Gubitak nije opcija za Putina

Sebastian Kurz
8 komentara

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je za nemački list Bild am Sontag da lideri EU moraju da teže „mirnom rešenju” sukoba u Ukrajini, jer „gubitak nije opcija” za Rusiju.

“Svi s pravom žele pobjedu Ukrajine”, smatra političar. Ali gubitak nije opcija za ruskog predsjednika Vladimira Putina.”

Kurz, koji je prošle godine podnio ostavku zbog optužbi za korupciju za koje je insistirao da su politički motivirane, ustvrdio je da “suočeni s nuklearnom prijetnjom, EU mora nastaviti putem pregovora”.

“Trenutno je najvažnije prekinuti krvoproliće i postići mirno rješenje za pregovaračkim stolom kako bi se spriječila totalna eskalacija na našem kontinentu”, rekao je on.

Kurc ​​je daleko od jedine javne ličnost koja navodi navodnu „nuklearnu prijetnju“ Rusije. Američki predsjednik Joe Biden upozorio je ranije ovog mjeseca na “direktnu prijetnju” nuklearnog “armagedona” iz Rusije, dok je njegov državni sekretar Antony Blinken zaprijetio Rusiji “strašnim posljedicama” ako upotrebi atomsko oružje u Ukrajini. Dok je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozivao na preventivne udare na Rusiju, visoki diplomata EU Josep Borrell izjavio je u četvrtak da će moskovske snage biti “uništene” ako Rusija udari prva.

Putin nije zaprijetio Ukrajini nuklearnim udarima, a u svojim javnim izjavama je afirmisao rusku nuklearnu doktrinu: da će se Rusija braniti „svim raspoloživim sredstvima“ ako postoji opasnost po oposanak Ruske Federacije.

U govoru prošlog mjeseca, Putin je sukob u Ukrajini predstavio kao egzistencijalnu borbu između Rusije i “totalitarnog” Zapada koji je sklon njenom slabljenju i vazalizaciji. U odvojenoj izjavi, opisao je ruske snage kako se bore protiv „cijelog zapadnog vojnog stroja“ u Ukrajini.

Uopšteno govoreći, zapadni lideri podržali su ideju da se sukob završi sporazumnim rješenjem, ali su naglasili da Ukrajini treba dozvoliti da diktira uslove bilo kakvog mirovnog sporazuma. Do tada su SAD, G7 i EU obećavali da će naoružavati Ukrajinu “koliko god bude potrebno” da Kijev postigne svoje ciljeve – koji uključuju zauzimanje područja Ukrajine koja je sada uključena u sastav Ruske Federacije.

AustrijaPutinrusijaSebastian Kurz
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Herr Kurtz — NEMA MIRNA RJESENJA !!! ENDE !!! Vrag se otelotvorio i bez poraza i zatvaranja , kako je napisano , mira biti NECE i naprosti se mora ic —- DO KRAJA ! Stvar je time JOS TEZA jer i liberal- globalista i tradicionalista IMA NA OBJE STRANE U OVOMU RATU !!! Stvar uipce NIJE TRANSPARENTNA a buducnost nam svima , donosi — pakao jer ce nam se VRLO USKORO , pocet javljati SAVJEZI , iznedj do jucer NEZAMISLIVOG sto ce u glavama , vecine puka , stvorit JOS ZESCU KONFUZIJU jer svikli na ” crno – bjelo ” promatranje svjeta , okolo sebe , nece znat gdje se okrijenut .. Biti ce VRKO VESELO — A PRED NAMA JE !!! Pamet u glavu i … OAZTE DA VAS TKO NE PRIJEVARI 😉 .

eks
1 godina prije

Kad neko kaže “lideri EU” , ja se kiselo nasmejem. Zamislite lidere : Analena Brabonjak, Usrulja, Šolc (ambasador naciUkr. ga naziva “kobasica”) , Borelj, zatim one starlete iz podguznih baltičkih država, sve sami lideri moj do moga. Izuzetak je Orban, jer vidi da su oni američki korisni idioti , ali ne može da im otvori oči.

vrata
1 godina prije

Briga njega za krvoprolice,EU ostaje bez plina i industrije,to je problem.

Max
1 godina prije

Pa i nije.

Max
1 godina prije

Portal je bio u padu i je vraćen na ovu groznu novu verziju a bio je gušt surgati starom verzijom. Nova kao da nije Logično.

Neko ime
1 godina prije

Nije se s Kurtzem igrat

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI