GLEDAJTE kako više od milion Covid vakcina uništava buldožer

Buldozer unistava istekle vakcine
27 komentara

Nigerija je uništila stotine hiljada doza vakcine protiv koronavirusa sa isteklim rokom trajanja, masovno uništivši više od milion vakcina nakon što su zvaničnici iznijeli pritužbe na kratak rok trajanja vakcine koje su donirale zapadne države.

Ogromna količina zastarjelih vakcina AstraZeneca bačena je na deponiju u gradu Abudži u srijedu, a buldožer se vidi kako drobi lijekove na snimku do kojeg je došao Reuters. Zvaničnici su kasnije objavili taj potez, očigledan pokušaj da se uguše strahovi da su vakcine kojima je istekao rok davane stanovnicima.

„Uspješno smo povukli 1.066.214 doza AstraZeneca vakcina kojima je istekao rok trajanja. Održali smo obećanje da ćemo biti transparentni prema Nigerijcima. Današnje uništenje je prilika za Nigerijce da vjeruju u naš program vakcinacije“, rekao je Faisal Shuaib, izvršni direktor nigerijske Nacionalne agencije za razvoj primarne zdravstvene zaštite.

 

Shuaib je takođe rekao novinarima da je Nigerija, uprkos tome što je znala da će doze isteći za samo dvije nedelje, bila prinuđena da preuzme donacije, jer vakcine protiv Covida-19 ostaju rijetke u većem dijelu Afrike. Snimke su dostavljene iz više evropskih zemalja koje učestvuju u programu za razmjenu vakcina COVAX.

Poslije sastanka predsjedničkog komiteta, ministar zdravlja Osagi Ehanire rekao je da njegova zemlja više neće prihvatati vakcine sa tako kratkim rokom trajanja.

Zabrinutost u vezi sa rokom trajanja doniranih vakcina AstraZeneca pojavila se ranije ovog mjeseca, nakon što su nigerijske vlasti primijetile da se rok za upotrebu vakcina brzo približava. Raniji izvještaj Reutersa, međutim, sugerisao je da je oko milion doza već prošlo svoj datum do novembra.

Svjetska zdravstvena organizacija je 19. decembra procijenila da je u Nigeriji, koja ima više od 200 miliona stanovnika, što je čini najmnogoljudnijom nacijom na kontinentu, primijenjeno skoro 13 miliona doza vakcine. Zemlja je zabilježila više od 227.000 infekcija korona virusom i skoro 3.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije krajem 2019.

cjepivoCovidNigerijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
WCL
2 godine prije

h ttps://www.bitchute.com/video/1kzC0R5j8vxU/

Još jedan dokaz da nam svima žele uvesti obavezno cijepljenje. Dijelite dalje. Još uvijek mnogi spavaju dubokim snom, a kad se probude svima će nam biti kasno.

Keki
2 godine prije

Stara fora, kada se želiš riješiti smeća, doniraj ga.

Jednostavno receno
2 godine prije

Neki pametan narod živi u nigerij, ili su skontali da ih bogati jeb.. godinama i uz to pljačkaju.

Joe
2 godine prije

“Izvor informacija je u svim klasnim društvima vladajuća klasa. Ona putem sredstava masovnog komuniciranja upravo želi da masama priopćava samo one informacije koje su s njene točke gledišta poželjne (radi lakšeg upokoravanja, eksploatiranja itd.) jer će mase pod tim utjecajem pružiti najmanji otpor.” (Čitkim potpisom Plenković, str. 10.)

brankica
2 godine prije

kako će se Greta uzrujat!!! ovo uopće nije ekološki prihvatljivo!

BTK
2 godine prije

Samo u nas vazi ona “da se ne baci”

Tupko Glupko
2 godine prije

Bravo za Nigerijce.
Bitno da su Europljani platili za ova cjepiva Astrazeneci.

A to je tek vrh sante leda što slijedi što se tiče uništavanja cjepiva – podsjetimo da je Europska Komisija osigurala 4,6 milijardi Covid cjepiva za svojih 448 milijuna stanovnika u Europskoj Uniji:

Coronavirus: 70% of the EU adult population fully vaccinated (europa.eu)

Sada naručuju samo Pfizer čija je cijena po jednom cjepivu 22 eura.

Lucija, prva
2 godine prije

Fale inf., očito.
Ne znamo sa čim su ucijenjeni.

Tupko Glupko
2 godine prije

Valjda će i Bosanci ovim putem 😉

Max
2 godine prije

Tako itreba.

Nene
2 godine prije

Sve što dobijete bacite, a kupiti nemojte nijednu pa ćete biti zdraviji.

Poznavalac prilika
2 godine prije

Afrikanci opet pokazuju da imaju puno više zdravog razuma od nas “razvijenih i naprednih” Europljana i zapadnjaka. Poćinjem zaista sumnjati u pouzdanost i relevantnost kojekakvih tzv. testova inteligencije na kojima oni navodno stalno imaju slabije rezultate i manji IQ od nas.

apa khabar
2 godine prije

vakcine uništavaju buldožer?
meni se čini da buldožer uništava vakcine.

Darko
2 godine prije

Jako pametno da se uvuce u tlo, na samim upustvima pise u slucaju razbijanja bocice mora prebrisati dezificijensom radi genetski modificiranog adenovirusa(vektora), također radi visokih koncetracija polietilenglikola moze biti izuzetno toksicno za tlo, te se treba spaliti, to vrijedi cak i za ove standarne.

Mölltaler
2 godine prije

Piše na preko 200 miliona stanovnika primjenjeno skoro 13 miliona doza. Znači nekih 5-6% cijepljenih. Ako su primali dvije doze onda i manje. Zatim piše skoro 3000 mrtvih na preko 200 miliona u dvije godine. Hrvatska navodno 13 000 mrtvih na manje od 4 miliona, a skoro 60% cijepljenih (punoljetnih). Brojke sve govore. Mislim da je nigerijaca umrlo puno više od proljeva ili uboda osa u zadnje dvije godine nego od ove prehlade.

Scorpiorex
2 godine prije

Kako zagađuju teren lagano,niko da ih zaustavi,istekla, metni ih u gujicu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI