pola svijeta pozdravljalo desnicom visoko. Samim time, zabraniti ovakvu proslavu, moze pasti na pamet samo drzavi kojoj tekovine pobjede WWII ne znace nista. No, nove knjige povijesti se pisu, stare se spaljuju. Orwell je bio ili vidovit ili putnik iz buducnosti. Toliko su tocni navodi iz ‘1984’, da sam u nedoumici.

Fabijan
1 godina prije

Čemu čuđenje? Pa fašizam nikad nije ni izgubio rat! Našao je zaštitu u americi! Samo neko vrijeme nije bio aktivan! Ali eto vratio se u svom svom blještavilu financijski , vojno, politički, medijski i kontrolno spreman na galop 4 jahača apokalipse!

George_11811
1 godina prije

Najbolje da organizaciju proslave dana pobjede prepuste Putinu.

DEDA
1 godina prije

NAVODNO JE RUS 1945 BIO 60 KILOMETARA OD BERLINA DOK SU OVI POZITIVCI BILI 600 KILOMETARA.POVJESNIČARI SU OPASNI LJUDIA IMAJU I OVCE KOJE IM VJERUJU.

Rimtutituki
1 godina prije

Radije bi oni pedomarsch,jebat im vise materesinu

gost
1 godina prije

Kak je jednom davno rekao jedan veliki drzavnik w. C ……. nakon drugog svjetskog rata najveci fasisti biti ce komunisti …..( potamanili vise od 100 000 000 ljudi u svijetu).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI