„Građani, izađite van, van, van!“: François Ruffin pokreće apel usred zdravstvene krize

Francois Ruffin
25 komentara

Ne pristajući na “odluke koje padaju s vrha države, iza zatvorenih vrata”, zamjenik LFI-a François Ruffin poziva na televizijskom kanalu BFM TV da se u svibnju u Francuskoj ponovno sve otvori  kako bi “građani izašli van”.

Emmanuel Macron priprema se 15. travnja za ispitivanje protokola za postupno ponovno otvaranje. Iako ugostitelji čekaju da mogu ponovno postaviti stolove sredinom svibnja, kao što je spomenuo predsjednik, izgledi ostaju neizvjesni. Gost BFMTV-RMC-a ovog četvrtka, zamjenik LFI-a François Ruffin ponovio je svoj poziv da se ne poštuju vladine zabrane. “Građani moraju izaći van”, kaže on.

„Moramo stvarati sportske aktivnosti vani, djeci je dosadno više ne baviti se sportom. Od ovog proljeća mora postojati sportska politika, “u svibnju, radite što želite”. […] Potrebno je raditi karaoke vani, igrati odbojku na pijesku vani”, traži drugi čovjek departmana Somme.

Zamjenik također kaže da se zalaže za organizaciju “oproštajnog okupljanja vani prilikom odlaska Emmanuela Macrona”.

“Odluke koje padaju s vrha države”

Za način upravljanja zdravstvenom krizom i ovlasti akumulirane u rukama predsjednika, bez savjetovanja sa svim sudionicima, Ruffin kaže: „Više ne pristajem na odluke koje padaju s vrha države, iza zatvorenih vrata, bez savjetovanja, bez dogovora […]. Imam dojam da već godinu dana igram “Manu je rekao”, “Manu je rekao ne više od šest osoba za stolom”, “Manu je rekao nitko poslije 18 sati”.

Istu ideju pokrenuo je i parlamentarac u intervjuu za BFM TV tijekom demonstracija u Seine-Maritimeu 3. travnja i u Le Mondeu 7. travnja, povodom objavljivanja njegove nove knjige “Njihov i naš napredak”.

Nakon novih ograničenja, prostor za ponovna otvaranja?

Suočen sa zdravstvenom situacijom u Francuskoj, Emmanuel Macron poduzeo je oštrije mjere krajem ožujka. No istodobno je spomenuo uspostavu “između sredine svibnja i početka ljeta kalendara postupnog ponovnog otvaranja za kulturu, sport, razonodu, događanja i za naše kafiće i restorane”. Pozvan 14. travnja na BFM TV, ministar gospodarstva Bruno Le Maire ipak se suzdržao. Vlasnici restorana zatvoreni od kraja listopada zalažu se za smanjenje mjera, dok mainstream znanstvenici i liječnici optužuju izvršnu vlast jer nije uvele još strože mjere.

Misija Senata za utvrđivanje činjenica 13. travnja preporučila je postupno ponovno otvaranje kulturnih objekata vodeće računa o riziku. Senatori vjeruju da bi “muzeji i spomenici, kina i dvorane za izvedbe u sjedećem formatu mogli biti prvi koji će postupno ponovno otvarati svoja vrata”, ali oni “ne dijele vladinu trenutnu jednostranu mogućnost  ponovnog otvaranja po sektorima”, naglasio je jedan od izvjestitelja Roger Karoutchi (LR).

François RuffinfrancuskaLockdownPandemija
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
3 godine prije

samo izlazak nije sada dovoljan

STTS=samo te toljaga spašava

a nakon toljage dolazi veliko ćirilčno slovo G za sve koji su sudjelovali u sprovođenju plandemije , – od onih glavnih u vrhu kabale- pa do onih najnižih seoskih općinsakih čelnika i seoskih liječnika, a o novinarima da i ne govorimo

Taugo
3 godine prije

Guzva na velesajmu ..stigao pfizer..ljudi se giuraju u redovima .. neki su ovdje od 7 h a cijepljenje pocinje od 8h..guzva veca nego kad izlazi novi iphone.. guraju se zato jer su navikli da ih se vara ..pa se boje ostat bez pfizera..
R&R nemogu doc sebi od smijeha..
Isto tako ..poslodavci u turizmu ucjenjuju i prisiljavaju radnike da se cijepe ..na one koji ne zele prijeti se otkazom ili premjestajem na nize radno mjesto..
HGK , HUP..o tome ni rijeci ..
Toliko o dobrovoljnom cijepljenju…

Max
3 godine prije

Ima on pravo . Otpora je sve više.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 godine prije

Pa podijeli im famase četristošesnaestice da ne idu goli štakore koji štite varane.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 godine prije

+

pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 godine prije

+

bauštelac
3 godine prije

više sam ja puta bio vani nego što si ti krenuo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI