Francuski zastupnici odjeveni u boje palestinske zastave

Francuski zastupnici podrska Palestini
3 komentara

Grupa zakonodavaca odjevena u boje palestinske zastave kako bi prisustvovali sjednici francuskog parlamenta nakon zabrane isticanja palestinske zastave.

U donjem domu parlamenta ili Nacionalnoj skupštini neki ljevičarski zastupnici bili su odjeveni u zeleno, drugi u crno i crveno, a ostali u bijelo, što predstavlja boje palestinske zastave.

Sjednica je prekinuta nakon što je Rachel Keke, članica ljevičarske stranke La France Insoumise (LFI), pozdravila palestinsku zastavu, kao i njezin sučlan Sebastien Delogu prošli tjedan.

Delogu je izrečena suspenzija sa saborske dužnosti na 15 dana.

Francuska je otvoreno poduprla Izrael od početka sukoba 7. listopada, ali članovi LFI-ja solidarizirali su se s Palestinom i kritizirali vladin stav.

Izrael je uveo paralizirajuću blokadu Gaze od napada Hamasa 7. listopada, zabranjujući hranu, gorivo i lijekove u teritoriju, dom za gotovo 2,3 milijuna ljudi.

Prošli je mjesec izraelska vojska zauzela palestinsku stranu prijelaza Rafah na granici s Egiptom, vitalnu rutu za gorivo i humanitarnu pomoć u Gazu.

Izrael je nastavio svoju brutalnu ofenzivu na Gazu od napada Hamasa 7. listopada unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a koja zahtijeva trenutni prekid vatre.

Više od 36.500 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, velika većina su žene i djeca, a gotovo 83.000 drugih je ozlijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Gotovo osam mjeseci u izraelskom ratu, golemi dijelovi Gaze ležali su u ruševinama usred paralize blokade hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je u svojoj posljednjoj presudi naredio Tel Avivu da odmah prekine svoju operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milijun Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je on izbjegnut izvršio invaziju 6. svibnja.

francuskagazaPalestinapodrška
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MladenSt
1 mjesec prije

Ako Francuskog parlamenta za trideset godina bude postoja 70% ce biti obojani ka i nogometna reprezentacija i neće vise biti “ tricolori”😀Za vrime SP u nogometu 1998 u Francuskoj pitali jednog Francuza dali gleda SP ,ne – bio je njegov odgovor – ovo više nije naša reprezentacija ,mi pravi Francuzi gledamo ragbi .

1 mjesec prije

osjeti se utjecaj useljenickog sektora

Max
1 mjesec prije

Pošteno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI