Francuska će tražiti od Ujedinjenog Kraljevstva da plati 30 miliona funti policiji za nadgledanje kanala usred priliva migranata

Migranti
14 komentara

Britanija je ranije obećala da će zajedno s Francuskom preduzeti oštrije mjere protiv ilegalne migracije, jer bi oko 7.500 migranata ukupno moglo prijeći kanal do Božića.

Francuska će zatražiti od Ujedinjenog Kraljevstva da plati 30 miliona funti (39,12 miliona dolara) za čuvanje Engleskog Kanala kako bi se smanjio priliv migranata koji ilegalno dolaze u Britaniju uz pomoć krijumčara, objavio je u subotu Sunday Telegraph.

Home Office saopštila je da je u četvrtak na putu iz Francuske presretnut rekordan broj od 235 migranta dok su pokušavali doći do engleske obale. Kancelar Rishi Sunak rekao je da je bio “frustriran” čuvši ove brojeve.

Ministar za poštovanje imigracije Chris Philp pozvao je francuske vlasti da učine više kako bi zaustavili migrante u napuštanju francuskih voda i kretanju preko Engleskog Kanala.

Prema podacima Graničnih snaga, skoro 4.000 migranata je već prešlo kanal do Britanije ove godine, što je više nego udvostručen broj od priliva migranata u 2019.

7.500 još moglo bi do Božića stići do Velike Britanije, prognozirali su u Migrationwatch.

francuskaMigrantiVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
3 godine prije

Tko cuva Europske granice? Za to vrijeme Macron ce igrati ulogu Butlera GB?

tihobl
3 godine prije

Pametno. I BiH bi trebala zatraziti od Hrvatske da plati zatvaranje istocne granice.

nekoime
3 godine prije

Morski psi poslali povoljniju ponudu.

Max
3 godine prije

Kolonijalna posla.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI