Gitarist Hladnog piva i vijećnica “Možemo” uhvaćeni u trgovini afričkom djecom – Pomogao im je i MUP Hrvatske?

Trgovina djecom

U Zambiji su uhićena četiri para iz Hrvatske, te se već više od tri tjedna u pritvoru nalazi osam osoba zbog sumnje na trgovinu ljudima nakon što su planirali posvojiti djecu iz Konga. Jedno dijete staro je godinu i tri mjeseca, a ostalo troje imaju po tri godine. Uhićeni su imali krivotvorene dokumente izdate od MUPa Hrvatske, što je potvrdio Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Među uhićenima su 44-godišnji Damir Magić i njegova supruga Nadica Magić (45), gitarist Hladnog piva, Zoran Subošić (52) i njegova supruga Azra Imamović Subošić (41), zaposlenica Ustavnog suda, zagrebački veterinar Ladislav Peršić (42) sa suprugom Aleksandrom (40) te LGBTIQ aktivistica i vijećnica Možemo koja je rođena pod imenom Dalija Pintarić (45) i njezina partnerica Ivona (36), pa se postavlja pitanje zašto mediji skrivaju njihove identitete, iako su zambijski mediji prenijeli izvješće policije s punim imenima i prezimenima. Dapače, Jutarnji list je isprva objavio imena no nakon nečije intervencije, odlučio ih je sakriti.

Dalija Pintarić je prvotno bila lezbijka, a zatim je odlučila napraviti tzv. “operaciju spola” te “postati muško”, stoga je promijenila ime u Noah Pintarić, a zatim u Noah Kraljević. Ona bi stoga mogla biti, nakon prvog muškarca u ženskom zatvoru i prvi slučaj žene u muškom zatvoru. Dalija Pintarić odnosno Noah Kraljević proglašen LGBTIQ osobom godine.

Na slici: Noah Pintarić prije i nakon uzimanja hormona zbog kojeg je dobila dlake i bradu
Na slici: Noah Pintarić prije i nakon uzimanja hormona zbog kojeg je dobila dlake i bradu

Dok se još prezivala Pintarić, Noah je 2014. godine na 13. homoseksualnoj povorci dobila nagradu za LGBTIQ osobu godine, a 2017. godine postala je, te je do danas vijećnik mjesnog odbora “Samoborček”, Trešnjevka u kvoti stranke Zagreb je naš na čijem je čelu današnji gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Danas, nakon što je počela piti hormone zbog kojih je dobila dlake i bradu, Noah Kraljević je najpoznatija po transrodnom aktivizmu te je bila jedna od osnivačica i supredsjedateljica udruge Trans Aid, danas udruge kolekTIRV.

Intervju s Noah prije nego joj se promijenila boja glasa i prije nego je dobila bradu zahvaljujući hormonima:

LGBT aktivizam na radnom mjestu

Noah je inače surađivala s brojnim lijevim nevladinim organizacijama pa je tako 2017. sudjelovala u kampanji “Ravnopravnost svima!” kao dio aktivnosti projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” koji je financirala Europska unija i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tu su kampanju provodili Prostor rodne i medijske kulture K-zona, BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (čiju je članicu Hasanbegović spominjao u kontekstu lezbijskog sindikalizma), LORI – Lezbijska organizacija Rijeka i udruga Zora uz suradnice Zagreb Pride i Trans Aid.

Priznanje Božinovića

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je kako su djeca iz DR Konga, koju su u Zambiji četiri hrvatska para pokušala posvojiti imala hrvatske putovnice. Odnosno, da je Ministarstvo unutarnjih poslova RH izdalo putovnice za djecu za koju zambijske vlasti sumnjaju da su imala lažne dokumente. I da su prokrijumčarena iz DR Kongo.

Takav razvoj događaja otvara niz novih pitanja. Naime, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je na pitanja dalo proturječne informacije glede potencijalnih posvojitelja, ali i općenito međudržavnog posvajanja djece. Uz ostalo, potvrdili su da oni u svojoj evidenciji imaju samo 4 djece posvojene iz inozemstva.

MUP izdaje putovnice za djecu iz DR Konga, a Ministarstvo obitelji uopće ne zna za posvojenu djecu

Dakle, MUP izdaje putovnice za djecu iz DR Konga, a Ministarstvo obitelji uopće ne zna da su ta djeca posvojena. I to iz države koja je prema informacijama američkog Ministarstva vanjskih poslova suspendirala međunarodna posvajanja svoje djece.

Ministarstvo je portalu Narod uz potvrdu da nisu dobili zahtjeve za posvajanje djece iz DR Konga, objasnilo da za djecu iz DR Konga, države koja nije potpisnica Haške konvencije o posvajanju djece – oni nisu uključeni u posvajanje. Odnosno, da potencijalni posvojitelji trebaju ispuniti sve uvijete za posvajanje djece u svojoj državi, a onda biti odobreni za posvajanje djece u državi u kojoj posvajaju djecu.

Četiri hrvatska para u Hrvatskoj dobila su, kako je potvrdio ministar Božinović, potrebne dokumente kako bi djeca iz DR Konga dobila nova imena, putovnice i hrvatsko državljanstvo.

Da bi se dobilo državljanstvo za djecu u RH potrebno je dobiti rješenje o posvajanju sa suda u inozemstvu koje se potom predaje sudskom tumaču u RH. Nakon toga se zakazuje ročište na sudu države u koju se djeca posvajaju, a kada se sudska odluka prizna ona se nosi u matični ured. U matičnom uredu se dobiva rodni list i domovnica, a zatim se na MUP-u prijavljuje prebivalište i vadi putovnica. Tek tada je moguće ići po posvojeno dijete.

DR Kongo ne dopušta posvajanje djece homoseksualnim ili transrodnim parovima

Ali, DR Kongo, uz suspenziju izdavanja dozvola za legalan izlazak djece radi posvajanja, ne dopušta posvajanje djece homoseksualnim ili transrodnim parovima. Dakle, postavlja se pitanje kako je homoseksualno/transrodni par Pintarić/Kraljević dobio od nadležnog Centra za socijalnu skrb potvrdu da su kvalificirani za posvajanje djeteta (u RH ili bilo gdje drugdje), a onda kako im je MUP izdao putovnicu za posvajanje djeteta iz države koja ne dopušta posvajanje djece homoseksualnim i transrodnim parovima?

Podsjetimo, Damir i Nadica Magić uhićeni su s Beatrice Magić starom godinu dana i tri mjeseca, Zoran Subošić (gitarist Hladnog piva) i Azra Imamović Subošić (zaposlenica Ustavnog suda) uhićeni su s Mariellom Kalinde Imamović Subošić starom tri godine, Ladislav i Aleksandra Peršić uhićeni su s Konom Asnate Peršić starom tri godine, a lezbijski par Noah (vijećnik stranke Možemo na Trešnjevci) i Ivona Kraljević uhićeni su s Jean Val Kraljević starim tri godine.

Do ovoga trenutka, nije poznato jesu li dokumenti koji su izdani u DR Kongu problem, ili su problem Hrvatski dokumenti ili svi. Ako su pak problem samo dokumenti iz DR Konga, zašto je alarm upaljen tek u Zambiji, a ne u Hrvatskoj, prilikom izdavanja državljanstva i putovnice?

Afričkom djecom i drugi trguju

Prisjetimo se skandala Arche de Zoé, gdje su slične ekipe organizirale ilegalno prebacivanje čak 103 djeteta, za koja su tvrdili da su siročad i kojima su također pribavili lažne dokumente. Od 103 djeteta, samo ih je 4 bilo bez roditelja.

Godine 2007. udruga Arche de Zoé nije uspjela u svom pokušaju da ilegalno prebaci iz Čada u Francusku 103 djece, koja su kao siročad iz Darfura predstavljena svojim budućim posvojiteljima. N’Djamena je osudila šest Francuza.

Šest članova Arche de Zoé osuđeno je u Parizu od 3. do 12. prosinca 2012. zbog “prijevare”, “nezakonitog obavljanja djelatnosti posrednika za ‘posvajanje’ i ‘ podrška za ilegalni boravak’.

Dvoje glavnih protagonista, Eric Breteau i Emilie Lelouch, koji nisu bili niti prisutni na suđenju, osuđeni su na tri godine zatvora.

Na internetskim stranicama i forumima mnogi spominju da se radi o svjetskoj zločinačkoj organizaciji. 2004. godine, nakon tsunamija u jugoistočnoj Aziji, osnovana je udruga “Operacija evakuacije djece bez roditelja iz Darfura”. Igrajući na patetiku – “Ako ništa ne poduzmete, ova će djeca umrijeti”. Organizacija je nastojala prikupiti donacije od belgijskih i francuskih obitelji koje žele posvojiti, unatoč upozorenjima francuskog ministarstva vanjskih poslova, da Čad i Sudan zabranjuju posvajanje.

Francuska vojska pomagala trgovcima djece

Nekoliko članova udruge odlazi u Čad pod pokroviteljstvom druge nevladine organizacije “Spašavanje djece”. Na licu mjesta čak im ide u prilog i logistička pomoć francuske vojske, koja ne sluti prljavi trik.

Sedamnaest Europljana, uključujući devet Francuza (šest članova udruge i tri novinara) uhićeno je u Abéchéu, u istočnom Čadu. Organizacija koju vodi Eric Breteau – vatrogasac iz Argenteuila – sprema se ilegalno poslati 103 djece s lažnim zavojima u Francusku. Slijetanje Boeinga 757 unajmljenog za tu priliku planirano je u zračnu luku Vatry (Marne). Francuzi su optuženi za “otmicu maloljetnika” i “prijevaru”, a sedam Španjolaca iz posade za “suučesništvo”. Zatvoreni su u N’Djameni.

Predsjednik Čada Idriss Déby govori o “čistoj i jednostavnoj otmici” 103 djece. “Da li ih prodati ili ih ubiti i izvaditi im organe?”, pita se. S francuske strane, državna tajnica za ljudska prava, Rama Yade, osuđuje “ilegalnu i neodgovornu” operaciju.

Istrage postupno pokazuju da su 103 djece zapravo bili većinom Čađani i da gotovo svi nisu bili siročad, suprotno onome što je udruga tvrdila. Nekoliko mjeseci kasnije djeca se vraćaju svojim kućama.

Kazneni sud u N’Djameni osuđuje šestoricu Francuza iz Arche de Zoé na osam godina zatvora s teškim radom zbog “pokušaja otmice”. Osim Erica Breteaua i njegove družice Emilie Lelouch, liječnik Philippe Van Winkelberg, medicinska sestra Nadia Merimi te logističari Alain Péligat i Dominique Aubry moraju “zajedno” platiti obiteljima djece 6,3 milijuna eura odštete.

28. siječnja. Francusko pravosuđe im izriče alternativnu kaznu od osam godina zatvora, prisilni rad više ne postoji u Francuskoj, a djeci afričkim obiteljima je uplaćeno 6,3 milijuna eura oštete.

Svijetom je zavladao kaos

Kako vidimo, ovo nisu pojedinačni primjeri u kojima slučajno ili namjerno participiraju vlasti. Radi se o klasičnoj prevari i trgovini djecom. Istraga će sigurno pokazati na koji način su djeca pala u ruke hrvatskih građana i kako su došli do ove maloljetne djece. Planković i Bošnjaković se mogu pravdati, ali da su odgovorni u to nema sumnje. Odlazak u rizične zemlje Afrike i falsificiranje raznih dokumenata nije moglo proći da za sve ne znaju obavještajne službe. Ako su znali i dopustili ove zločinačke pothvate, svi moraju dati ostavke, a roditelje djece treba obeštetiti.

Izvor: Narod & Liberation

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
222 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Meštar

Bravo za ovaj članak. Ovo još govori tko je stvarni saveznik Hr premijera : to su Možemo i ostali LGBTQ trabanti, a ne suverenistička i nacionalna ideja.

Fliktor

Stvarno, šta je tim ljudima? Šta im se mota po glavama? Ok budi što jesi, vodi život kakav želiš voditi ali takvo snobovsko otimanje djece iz siromašnih zemalja sa opravdanjem da im mogu pružiti bolji život. Nisu ništa bolji od pola Hollywooda. Jebeno malograđanstvo.

SIRIUS

Ha! Bilo di u regiji policija je samo poslušna kooja koja štiti ex-komunjare i udbašiće/udbašice. Policija je servis za zaštitu kriminala, da se ne zavaravamo više! Mene samo zanima da takvi završe u zatvoru na PODUŽE vrijeme… pogotovo ekipa poput Kekina. On i njegova žena su najbolji primjer tko i… Pročitaj više »

Rij eka

Ovo su zapadnjaci radili prije desetak godina po Rusiji

tihobl

Udruga “Možemo” – mozemo raditi sta hocemo, jer smo ideoloski ispravni.

Necjepljeni Kokot

Ljevičarska LBGTQ banda doslovno radi što hoće .I svi su lijepo financijski zbrinuti ! To će se zataškati kao i sav ostali prljavi veš! Umjesto da se pohapse kriminalci u državnim službama ,koji se bave takvim nečasnim poslovima !

Schwarze Hunderte

Ta .. Po stoti puta …Gdje god da su ti lgbtq+ , transgender i slicni , OBVEZNO UZ NJIH ide i paedophilia , cerecenje djece , sotonizam … No .. Ocevidno da to politike zapada i PODRZAVAJU I PROMOVIRAJU no i NJIHOVE , VLASTITE OBITELJI 😒 ! Glede toga ,… Pročitaj više »

Necjepljeni Kokot

Da bi se dobilo državljanstvo za djecu u RH potrebno je dobiti rješenje o posvajanju sa suda u inozemstvu koje se potom predaje sudskom tumaču u RH. Nakon toga se zakazuje ročište na sudu države u koju se djeca posvajaju, a kada se sudska odluka prizna ona se nosi u… Pročitaj više »

SIRIUS

Znate koja je jedina razlika između smradova poput Plenkovića il Vučića, il nekovog takvog slično uspješnog moćnog čovjeka u politici il biznisu, i osuđenog kriminalca koji gubi život u nekom zatvoru? Ovaj jadnik u zatvoru jednostavno nije bio uspješan baveći se kriminalnim radnjama. I nije imao zaštitu i/ili nije dao… Pročitaj više »

Keks

Trgovina djecom predstavlja mešunarodni kriminal najgore vrste…tako i kazniti.
PS
Ne bi bilo loše da ih u Tambiji zadrže….DOŽIVOTNO.

Cupo

Trgovina organima ili nesto slicno…uglavnom od Bozinovica pa dolje navedene LOCIRATI,UHAPSITI,ZATVORITI….

Mrčikola

Sve je izopačeno…
Priroda, i ono iza nje; što joj “piše” zakone, koliko god moćni bili, ovo više ne mogu “pohvatati”.
Vjerojatno ide brisanje…pa opet ispočetka.

Damir

To je, nažalost, kap u moru, zapravo lice i naličje tzv. civilizacije u kojoj živimo, civilizacije prodanih duša.
Naravno, sada će, svakako, svi koji su direktno i indirektno upleteni u ovaj i slične slučajeve, dati ostavku iz moralnih razloga, kao primjer svojim nasljednicima.

držnedaj

Tako to biva kad se preko noći pozapadniš , a samo lova postaje smisao života…

gogo

hebem im mater bolesnu nastranu, i svim koji podržavaju pederluk

Grdi

I sad bi trebalo ispitati pod kakvim uvjetima su ranije prisvojena africka djeca u hrvatskoj !? …….

DEDA

NIŠTA NOVO SA TRGOVINOM KLINCIMA A DA DRŽAVA(VLADA)PROIZVODI KRIMINAL TO JE ODUVIJEK TAK.DOK POLICIJA ŠTITI VLADU ODNOSNO KRIMINALCE.NARAVNO ZA SVE JE ODGOVORAN ROBOVSKI MENTALITET POSLUŠNIKA.

Herc

Pe derchine kupuju i pune Evropu crn chugama kao da nam nije dosta pakija, arapa ,majmuna inženjera i doktora umjesto da posvoje bijelo dijete iz evropiziranih država južne Amerike
Argentine,Urugvaja …

ogo

Ako su djeca bez roditelja onda su napravili dobro djelo uhititi ovog ministra mafijasa

Legendarni Grk

Naš policijski vrh se tajno bavi i transportom i preprodajom droge – tako kaže neovisni novinar Miro Matijević, koji je zbog tih nezgodnih otkrića više puta dobio batine upravo od policije i njihovih doušnika. Međutim, on je i dalje uporan i nepotkupljiv – dokaze je objavio na svoja dva portala… Pročitaj više »

chichiriba

Evo, osobno znam veterinara i njegovu suprugu. Imali su sve papire rijesene i s nasom vladom i s njihovom vladom. Htjeli su posvojiti dijete. Doslo je do komplikacija nakon (samovoljnog iako su upozoreni. U Africi ne hodas okolo bez zastitara i novaca za mito), izlaska iz hotela, da ne ulazim… Pročitaj više »

Promatrac

Izvrsno. Neka je i ovo jedna vrsta čišćenja Hrvatske od sotona. Treba o tim stvarima uporno govoriti, ponavljati i pritiskati sve dok se ne riješimo zločinačkog Možemo, HDZa i SDSSa i hulja koje glasuju za njih. E moj Zagrebe kakve ti bitange upravljaju javnim poduzećima…

Pravnica

Prestrašno, prestrašno. Daj Bože da će ih stići Karma, prije ili kasnije.

onajnajglu...Dalton

U Čečeniji ne postoje Domovi za nezbrinutu djecu. Djeca se moraju posvojiti, ali ne zbog novca, već da postanu punopravni članovi obitelji. I obitelj Ramzana Kadirova ima posvojeng, sada već mladića. Ne postoje ni Domovi za starije osobe, jer je nezamislivo da netko člana obitelji smjesti u neku ustanovu. Tko je… Pročitaj više »

Andrej

I na kraju svega ovoga će se dogoditi isto, a to je da će pola populacije izaći na izbore,a pola neće. Jedni će glasati za HDZ dok ljudima kojima je dosta svega neće ni izaći. I onda se dogodi da 40-45% bude izlaznosti na izborima. I opet u krug već… Pročitaj više »

KISIK

Kako reče ona pojava:
…mi smo prikaze ,ne traži dokaze…

Bosanac

Eto ova(j) Dalija (Noah) Vam je klasičan primjer kako su ubačeni elementi od Nas napravili kroz vrijeme robove koji rade za takve poput njih. Njima je promijenit ime, prezime, spol ko nekome reć dobar dan, a od Nas su prvo napravili suprotstavljena plemena, zavadili nas i sad se spradju sa… Pročitaj više »

gigi pinna

Eto, i to ti je neki “izbor” – od katolibana poput grbave nakaze Željke Markić i pedofila u mantijama, do LGBTQ transrodnih, soroševskih i sličnih monstruma. Što će udbaški šljam i ološ iz HDZ365 guštati! Majka predsjednika zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana je pravomoćno osuđena na višegodišnju bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog… Pročitaj više »

gigi pinna

A nikome ne smetaju surogat-majke po Rusiji, Ukrajini?

tihobl

Председник Бразила Жаир Болсонаро напустио је земљу и отпутовао на Флориду, 48 сати пре инаугурације новоизабраног председника Ињасија Луле да Силве, тврдећи да је “изгубио битку, али не и рат.” Председничку функцију сада обавља заменик председника Хамилтон Мурао, преноси Ројтерс.

Max

Nakon svih zala još i trgovina djecom . S tom žgadijom pod mač.

mrdo

Ljudski organi ili pedofili, ili i jedno i drugo?

Klica

I to vlada Zagrebom!? Pa za ovo moraju padati kolektivbe ostavke i izvanredni izbori u Zagrebu

Dokurčilomi

Ne bi me čudilo da su svi članovi Ustavnog suda jer kod njih je uvijek sve po zakonu.

Rijeka1980

Nek ostanu tamo gdje jesu. Takvi Hrvatskoj nisu potrebni.

Emiliano Zapata

I sta sad? Nista…
Zatvor je za nevine poput Marka a tirani svoje nece sigurno osudit a sto se tice istraznog, mogu ugradit slobodno rotirajuca vrata jel se toliko politicari zadrzavaju unutri…

Perun

Jeste li primjetili slicnost izmedju ove pedercine i postovanog pendrek efendije Bozinovica i ovog degenerika sa slike ili ove ,,dvocijevke” Pintaric Kraljevic Dalije Noahaaa….P.S..Purgerski sljam nista drugo i dokaz za kriminalne djelatnosti unutar Hr.represivnog aparata i sluzbi ,odakle im putovnice ….SFSN * (Smrt Fukarama Sloboda Narodu)

Cupo

Trgovina organim ili nesto drugo??? Uglavnom ministra policije g.mucavog prvog zatvorit pa ostalu bagru

Sharky

Sve pred zid!

nessy

Svih osam ‘dobrotvora’, moze se klasificirati kao, moderne, nekonvencionalne, ne tradicionalne ljude. Nisam neki konzervativac, ali ova ekipa je za mene malo… previse. Takva ekipa ne bi trebala uopce moci usvojiti djecu. A sto je najgore, moguce lako da djeca nisu sirocici, nego su ih roditelji unovcili, sto tamo nije… Pročitaj više »

goran

drago mi je da su završili u zambijskom zatvoru,i ako ima pravde neka ostanu slijedečih 20 godina dolje,jer mi ih uopće nije žao,elita hoće crnu djecu da mogu paradirati sa njima kako oni spašavaju,a hrvatska djeca im ne valjalju.

Markony

Ako su krivi, a izgleda da jesu, nadam se da će oguliti koliko treba jer čak za neupućene šverc djece u Africi, opravdano se strogo kažnjava

Boba Lazarević

Nije mi jasno što će im crna djeca u Hrvatskoj. Evo, čak i po cijenu da me proglase rasistom – nije mi jasno. Što ih dobrog čeka ovdje?

John Q

Svima ali bas svima 😁 zelim sretniju novu godinu .

Karma

Sotonski kult

Dokurčilomi

Sada će bolje trgovina ići ušli smo u Šengen.

Tatjana Maričić

Ako sam dobro shvatila, Noahuša nije imala kurca pa je otišla presaditi neki da joj naraste.

Jing Jang

Mislija sam da ovaj portal prate ljudi sirokih stavova koji mogu stvari sagledati iz vise perspektiva, a ne iskljucivo crno-bilo iz svoje perspektive bez obzira koja to bila. Ipak koliko vidim po komentarima zatucanost i ogranicenost perspektive gledanja se ne moze iz naroda, a ni iz pojedinca izbaciti. Mozda bas… Pročitaj više »

Tamarino

Vlada je kompletno bolesna,sve trulež i smrad.

Karma

LNBTGZDYAHJF udruge, divno. Nadam se da ce imati masu sexa u afro zatvorima. Gamad koja od sexa rade biznis i bolestine.

Lucijan

Član/ica “Možemo”, trenutno u Zambiji u zatvoru, vjerojatno će tužiti državu Zambiju jer joj ne onemogućuje hormonalnu terapiju, što joj uništava bio/trans spolni identitet i vraća ju/ga na ono što je bila/o, a iz čega je htjela/htio izaći, rođenjem dodijeljen identitet tj bez osobnig izbora. Kako je imala/o u svezi… Pročitaj više »

Lucijan

Onaj koji posvoji dijete (častan je to čin), postaje posvojitelj, ali nikako roditelj. Hrvatski se jezik može ignorirati, ali to je “proziran” jezik u kojemu je istina lako vidljiva.

POVEZANE VIJESTI