Federalni sudac iz Teksasa blokirao obavezno cijepljenje u Američkoj mornarici

Mornarica SAD
15 komentara

Washington – Savezni sudac u Teksasu blokirao je u ponedjeljak Ministarstvo obrane da kazni 35 pripadnika mornarice koji su odbili cijepljenje protiv COVIDA-19 u skladu s mandatom službe za cjepivo zbog vjerskih prigovora.

Skupina osoblja kršćanskih pripadnika mornarice, uključujući SEAL-ove, članove posade specijalnih borbenih plovila, ronioce i tehničara za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava, podnijela je tužbu protiv predsjednika Bidena i Ministarstva obrane u studenom i ustvrdila da mandat mornarice za cjepivo krši Prvi amandman i savezni zakon.

Pripadnici službe zatražili su od suda da zaustavi Ministarstvo obrane da protiv njih provodi politiku za koju traže vjerske smještaje i zabrani Mornarici da poduzima “štetne mjere” protiv njih zbog necijepljenja protiv COVIDA-19.

U naredbi na 26 stranica kojom se članovima Zapovjedništva za specijalne ratne mornarice dopuštaju oslobađanje, američki okružni sudac Reed O’Connor nazvao je mornarički proces vjerskog smještaja zbog svoje politike cijepljenja “kazalištem” i rekao da “štamti svaku odbijenicu” za vjersko izuzeće.

“Pripadnici mornaričke službe u ovom slučaju nastoje opravdati upravo one slobode koje su toliko žrtvovali da bi zaštitili”, napisao je O’Connor, kojeg je imenovao predsjednik George W. Bush, u svojoj naredbi. “Pandemija COVID-19 vladi ne daje dozvolu za ukidanje tih sloboda. Ne postoji iznimka za COVID-19 u prvom amandmanu. Nema vojnog isključenja iz našeg Ustava.”

Ministarstvo obrane izdalo je mandat za cjepivo protiv COVIDA-19 za pripadnike službe u kolovozu, a Ministarstvo mornarice zahtijevalo je da se svo aktivno osoblje mornarice u potpunosti cijepi protiv COVIDA-19 prije 28. studenog ili se suoči s disciplinskim mjerama.

Pripadnici mornarice koji su podnijeli tužbu protiv Pentagona tražili su vjerske prilagodbe zahtjevu cjepiva, navodeći svoja vjerska uvjerenja zbog prigovora na primanje vakcina COVID-19. No, Mornarica je odbila većinu njihovih zahtjeva, od kojih su na mnoge uložene žalbe, prema sudskim podnescima.

O’Connor je u svojim naredbama napisao da će pripadnici mornaričke službe vjerojatno uspjeti ostvariti svoje tvrdnje da je mandat cjepiva neustavan i da krši savezni zakon.

“Gubitak vjerskih sloboda od strane tužitelja nadmašuje svaku nadolazeću štetu mornarici”, napisao je. “Čak ni najgore okolnosti ne mogu opravdati gubitak ustavnih prava.”

O’Connor je proces religioznog smještaja u mornarici nazvao “uzaludnom vježbom” i rekao da pripadnici vojske “ne moraju čekati da mornarica označi kršenje Ustava prije nego što traže pomoć na sudu”.

Mike Berry, glavni savjetnik Instituta First Liberty, koji predstavlja osoblje mornarice, pohvalio je nalog okružnog suda i nazvao je kaznu službe za traženje vjerskog smještaja iz mandata cjepiva “čisto osvetničkom i kaznenom”.

“Prisiliti pripadnika službe da bira između svoje vjere i služenja svojoj zemlji odvratno je Ustavu i američkim vrijednostima”, rekao je u izjavi.

Ministarstvo obrane u prosincu je započelo stegovne mjere i otpuštanja protiv pripadnika koji su odbili poštivati ​​mandat cjepiva, a do 20.000 necijepljenih pripadnika vojske suočeno je s uklanjanjem. U mornarici je više od 98 % u potpunosti cijepljeno protiv COVIDA-19, iako je 5.328 aktivnih pripadnika bilo necijepljeno do 29. prosinca, navodi služba.

Više od 2800 djelatnih mornaričkih djelatnika zatražilo je vjersko izuzeće, iako nijedno nije odobreno.

cijepljenjeMornaricaSADZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
clown world
2 godine prije

ovo je dobra vijest, sva sreca da ih se samo 98% cijepilo, moglo je biti puno gore

Mirko
2 godine prije

Koja je to vjera jbga?

Mlata
2 godine prije

Pa to je fora raširena širom planete! Da se ponovim, rekoh još pre par meseci-“što je ubodeno ubodeno je, gotovo, kraj” cilj su ispunili, filigranski tačno su bocnuli svakog koga i treba bocnuti…od početka su znali da postoji dobar deo koji to ne želi i s razlogom iste ne žele pritiskati. Ovi pelcovani su za moj pojam nasamareni, taćka

Dragačevac
2 godine prije

Pešadija se skoro 100% oslanja na vojnika da se izvrši zadatak, nema tu mnogo tehnologije koja to može da uradi umesto njega.
Doćiće do pada fizičkih sposobnosti, uništavaju sopatvene kadrove.

Jomla
2 godine prije

Čini mi se da ću od sada, pa nadalje i ubuduće, izbjegavati tekstove potpisane s Robert Marić.
It seems to me that from now on and in the future, I will avoid texts signed with Robert Marić.
Nije kriv gugl!

Max
2 godine prije

Čovjek na strani pravde.

nessy
2 godine prije

Jadna Ameriko, nekada su se busali kao najveci zastitnici ljudskih i vjerskih prava, a sad su najveca organizirana fasisticka organizacija na Planeti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI