FED u tajnosti BlackRocku povjerio posao za spas korporacija od 4500 mlrd. dolara

BlackRock - FED
36 komentara

Nakon što se nametnuo kao glavni fond za upravljanje „zelenom tranzicijom“, poslom koji će europske porezne obveznike stajati tisuće milijardi dolara, a mnoge nacije će za provedbu ambicioznog plana „New Green Deal“, kojeg je ranije ove godine i prije prvog zaraženog Europljanina s novim koronavirusom predstavila čelnica Europske komisije Ursula von der Leyen, financijski div BlackRock je odabran da vodi poslove Federalnih rezervi u spašavanju velikih korporacija.

Mnogi će pomisliti da je logično da ovaj veliki posao vodi BlackRock, fond koji upravlja s najviše kapitala u svijetu, ali je problem nastao kada tu vijest nije objavila nijedna od poznatih financijskih publikacija, kao što su Bloomberg, Financial Times, The Wall Street i druge.

Ovo je primijetio Joyce Nelson, autor knjige „U pozadini bankstera – Otpor novom feudalizmu“, koji u jučerašnjoj kolumni za Counterpunch upozorava na ovu čudnu šutnju financijskog tiska.

„Glavni financijski tisak je prešutio kada su Federalne rezerve 24. Ožujka imenovale BlackRock za upravljanje svojim velikim programom otkupa korporativnog duga kao odgovor na krizu Covid-19. Ta bi šutnja mogla imati jednostavno objašnjenje u savjetu da „nikada ne dirate gazdu ako znate što je dobro za vas“.

„Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink sada je vjerojatno najmoćniji čovjek na svijetu koji nadgleda ne samo novi potencijalni korporativni fond FED-a vrijedan 4 500 milijardi dolara, već upravlja i s 27 000 milijardi dolara globalne ekonomije. Kao najveći upravljač imovinom na svijetu, BlackRock je već upravljao sa 7 000 milijardi dolara svojih klijenata iz miljea korporativnih investitora, zajedno s dodatnih 20 000 milijardi dolara od klijenata putem softvera za praćenje financijskog rizika zvanog Aladdin“, piše Joyce Nelson i u svom članku upućuje na izvore koji potvrđuju ovaj dogovor.

Kao što je objasnio Andrew Gavin Marshall: „Za razliku od tradicionalnih banaka, tvrtke za upravljanje imovinom ne upravljaju i ne ulažu vlastiti novac, već to rade u ime svojih brojnih klijenata. U slučaju BlackRocka, ti klijenti dolaze u obliku banaka, korporacija, osiguravajućih društava, mirovinskih fondova, državnih fondova, središnjih banaka i zaklada.”

S 27 000 milijardi dolara pod različitim oblicima upravljanja, uz ono to je ugovoreno u obliku „zelene tranzicije“ u EU i još nekim zemljama, takozvanog „kolektivnog Zapada“, u koje spadaju Australija i Novi Zeland, na primjer,   BlackRock je postao lider u sektoru financija, osiguranja i nekretnina.

Ova konsolidirana financijska moć je vjerojatno bez presedana, ali s obzirom da je BlackRock uključen u gotovo svaku veliku korporaciju diljem planeta uključujući medije, čak i njegovi konkurenti, ako se ta riječ uopće nešto znači, šute o novom „ugovoru“ Larrya Finka. Do danas su samo Pam Martens i Russ Martens s Wall Streeta pružili potrebne informacije o ovom poslu.

Matt Taibbi Rolling Stonea je nazvao ovo „novim spašavanjem“ na Wall Streetu, nešto poput onoga 2008., ali puno većim. U posljednje se vrijeme pažnja posvećuje činjenici da je za vrijeme „spašavanja onih koji su bili preveliki da propadnu“, 2008. godine Larry Fink iz BlackRocka igrao veliku ulogu u savjetovanju vlada i korporacija u rješavanju problema s toksičnom imovinom banaka koje propadaju. Ali zanemaruje se nešto važnije.

„Kao što sam napisao u svojoj knjizi iz 2016. „Beyond Banksters“, te su vlade i korporacije zatražile Finkov savjet, unatoč činjenici da su Larry Fink i BlackRock bio poznati i snažni promotor istih vrijednosnih papira zaštićenih hipotekom koji su uzrokovali krizu. Tada je njegova tvrtka zaradila milijune na čišćenju toksične imovine”, podsjeća Joyce Nelson.

Autor dalje pojašnjava kako je nevjerojatno da je BlackRock tada odabran za spašavanje Wall Streeta, jer je od krize DotCom do 2008. sudjelovao u napuhavanju financijskog balona koji je  morao eksplodirati. Ali ovo bi bilo potpuno nevažno da govorimo o čisto unutarnjim američkim stvarima, koje će platiti američki porezni obveznici.

Međutim, to nije tako i svaka odluka američke uprave i Federalnih rezervi, koji sada, uz odobrenje Kongresa, nastupaju zajedno kao globalni financijski trijumvirati, tiče se cijele planete. Čak i program spašavanja američke ekonomije, vrijedan 2000 milijardi dolara, usvojen prije nekoliko dana, nije samo „američka stvar“. Šizofreno „štampanje dolara“ i bacanje za spas korporacija, ekonomije, mrvice čak i građanima za „spas potrošnje“, uz monetarnu politiku koju provodi FED, izravno pogađaju sve zemlje u svijetu, jer mnoge ovise o petrodolaru i na kraju ove prijevare stoljeća će, na primjer, Kazahstan ili Vijetnam, dvije velike ekonomije u nastajanju, kroz američki dolar pokriti kriminal na Wall Streetu.

Najnovija odluka da BlackRock upravlja planom otkupa korporativnog duga kroz fond FED-a vrijedan 4 500 milijardi dolara ne samo da ovu tvrtku pretvara u neprikosnovenog vladara globalnih financija, već s poznatim „modusom operandi“ se nad većinom svjetskih zemalja nadvila prijetnja kriminalnih operacija koje se najvećim dijelom provode u tajnosti.

U tom smislu je šutnja Bloomberga, Financial Timesa, The Wall Streeta i drugih publikacija najbolji signal vladama da utočište traže u zlatu i drugim valutama, jer se na Wall Streetu sprema prijevara stoljeća, prema kojoj će takozvani „bail out“ iz 2008. biti dječja igra.

Counterpunch

VRIJEME JE ZA „SMRT“ DOLARA: Trump želi još „helikopterskog novca za Amerikance“

BlackRockFEDNew Green DealSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
4 godine prije

Jbt ovo više nije normalno u koliko slojeva su posložili kontrolu financijskih tokova. Nimalo slučajno, jer se raslojavanjem zamagljuje i odgovornost.

crna guja
4 godine prije

shena nwo je da bilionerima sluge budu miljonasi da bi bilioneri prezivjeli miljoner postao kao berac pamuka u neka bliska doba

santa007
4 godine prije

najbolji model primjenjen je na Islandu, banke su puštene da propadnu, banksteri su završili u zatvoru a financijska pomoć je data vlastitom stanovništvu

Bosanac
4 godine prije

Blek Stiijena i njegova nena….. kad bi ljudi bili pametni a nisu..pa da ignorisu postojanje svih ovih i njihovih valuta i produkata od tih korporacija…kao sto recimo Americka administracija ne priznaje predsjednika Venecuele…..onda bi ovi lagano propali vremenom sami

Moreno
4 godine prije

Prij desetak dan je to pisalo na ZH, također ovde na portalu se piše i raspravlja o propasti Amerike, dolara, neoliberalizma, o Trumpovoj ”pobjedi” nad deep state . . . a niko ne primjećuje kako je sa najnovijim odlukama FED posta u stvari zajmodavac i krajnji kupac sve dostupne imovine, naročito kad se zna kako su sa ostalim velikim centralnim bankama zapadnoga carstva otvorene swap linije šta znači kako se može zaduživat u eurima, funtama, yenima, kanadskim i australskim dolarima i vraćat kredite u istim valutama, ali po tečaju dolara, šta smo vidili kako to na ovim prostorima izgleda u slučaju švicarskih franaka. Najveća nebuloza je šta se stalno po člancima i komentarima ovoga portala provlače priče kako je svo zlo mrtvo i dolazi bolji svit . . . a stvarnost je ta kako velika većina pojma nema šta se događa . . . a događa se to kako se… Čitaj više »

Hogar
4 godine prije

“FED u tajnosti BlackRocku povjerio posao…”
J*bo ti tu “tajnost” ako na Logičnom (bez namere da umanjim ime i lik sajta) to bude objavljeno.
Drugo, Fink, Fink, čegović ono beše Fink…
A da, istovremeno je pripadnik izuzetnog (SAD) i odabranog (Izrael) naroda.
Kome drugo poveriti spasavanje američke i svetske privrede…
P.S. Pre nego neko počne da mi drobi o antisemitizmu, pogledajte upravne odbore svih američkih medija, producente i režisere u Holiweedu i glavne bankare na Vol Stritu. Sve crnac do azijata, zar ne?

CAN
4 godine prije

Nema ništa gore od site sirotinje?
Gladni bogataš?
Borg te mazo.

Alex
4 godine prije

Drugim riječima, prije će ekonomski propasti cijeli svijet, pa tek na koncu USA. Osim Kine i još par zemalja sa neokomunističkim načinom privređivanja, gdje se, u slučaju posvemašnje krize, automatski prelazi na organiziranu plansku privredu, sa točno determiniranim načinom raspodjele novostvorene vrijednosti. Zvuči komplicirano, ali Kinezi su već u par navrata pokazali kako to funkcionira u praksi.

Duki
4 godine prije

Al’ smo naj…li, Kuna klizi,zlata nema turisti u karanteni, krediti za apartmane i bazene do grla crno nam se piše !
A nemaš ni gdje pobjeći,ista ti banana svugdje penetrira.
Zato ekipa strpljenje i vazelin !,💪💪
Solutions: smanjiti upliv turizma BDP-U
Investirati u čistu proizvodnju i poljoprivredu,u farmaciju i naravno. IT.
AJ BOK’💪💪💪😭😭😭😭

Ive
4 godine prije

Kuruptivna mafijaska hobotnica, koju predvode ekonomski zlocinci najvseg ranga, a svijet bi bio mnogo ugodniji za zivot da te mafijase netko potamani.

Lara
4 godine prije

Jos jedna prevara, ali kladim se zadnja. Pripremala se i druga strana za ovaj scenarij. Virus je trebao sve zemlje dotjerat do prosjačkog štapa kako bi nam onda “oni “ pomogli ,naravno, iz čistog altruizma. Ajme meni koliko puta taj film još moramo pogledati.

mislim
4 godine prije

je ..te ode sam vam svima roknu plusić .
kako ta korona lupa na našu svijest.
bez presedana.

Dunja
4 godine prije

Зар се не вратисмо на почетак…свима који воле да неке од нас зову теоретичарима завере, шаљемо осмех и кажемо “пратите траг новца” 🙂

Janoš
4 godine prije

Interesantno je kako je u Deep State-u sve na “BLACK”.
BlackRock (financije)
BlackWater (vojska)
BlackMagicWoman (sex) 🙂
BlackFriday (šoping)
BlackBird (avijacija)

Prva asocijacija je Kao da su svi crnomagijaši. Ali neee, to naravno ne može biti istina.

Alex
4 godine prije

Kud će suza, nego na oko.

Nije bitno tko
4 godine prije

Dok god budu zapadne zemlje u poslovanju i trgovini koristile dolar i uzimale dolarske kredite, bit če primorane spašavati američki privredu na svoju štetu. USA štampaju pare brez pokriča i svoje dugove prenose na saveznike.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI