Google obnavlja svoje partnerstvo sa SZO

google
11 komentara

Google je obnovio svoje partnerstvo sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) kako bi pružio ono što naziva “činjeničnim” informacijama o različitim bolestima i stanjima. Partnerstvo je pozicionirano kao način borbe protiv širenja medicinskih “dezinformacija” uočenih tokom pandemije.

Na Google pretrazi već postoje paneli znanja na vrhu rezultata kada korisnici traže određena stanja i bolesti.

Uskoro će paneli znanja uključiti više stanja i bolesti kao što su depresivni poremećaj, ebola, HOBP, malarija, hipertenzija, dijabetes, Mpox i druge, a sve će koristiti informacije koje je potvrdila SZO.

U prethodnom partnerstvu, Google je dodijelio više od 320 miliona dolara SZO u Ad Grants-u kako bi pomogao u širenju svojih medicinskih informacija. U novom partnerstvu, Google je dodijelio globalnoj zdravstvenoj organizaciji dodatnih 50 miliona dolara za nastavak napora.

SZO je češće kritikovan zbog poziva na cenzuru dok je sama tokom pandemije objavljivala informacije za koje se pokazalo da su na kraju neistinite.

Googleov YouTube je kritikovan zbog cenzure svega što je bilo protiv SZO tokom pandemije, čak i ako su nezavisni komentatori na kraju bili u pravu.

GooglePanademijaPartnerstvoSZO
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
10 mjeseci prije

To je novi savez za ubijanje i suzbijanje istine.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Pa, onaj veliki, Black, ima udjele u svemu od oko 7%…osim na gooolu.

Tu ima oko 75%.

Naravno, od 2020., primjetila sam netočnih stvari, kao odgovore na jednostavne upite. Medicinske.

Antee
10 mjeseci prije

Jenostavno se skinuti s googlea i svega korporacijskog jer sve pogodnosti oje nude su samo mrkve nakkon koje ide batina…koja će ubiti/depoplarizirati

Hogar Strašni
10 mjeseci prije

Počinje vrijeme mraka i cenzure

Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Obruc se polako steze. Drzave uvode zakone i propise, korporacije se povezuju ugovorima, a kad sagledate sire sve se potcinjava WEF-u iz Davosa i njihovoj agendi.
Eto, teorija zavera, i sve je slucajno, kao i uvek… kako ce ovo lose da se zavrsi po ljude…

Jomla
10 mjeseci prije

Izmjena naslova: Kofno obnavlja ugovor s kanalizacijom. Jbg 😛 😛

gargamel
10 mjeseci prije

Vrijeme je za sljedeću simulaciju pandemije, kaže Joy Phumaphi, kopredsjedavajući Odbora za praćenje globalne spremnosti (GPMB).

“Predlažemo da države članice i drugi ključni dionici provedu vježbu simulacije kasnije ove godine na osnovu Privremene konvencije o pandemiji i privremenih amandmana na Međunarodne zdravstvene smjernice prije nego što budu usvojene”, rekao je Phumaphi na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.Moramo to znati sada
Izvođenjem simulacijske vježbe unaprijed možemo biti sigurni da smo spremni za sljedeću pandemiju, dodala je.

Ona kaže da jedva čekamo sljedeće vanredno stanje da vidimo koliko će dobro funkcionirati sporazum o pandemiji i amandmani na Međunarodne zdravstvene smjernice. “Moramo to znati sada.”

Događaj 201
Neposredno prije ‘pandemije korona’, dogodio se Događaj 201 koji je simulirao izbijanje korona virusa. Sastanak su, između ostalih, finansirali Bill Gates i Svjetski ekonomski forum.

Martin
10 mjeseci prije

Google nije ništa manje zlo od WHO – sve ista prćija…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI